Tuffa dagar!

IMG_6369

Mitt lilla lyckopiller i sötaste leggingsen från Moschino! Ser ni hur TRÖTT hon är på bilden? Hehe. Tuffa dagar att vara ny på förskolan!

Hämtade alldeles nyligen hem henne. Idag så sa jag hejdå till mina tjejer i dörren på förskolan och när lilla Luiza insåg att inte mamma skulle hänga med in så blev hon jätte ledsen. Hon grät och jag skyndade mig ut ur dörren med hjärtat i halsgropen. Lilla hjärtat!

Idag var hon där i 2 timmar själv och gråtandet hade upphört ganska så fort efter att jag lämnat, som det oftast brukar göra! Däremot så ville hon inte äta så värst mycket idag. Mest sitta i frökens knä och mysa! Inte fy skam det heller kanske!?

Hua, jag tycker verkligen det är tufft att skola in sitt barn på förskolan. Att lämna dom där och sedan gå, höra hur dom gråter och bli ¨lämnade¨ är ju faktiskt  hjärtskärande för en mamma eller pappa.

Imorgon kör vi samma visa igen. Någon timma åt gången, utan mamma eller pappa i ett par veckor. Lugnt och sansat, helt på hennes villkor!

.

Nu ska jag fika på min wienersemla som jag köpte tidigare från vårt lokala konditori.

Fin torsdag allesammans!

.

KRAM tilda

 1. Linda skriver:

  Å jag önskar att du villberätta var du köpt den blå håriga kuddenidin soffa? 😉 trevlig helg

  1. tilda skriver:

   Från ellos! 🙂 Helt missat din fråga!

 2. C skriver:

  Här kommer en brutalt ärlig men välmenad kommentar…
  Att din lilla flicka inte vill äta eller leka tyder på att hon inte mår bra. Inskolningen har som jag har förstått det gått snabbt och dessutom blivit avbruten av att ni var hemma när kräksjukan gick?
  Hon visar tydligt att separationsångesten är för stor och kan inte visa det på något annat sätt än att inte äta, leka och sen sova. Ja, gråten upphör, men hon vet ju att den inte leder nånstans.
  Mitt råd (efter två inskolade barn och väldigt mycket kontakt med barnpsykologer) är att backa inskolningen. Låt det ta tid! Den korta inskolningsformen funkar för långt ifrån alla barn. Investera tid i inskolningen nu, så slipper ni ett ledset och otryggt barn i månader framöver sen.
  Och när du är där – var där till 110 procent! Göm dig inte i personalrum, smit inte iväg för att se om hon märker det. Var tydlig och var DÄR. Inte alltid praktiskt när man har andra planer, men vad kan vara viktigare?
  Och sömnen påverkas, liksom mammigheten. Hon reagerar på den största separationen hon någonsin har varit med om – en sund och stark reaktion som dock behöver tas omhand med närvaro och lugn.
  Hoppas att du tar min kommentar som det den är avsedd att vara – ett välmenat råd från någon som är kunnig inom området. Allt gott!

  1. tilda skriver:

   C.

   Inskolningen pågår fortfarande och vi kör på i lugn och ro. Inga långa dagar på ett gäng veckor utan bara någon timma el 2 om dagen och den timman är jag i närheten, på en promenad runt kvarteret eller 5 min bilresa hem! Är snabbt på förskolan ifall dom behöver mig!

   Lilla L springer in när vi närmar oss förskola och när vi pratar om förskolan så skriker hon bara JAAAA så jag tror helt ärligt inte att hon tycker det egentligen är så illa. Hon saknar nog bara mamma och pappa lite men det är ju fullt normalt. Hade det varit åt andra hållet så hade jag tyckt det var konstigare och hade blivit mer fundersam om du förstår mig?

   Jag är helt med på vad du menar och tycker också att inskolningen ska få ta sin lilla tid och det tänker jag låta den göra också!

 3. Anneli skriver:

  Hej Tilda,
  Jag vet inte om du jobbar heltid, men ser inte ätt du nämner det någonstans. Jag har varit hemmafru och hemmamamma och var hemma med mina barn tills min yngsta dotter fyllde 10 och min äldsta 13. De har inte spenderat en sekund på dagis eller förskola och är sociala, beresta, smarta världsmedborgare som det går jättebra för i livet utan att de varit på förskola.

  Man måste inte lämna sina barn på förskola. Det är ett svenskt påhitt! Barn mår jättebra av att få vara hemma och leka och av att ha en förälder hemma på heltid.

  Just a thought!

  Kram och lycka till,

  Anneli

  1. tilda skriver:

   Är egenföretagare och kan välja mina timmar jag jobbar men oftast är det massor av jobb! Inget kul för barnen att vara hemma då så roligare för dom att gå på förskolan ett par timmar, några dagar i veckan. Hade jag ¨bara¨ varit hemma, utan jobb så hade jag haft barnen hemma med mig, jämt!

   Coolt!
   <3

Comments are closed.

LOADING..