Risottobollar med tomatsås

IMG_1656

I fredags blev det en hel del risotto över så vi testade att göra friterade risottobollar med mozzarella i och hemmagjord tomatsås. Gör bollar av risotton, stoppa i en liten bit ost, doppa i uppvispat ägg och sedan rulla i ströbröd. Fritera. Servera med tomatsås.

Väldigt mäktigt måste jag säga (nästan too much), och såsen blev för mild, tyvärr. Blev liksom ingen WOW känsla. Tror att nästa gång (om det blir någon) gör vi bollarna betydligt mindre och tomatsåsen mycket hetare. Och det räcker med en. Som en förrätt. Men det var kul att testa och på många restauranger är det ju en specialitet.

IMG_1659

IMG_1663

Ha en fin lill-lördag!

  1. Kul att du delar med dig även om rätten nu inte blev exakt som du tänkt . Du inspirerar likväl ! Och snyggt fotat !

  2. Här i Norditalien blir det ju en del risotto ( non my favourite 🙁 ) men hur som hest när vi får risotto över gör vi så här: släng i en rejäl klick smör i en panna ( lagom stor) , när smöret smält lägg i risotton och tryck ut som en ”kaka”. Låt gå på svag värme med lock tills det bildats en gyllene ” crosta” , en knaprig yta underst! Klart!
    Kram från Comosjön!
    C

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..