Mini Heartbreaker

img_5481-2

img_5444

Lek och bus, dagen lång! Gärna gungades på hästen, spelandes på gitarren eller lite gung i stolen. Finns det inget att göra (!!!) så hittar denna lilla loppa något att göra, hehe.

img_5497

img_5506

Ett stycke mini heartbreaker. Jacka från river island och poster från Mrs Mighetto

.

Ok. Nu behöver jag era kloka råd och tips! Lilla L har från ingenstans, plötsligt börja böka vid läggningen på kvällen. För ett par veckor sedan så börja hon totalvägra att somna själv i sin säng och blir alldeles ifrån sig så fort någon av oss lämnar hennes rum. Hon skriker tills hon blir hes och från att tidigare älskat sin säng och en nattning som tagit max 2 minuter så tar det nu minst 50 minuter. Tillslut somnar hon utmattad.

Vad ska jag göra mer än att gå in och trösta och prata lugnande med henne? Phu! Några mammor därute som känner igen sig och som kan komma med några kloka ord?

.

Nu blir det ett par avsnitt av The killing innan seriepremiär för Homeland, säsong 6 på SVT kl 22.30. Som jag längtat efter den sista säsongen!

KRAM, tilda

 1. Hej Tilda, är 3 barns mor och arbetat många år med barnpsykologi. Hon kanske reagerar på att hon börjat på förskolan? Hon är också i en ålder när hon börjar förstå allt mer att hon är en egen individ, separerad från mamma – separationsångest och otäcka drömmar kan påverka läggningen. En annan idé är sängen, hon kanske behöver en större säng, som hon kan ta sig ur själv, det kan göra skillnad. Svårt att veta exakt, olika anledningar gäller ju för olika barn. Men håll kvar vid era rutiner, gör samma varje kväll. Kanske kräver läggningen mer tid ett tag, men tryggheten ligger i rutinen. Visa att du är trygg i att lägga henne som du brukar så ska du se att även denna fas ger sig. Lycka till!

 2. Inga kloka ord här, mina barn har varit precis likadana. Älskar sin egna säng tills de når en ålder när de förstår att vi går ut ur rummet… vi nattar i familjesäng med en gång nu så slipper vi skrik helt o hållet 🙂

 3. Min son är två veckor yngre än din sötnos och vet du, vi har precis fått exakt samma. Trots dagis o tidig morgon, perfekt sömn under dagen, så är han heeeelt hopplös vid läggning. Det är skit jobbigt o vi vet inte vad vi ska göra. Han älskar också sin säng o har oftast varit helt toppen att lägga. Jag har inga råd, men skönt kanske o veta att man inte är ensam. Det är förmodligen en fas de går igenom, vet flera som har jämngamla som säger samma just nu 😔

 4. Oroa dig inte vännen det är bara en liten jobbig fas som kommer gå över snart! Miranda hade en otroligt jobbig fas i ca 2 v där hon skrek konstant från morgon till kväll o tröstligt o de enda som funkade var att sitta i mitt knä gränsle o jag klappade henne. Fick inte gjort nått i jul om pga henne hehe. Nä men hoppas det går över snabbt och att ni får en lugn läggning snart igen! Barn och deras små faser… massa kramar

 5. Ta upp henne till er säng och var nära henne.
  Hon signalerar tydligt att hon behöver er (1,5-årsåldern är en stor fas) och vad kam då vara bättre än att tanka upp henne med närheten och tryggheten hon behöver?
  Det betyder inte att det kommer vara förevigt. Ju mer ni bemöter hennes behov desto snabbare går det över.

  1. Det gör jag! Men efter 1h så är man ganska slut, hon också. Allt annat utan att sova ska ju göras när hon är i min famn!

   Phu!

   Krams

 6. Hej!! Så blev det precis med våran Oliver förra året när han började förskolan. Tror det är (tyvärr) normalt när det blir förändringar i deras liv. Det tog nog minst en månad innan det gick över här. Kommer ihåg att han fick somna i trygga famnen, dock i hans rum, och efter det var vi tillbaka till att lägga honom och säga god natt och lämna rummet. Puh jag har inget tålamod med läggning, har med båda tidigt lärt dom att somna själv. Och Eddie-Bo är periodare nu förtiden, oftast grymt smidig, men herre jävlar vad det kan va bökigt ibland, blir tokig!!!!
  Kram och hoppas det går över fort. Älskar mina barn över allt annat, men kvällen vill jag ha för mig själv!!

  1. Är helt med dig!!!!! Efter en timma av försök och tröstande så är man ju bra trött alltså! AAAAAH! Hoppas det försvinner fort!

   KRAM <3

 7. Hej Tilda! För det första är lilla L så himla himla söt, bara för att poängtera det :-). Exakt samma sak hände med vår lille H och detta var just när han började på dagis, likadant med hans storasyster när hon började. De behöver nog bara lite extra närhet om kvällarna nu när man lämnar bort dem om dagarna. För lille H pågick detta i en period på kanske 2-3 månader men sen återgick han till samma mönster som innan, dvs älska sin säng och somna på 2 min. Låt L ta sin tid och hang in there – det går över. Hoppas det kan hjälpa dig lite.

 8. Samma sak för mig när det kommer till läggning av vår son som är lika gammal som er minst tjej men när däremot Pappa lägger så funkar det hur bra som helst. Så det är väl ett tips om det är ett alternativ, att den som är mest konsekvent kan lägga under en period. Jag brukar oftast låta honom somna på min arm i vår säng och sedan bära över honom, tycker det är viktigt att han känner sig trygg vid insomning.

  Vi väntar i dagarna ett litet syskon och jag är så kluven hur man ska tänka kring förskolevistelsen för storebror nu under RS- och värsta magsjuketiden. Hur tycker du man ska tänka? Du som redan har två barn.

  Kram Linnéa

 9. Åh inte kul! Min ena kille var precis likadan för några månader sedan. Sängen dög inte utan han skulle prompt sova på mig i vår säng, när han somnat bar jag in honom igen till hans säng. Detta höll väl i ca 3-4 veckor men sen var vi tillbaka i samma gamla läggningsrutiner igen – han går själv till sängen och somnar på studs 🙂

 10. Hej! Jag tycker inte att det är någon tvekan om att hon behöver extra närhet just nu, det bästa ni kan göra är att tillgodose hennes behov. Ni kommer INTE att skämma bort henne, det kommer snarare gå fortare över om ni går MED henne och inte emot. Jag lovar!
  Kan hon få somna i er säng en period? Kan hon få sova med storasyster? Kan någon av er sova med henne i hennes säng ett tag? Finns många sätt att lösa närhet/trygghetsbehovet på.
  Jag kan verkligen rekommendera podden ”kära barn”. de har även ett frågearkiv där man kan söka på ålder och en massa relaterade frågor med svar. http://www.karabarn.nu/fragearkiv-oversikt/

 11. Har tyvärr inga tips där, våra barn har aldrig somnat i egen säng hehe. De skrek ihjäl sig där från start och gick inte att vänja dem.. De har heller aldrig tagit napp eller velat ha andra snuttegrejer så det har varit hopplöst många gånger. Jag var både napp och snutte, pjuh..
  Men nu, när de är snart 5 och 7 är allt så mycket lättare, så jag gissar att det bara är att hålla ut. För er handlar det förhoppningsvis bara om en kort period, speciellt nu under inskolning.

  Lycka till!
  Kram

Comments are closed.

LOADING..