En dröm blir sann

5A1A7203

Att få möjligheten att uppleva en önskan som man har på sin bucket list och därmed också kunna bocka av den känns alltid lite speciellt, speciellt när den överträffar förväntningarna. Att få besöka Ishotellet i Jukkasjärvi, var just en sådan dröm. Det var som att stiga in i Narnia eller som att hamna mitt i filmen Frozen, bland det vackraste men också by far det kallaste jag upplevt. All is kommer från den närliggande Torne Älv.

5A1A7221

5A1A8318

Väl framme så skulle vi direkt ut på scotersafari och även det var en helt ny upplevelse för mig då jag aldrig kört det tidigare. På med stora boots, varma jackor, tunga överdragsbyxor, rånarluvor (2 st), mössa, hjälm, dubbla underställ och maffiga vantar. En snabbinstruktion och sedan iväg. Hur häftigt?!

5A1A7231

Genom förtrollande skogar och över frusna vatten färdades vi likt en karavan i natten. Eller natten och natten för trots mörkret var klockan inte var mer än runt 15.00. Det var som att åka igenom en vintersaga, förtrollande vackert!

5A1A7315

Efter en stund stannade vi för att lyssna på tystnaden och just tystnande här uppe är slående. Mäktig och berörande. Vi fick sträcka på benen och värma oss med en kopp varm dryck (som glögg fast med honung och utan alkohol).

5A1A7348
5A1A7335

Edita, Mira och Michaela skålar i handgjorda kåsor som vi även fick behålla. Efter den två timmar långa färden så besökte vi, den året om öppna ICEBAR som serverar alla sina drycker i isglas. Såklart. Minus 6 grader är det året om. Gött att få släcka törsten här kan jag säga. Vi skålande i bubbel och bubblade av skratt.

5A1A7533

5A1A7571

Ett underbart gäng som skålar och skrålar och man inser ganska snabbt att vantarna måste på då det blir iiiiiskallt om händerna att hålla i de kalla glasen i kylan. Ovan ser ni Nina, Frida, Michaela, Valerie och Niklas.

5A1A7546
Jag och bästa Emma.
5A1A7608
5A1A7669

Efter drinken gjorde vi ett snabbt ombyte och sedan bar det av mot middagen. En middag som serverades i en liten stuga in the middle of nowhere. Den var uppvärm av levande ljus, sprakande brasa och varma leende. För vilken stuga?! Även hela den settingen var tagen som ur en film. Aldrig har väl mat och dryck smakat så bra?!

5A1A7728
5A1A7710
5A1A7739
5A1A7813_1
5A1A7706
5A1A8240
5A1A8287

  1. Annika skriver:

    Inte varit i Jukkasjärvi trots att mina föräldrar är från Tornedalen. En får skämmes ju.

  2. Pia skriver:

    Det är fantastiskt! Man vill ju bara tillbaka!
    Var där på en liknande visningsresa -93. Först ut!!! 😃👵

    1. Pia, eller hur? Aldrig skådat något liknande 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..