Fråga: Hur behåller jag min hårfärg längre?

FRÅGA: Jag färgar håret ungefär varannan månad men tycker att färgen blir så dassig och urtvättat på slutet, säg de två sista veckorna. Finns det några knep jag kan ta till för att behålla min hårfärg längre? /Katarina

SVAR: Mitt tips är att satsa på hårvårdsprodukter som är anpassade för färgat hår, både vad gäller vård (schampo, balsam, inpackningar) och styling. Redan där har du kommit långt. Annat du kan göra är att när du är precis nyfärgad vänta i någon vecka innan du använder inpackning, eftersom sådana drar färgen ur ditt hår. Ju längre din nyfärgning får sitta, desto bättre fäste får den.

Försök också att spara in på hårtvättar genom att istället applicera torrschampo eller sätta upp håret i olika frisyrer de dagar håret känns platt eller fett. Det finns också hårprodukter för hemmabruk som innehåller pigment, vilket i sin tur kan förlänga livet på din hårfärg och göra att den upplevs som mindre urtvättad. Fråga din frisör nästa gång du sitter i salongsstolen.

colored hair damernas varld

Bilden kommer från Carolines mode.

LOADING..