Skärmfri helg!

Höst-och-utsikt

Foto: Lars Dahlstrom

Min kompis Caroline arbetar med Green Hotel  i Tällberg i Dalarna och hon berättade för mig att hotellet bjuder in familjer till en skärmfri helg. HUR bra?! Vilka familjer har inte (laddade) diskussioner om just skärmtid, skärmförbud mm hemma?!?!

”Så Green Hotel vill bjuda in till en helg där familjer har möjlighet att ta en paus från skärmar, telefoner & datorspel och istället umgås med varandra under trevliga former och aktiviteter. Under helgen kommer det inte vara pekpinnar och förbud utan mer en uppmuntran och ett utbud som gör att man ser glädjen i att göra roliga och lustfyllda aktiviteter tillsammans. Salka Börjeson Eynon som äger hotellet säger: ”Vi är så lyckligt lottade att vi har chans att dela med oss av våra drömmar och idéer. Idén om en skärmfri helg kom flygande från flera håll – den gemensamma faktorn var föräldrar till unga på väg in i vuxenlivet – vilken resa vi gör tillsammans – den vill vi värna om. Så tänk om denna helg kan göra skillnad. Vi tror det!”

Under helgen 18-20 oktober kommer det vara ett subventionerat pris för barnen där en mängd aktiviteter ingår för barn och vuxna. Maria Dahlsten som är projektledare för idén hoppas att detta ska bli en återkommande aktivitet minst en gång per år på Green Hotel.

Ett urval av de aktiviteter som ingår är: Löpargrupper med coach där fokus är att kunna träna ihop som familj. Bakning i hotellets bagarstuga där vi gör vårt egna bröd. Dykartävling i poolen. Disco för barnen under kvällen Mountainbike turer ut i skogen med coach. Yoga samt meditationsklasser Workshop med The Folklore Company, vi jobbar med temat att våga prova på och att bli inspirerad av brodyr på ett modernt och roligt sätt. Högläsning med bokaktuella Carolina Gahn och hunden Lillebror ur boken ”Lillebror på äventyr”. Pris: Utöver dessa exempel ingår boende och logi varav en lunch är korvgrillning på Digerberget över öppen eld. I paketet ingår: alla aktiviteter, se hemsida för full vidd. Pris 575:- /barn, 2975:- /vuxen

Utsikt-siljan-och-terrassen

Låter som en helt magiskt helg tycker jag! Kanske ska man överraska kvartetten med en riktig kvalitetshelg?!

 

  1. Anette skriver:

    Det låter ju jättekul! Ovanliga aktiviteter som man troligtvis inte skulle hitta på själv här hemma. Tällberg som är så mysigt också!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..