Veggobiffar till dagens middag!

img_5375

Kvällens middag? Kikärtsburgare med glutenfritt bröd och citronsås!

Till lunch idag så slängde jag ihop kikärtsbiffar, ett gott och nyttig alternativ till den vegetariska veckomenyn!

Såhär gör du;

img_5316

Häll ner 2st á 200g kikärtor (avsköljda och klara) i en bunke. Tillsätt 3 äggulor, chili, 2 msk pumpafrön, citronskal från en citron, 1tsk sambal oelek, 3 tsk koriander, 2 tsk spiskummin och en knippe basilika. Mixa sedan ihop alltsammans till en klibbig röra!

img_5327

Forma sedan kikärtsröran till ett gäng små, fina biffar och vänd dom i lite matolja. Vänd sedan ner dom i glutenfritt pankomjöl/alt. ströbröd och stek sedan på medelhög värme i en stekpanna tills biffen fått en fin, gyllenbrun färg!

img_5367

Servera sedan i hamburge/ alt pitabröd och servera med grönsaker och en god hemmagjord sås på cremefreich, citronskal, mynta och salt + peppar.

Smaklig måltid! Smarrigt, fräscht och himla gott!

.

Lillan sover efter en otroligt lyckad förmiddag på förskolan. Idag ¨försvann jag någon halvtimma in i rummet bredvid och lillan letade inte efter mig en enda gång. Hon lekte på med storasyster och sina nya kompisar som om hon aldrig gjort något annat. Åh, har en känsla av att detta kommer att bli så bra!

Dags att städa undan köket och beta av mailkorgen innan lillan vaknar igen!

KRAM, tilda

LOADING..