Oxfilè provencal

IMG_3853

Hej på er, här kommer ännu ett recept…haha 🙂 Jag lagade oxfilè provencal som barnen ÄLSKADE.

Skiva potatis tunt och förstek dem i en stekpanna. Sedan stek oxfilen i smör, vitlök och rosmarin (salta och peppra köttet såklart), vänd runt så hela köttet får bra med stekyta. Låta köttet vila. Lägg potatisen i en ugnfast form sedan skiva köttet och lägg över. Gör vitlökssmör (rikligt) – smör, vitlök, salt, vitpeppar, lite citron och några droppar worcestershiresås (så viktigt  att ha i)

IMG_3857
IMG_3854
In i ugnen på 200 grader, håll koll på tiden så att ni  ser hur rött kött ni vill ha. Tror  vi hade det inne i 20-25  min.

IMG_3870
IMG_3869
IMG_3867
Bästa  söndagsmiddagen eller hur?

OM det blir något över, addera stektlök, köttbullar och gör en  hemmagjort pyttipanna.

IMG_3860

KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..