Mini Heartbreaker

img_5481-2

img_5444

Lek och bus, dagen lång! Gärna gungades på hästen, spelandes på gitarren eller lite gung i stolen. Finns det inget att göra (!!!) så hittar denna lilla loppa något att göra, hehe.

img_5497

img_5506

Ett stycke mini heartbreaker. Jacka från river island och poster från Mrs Mighetto

.

Ok. Nu behöver jag era kloka råd och tips! Lilla L har från ingenstans, plötsligt börja böka vid läggningen på kvällen. För ett par veckor sedan så börja hon totalvägra att somna själv i sin säng och blir alldeles ifrån sig så fort någon av oss lämnar hennes rum. Hon skriker tills hon blir hes och från att tidigare älskat sin säng och en nattning som tagit max 2 minuter så tar det nu minst 50 minuter. Tillslut somnar hon utmattad.

Vad ska jag göra mer än att gå in och trösta och prata lugnande med henne? Phu! Några mammor därute som känner igen sig och som kan komma med några kloka ord?

.

Nu blir det ett par avsnitt av The killing innan seriepremiär för Homeland, säsong 6 på SVT kl 22.30. Som jag längtat efter den sista säsongen!

KRAM, tilda

 1. Har tyvärr inga tips där, våra barn har aldrig somnat i egen säng hehe. De skrek ihjäl sig där från start och gick inte att vänja dem.. De har heller aldrig tagit napp eller velat ha andra snuttegrejer så det har varit hopplöst många gånger. Jag var både napp och snutte, pjuh..
  Men nu, när de är snart 5 och 7 är allt så mycket lättare, så jag gissar att det bara är att hålla ut. För er handlar det förhoppningsvis bara om en kort period, speciellt nu under inskolning.

  Lycka till!
  Kram

 2. Hej! Jag tycker inte att det är någon tvekan om att hon behöver extra närhet just nu, det bästa ni kan göra är att tillgodose hennes behov. Ni kommer INTE att skämma bort henne, det kommer snarare gå fortare över om ni går MED henne och inte emot. Jag lovar!
  Kan hon få somna i er säng en period? Kan hon få sova med storasyster? Kan någon av er sova med henne i hennes säng ett tag? Finns många sätt att lösa närhet/trygghetsbehovet på.
  Jag kan verkligen rekommendera podden ”kära barn”. de har även ett frågearkiv där man kan söka på ålder och en massa relaterade frågor med svar. http://www.karabarn.nu/fragearkiv-oversikt/

  1. tilda skriver:

   Tack snälla. Ska definitivt spana in!

 3. stina skriver:

  Åh inte kul! Min ena kille var precis likadan för några månader sedan. Sängen dög inte utan han skulle prompt sova på mig i vår säng, när han somnat bar jag in honom igen till hans säng. Detta höll väl i ca 3-4 veckor men sen var vi tillbaka i samma gamla läggningsrutiner igen – han går själv till sängen och somnar på studs 🙂

  1. tilda skriver:

   Hoppas på samma tur, hehe!

 4. Linnéa skriver:

  Samma sak för mig när det kommer till läggning av vår son som är lika gammal som er minst tjej men när däremot Pappa lägger så funkar det hur bra som helst. Så det är väl ett tips om det är ett alternativ, att den som är mest konsekvent kan lägga under en period. Jag brukar oftast låta honom somna på min arm i vår säng och sedan bära över honom, tycker det är viktigt att han känner sig trygg vid insomning.

  Vi väntar i dagarna ett litet syskon och jag är så kluven hur man ska tänka kring förskolevistelsen för storebror nu under RS- och värsta magsjuketiden. Hur tycker du man ska tänka? Du som redan har två barn.

  Kram Linnéa

 5. Johanna skriver:

  Hej Tilda! För det första är lilla L så himla himla söt, bara för att poängtera det :-). Exakt samma sak hände med vår lille H och detta var just när han började på dagis, likadant med hans storasyster när hon började. De behöver nog bara lite extra närhet om kvällarna nu när man lämnar bort dem om dagarna. För lille H pågick detta i en period på kanske 2-3 månader men sen återgick han till samma mönster som innan, dvs älska sin säng och somna på 2 min. Låt L ta sin tid och hang in there – det går över. Hoppas det kan hjälpa dig lite.

Comments are closed.

LOADING..