Semla

2017012109061725872_sbig

Kanske dom smarrigaste (och nyttigaste!) semlor jag någonsin smakat!

Här kommer receptet:

Börja med att sno ihop degen till själv bröden. (Det blir 4 stycken, normalstora) Och då blandar du samman alla torra ingredienser som är; 2 msk mandelmjöl, 2 msk kokosmjöl, 2 msk rismjöl. 1 msk fiberhusk, 1 tsk bakpulver, 1 tsk kardemumma. 2 msk kokossocker, lite salt. (Jag använde Renée Voltaires)

Lägg 2 msk chiafrön i 6 msk vatten. Låt svälla. Blanda så länge ner 1/2 dl kokosmjölk i smeten tillsammans med 2 msk kokosolja som smält i kastrull på plattan. (dock avsvalnad).

Kavla ut 4 st små plattor och kör in dem i mitten av ugnen på 225 grader i ca 5 min. Håll utkik, för de bränns snabbare än man hinner blinka!

Nu kan du svänga ihop den superenkla mandelmassan och du behöver endast 4 ingredienser.

1 dl mandelmjöl, 3 msk havremjölk (går bra med kokosmjölk också) 1 msk agave sirap och skrapet från en vaniljstång. Blanda samman allt och ställ åt sidan en stund.

 

Som sagt, håll utkik när bröden ligger i ugnen, för det går snabbt och innan man hinner blinka har kanterna blivit brända!
Låt bröden svalna, sedan smörar du på mandelmassan och trycker ut grädde med en spritser. Stäng igen bröden, klä om bakplåtspapper och servera till en kopp kaffe. Eller två. Ring sedan dit din vän, eller din dejt och ät två var!

KRAM tilda

LOADING..