Fråga: Mascarafläckar på ögonen – vad ska jag göra?

FRÅGA: När jag har applicerat mascara så brukar jag alltid under eftermiddagens lopp ha små svarta fläckar under ögonbrynen. Det ser precis ut som om mascaran har gnuggats av lite mot huden och lämnat fläckar. Kan jag göra någonting åt detta? Jag använder bb-crème, ingen foundation. /Emma

SVAR: Hej Emma! Först och främst måste jag gratulera dig till de långa ögonfransar som du måste ha, för att få fläckar på huden under ögonbrynen är ett problem som bara uppstår när ögonfransarna är så pass långa att de ”når” det området. Med det sagt ska jag försöka komma med något bra tips på vad du kan förändra! Det kan vara så att det är mascaran som är lite för kladdig för dina ögonfransar, en del mascaror har blötare konsistens än andra och då kan dessa fläckar uppstå. Tror du att det är det som är grejen så är mitt tips att kika på lite torrare mascaror, de finns i alla prisklasser. Också vattenfasta mascaror har en torrare konsistens.

Det kan också vara så att det är ditt underlag som är lite för kladdigt, en del bb-crèmer ger en krämig (och ibland lite kladdig) känsla på huden. Prova att efter din bb-crème pudra lätt med löspuder där du brukar få dina mascarafläckar. Upprepa gärna detta efter lunch så hoppas jag att du snabbt märker skillnad.

Vill du också ställa en skönhetsfråga till mig? Mejla mig på therese.hallberg@dv.bonnier.se eller skriv ner din fundering i kommentarsfältet nedan.

mascaror

LOADING..