Homemade Granola!

img_4938

Jag älskar frukost och alla typer av sådana och tycker det är så kul att få duka upp ett stort frukostbord. Nyttigt, smarrigt och läskande gott med alla olika tillbehör du kan tänka dig. Kan sitta i evigheter och bara äta!

En liten sötsak som de alla flesta gillar är en liten muslibowl med cocosyoughurt, hemmagjord crunchy granola och färska bär! Godare, nyttigare och sötare blir det inte!

img_4966

Tildas crunchy and super healthy granola!

8 dl glutenfria havregryn
2 dl kokosflingor
2 dl grovhackade cashewnötter
1 dl pumpakärnor
2 dl grovhackade mandlar
1 dl linfrön
1 dl chiafrön
0.5 dl solrosfrön
1.5 dl kallpressad kokosolja
1 dl flytande agave sirap
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma

Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda samman havregryn, kokosflingor, cashewnötter, pumpakärnor, mandlar, linfrön, sesamfrön, solrosfrön, kanel och kardemumma och tillsätt kokosolja och agave sirap.
Blanda samman alltihop och bred ut grynblandningen i ett tunt lager på bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 30 minuter (vid extra ¨crunchighet¨, låt den vara några minuter extra). Kom ihåg att röra om blandningen då och då för att få en jämn gyllenbrun färg.

Låt granolan svalna och förvara granolan i en glasburk i skafferiet.

LOADING..