Fredagsmys: Pasta Vongole

pasta-vongole_susanne-histrup_recept

I fredags när jag handla mat så blev jag så sugen på att tillaga en Pasta Vongole trots att det bara är 3 i familjen som äter det….

pasta-vongole_susanne-histrup_recept

För visst är den här rätten både lättlagad och försvinnande god?

pasta-vongole_susanne-histrup_recept
pasta-vongole_susanne-histrup_recept

Jag sköljer musslorna/snäckorna i kallt vatten och rör runt. Sedan lägger jag dem i en stor skål med kallt vatten och rikligt med salt så att de spottar ut sandkorn och annat smuts. Låter dem ligga ca 20 minuter och rör runt och byter vatten. Sedan bryner jag lök, vitlök, chili i smör och olivolja. I med en fiskbuljongtärning och vitt vin. Låt det koka lite. I med musslorna, rör om och på med ett lock. Jag sprutar på lite citron också. När musslorna öppnat sig är de klara. Smaka av såsen. Vid sidan har jag värmt körsbärstomater i olja, flingsalt och lite socker. Blanda ihop allt med pastan och dra över peppar, salt och hackad persilja. Vänd runt och servera!

pasta-vongole_susanne-histrup_recept

Tar inte många minuter att tillaga bortsett från rengöringen av musslorna.

pasta-vongole_susanne-histrup_recept

  1. Mmmm så gott !!!
    @ marianne Jag brukar fylla diskhon med vatten ngr msk salt och låta musslorna ligga där

  2. Smarr, smarr!!! Hur mycket vatten/salt går åt för att skölja dem såsom du beskriver?

    1. Marianne, jag täcker musslorna med vatten och sedan öser jag på med salt. Ett par matskedar. Kram S

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..