Världens bästa julkola!

img_9679

JULKOLA, på mitt vis. Smakupplevelserna är oändliga. Addera bara det DU gillar lite extra mycket. Kanske citron, eller lite krossad polkagris?  Nedan kommer det super duper enkla grundsrecepetet! Koktid ca 15-30 min.

.

100 g svenskt smör
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker

1 tsk  vitvinsvinäger


Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt sedan grädde, socker, sirap och vanilj. Koka ihop tillsammans utan lock. Rör om då och då tills smeten blivit tjock och klarar kulprovet. (Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en seg och fast kula). Häll sedan smeten i en avlång brödform me ett bakplåtspapper i. Låt sedan svalna i rumstemperatur och klipp i bitar. Slå in i papper eller varva kola och papper i en burk.

.

KRAM tilda

  1. Vera skriver:

    När ska vitvinsvinäger i?

    1. tilda skriver:

      Tillsammans med resten av ingerdienserna!

Comments are closed.

LOADING..