Min kalkonmiddag

IMG_4489

Okej, ni vet att jag var nervös för att laga kalkon och självklart stötte jag på patrull under tillagningstiden. Jag hade fått tipset från Ingelsta kalkon att den skulle ta runt 2.5 timmar, så sagt och gjort jag satte in den i god tid innan gästerna skulle komma men redan efter 1,5 timme var den uppe i 70 grader så jag var tvungen att ta ut den. Herregud hur skulle det här sluta?! Gästerna skulle komma först om 60 minuter och då skulle vi börja med en drink och löjrom och den stackars kalkonen skulle stå och torka ut….

Fick ösa med skyn och smält smör och låta den sitta med folie under tiden vi skålade i bubbel.

IMG_4496

Till förrätt blev det skagen och löjromspizza, vilket som alltid är försvinnande gott eller hur?

IMG_4505
IMG_4503
IMG_4512
IMG_4513
IMG_4511

Kalkonen blev faktiskt jättefin och mör, serverade hemmagjord sås till, sallad, gelé , brysselkål och potatis som jag först kokat och sedan lagt på en plåt och trycker till med en gaffel och toppar potstisen med vitlökssmör, kryddor och så in i ugnen. Kalkonen var fylld med örter, äpplen, smör, lök, och citron. Penslade den med smältsmör och soya.

IMG_4521
IMG_4519

IMG_4524
IMG_4525
IMG_4527

Till efterrätt lagade jag en äppelkaka med skivade äpplen, strör över kanel och socker, river mandelmassa över och sedan på med degen (smält smör, bakpulver, mjöl och socker). Serverade med vaniljvisp.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Grått, beige & svart!

IMG_4342
IMG_4344
IMG_4377
IMG_4365
IMG_4371

Grått, beige & svart är en fin färgtrio tycker jag.

Kappan är Kappahl, sjalen är Hermes, skorna är gamla Sergio Rossi, väskan är Louis Vuitton och tischan är Gina Tricot.

Nu åker jag hem från Italien och jag har så mycket att berätta för er! Vilka dagar! Vilka människor! Och slutligen vilka upplevelser!

  1. micke skriver:

    Så härligt med + grader = utan strumpor

  2. Så himla fint!
    Kappan är en verklig godbit måste jag säga, så läckert att den var svart på baksidan, lite oväntat!

    Trevlig helg,
    Kram
    Karin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Höstdukning deluxe

rosendahl_sense
rosendahl_sense
I fredags hade vi som sagt en härlig middag där jag serverade kalkon istället för gås trots att det var dagen före Mårten gås. Så här dukade jag och jag ville komma åt en höstig och jordnära atmosfär som matchade porslinet Grand Cru Sense och kommer från Rosendahl. Hämtade därför in mossa från tomten (  TIPS! att det inte behöver vara så dyrt att pryda ett bord utan plocka in naturen efter säsong) och adderade med några blommor (som jag glömt namnet på) och satte torkade blommor på servettringarna vid varje tallrik. Skippade mina servettringar i guld eller silver utan valde de här i bambu för att ha en rödtråd i känslan jag ville åt.

rosendahl_sense
IMG_4466

IMG_4465
rosendahl_sense
IMG_4439

Satte också fram ljusstakar i olika höjd för att skapa dimensioner på bordet, ett enkelt och bra tips att skapa en fin känsla på bordet.

IMG_4437

Lite kuriosa som jag fick lära mig när jag var i Köpenhamn är att just nu är taktilitet en stor trend. Det är även japanska Marie Kondo, som med sin städfilosofi hyllar konsten att omge sig med funktionella ting som väcker känslor. Med detta som utgångspunkt har Rosendahl skapat Grand Cru Sense. En ny stengodsservis med både råa och glaserade ytor, som möter den moderna livsstilen med servisdelar för snacks, bowls och foodsharing samt en inbyggd staplingsfunktion som sätter ihop tallrikar och skålar för praktisk förvaring. Grand Cru Sense är också framtagen med Rosendahls klassiska fasetter och därmed förnyas Grand Cru-seriens vita delar när de blandas i bordsdukningen.

Det är en höstnyhet och redan barnens favorit här hemma. Amanda tycker att det känns som varje måltid vi äter nu, är som att äta på restaurang för att det blir så vackert på tallrikarna. Gullunge! Roligt att variera sig med olika porslin för det skapar olika stämningar och looks på det dukade bordet eller hur?

IMG_4446

Så vad tycker ni? Gillar ni det?

Hoppas att ni inspirerades till alla härliga middagar i höst och vinter!

Porslin- Grand Cru Rosendahl, Sense  Bestick -Rosendahl   Ljusstakar – Loppisfynd och Oscar & Clothilde Servetter – H&M Home  Servettringar – Gamla från Zara och Glas – Holmegaard, Perfection heter den här serien.

Inlägget innehåller köplänkar.

  1. Anna skriver:

    Väldigt snygg dukning och vackra blommor – men jag tänker ofta på att du sällan använder duk eller tabletter. Jag tycker det ser naket ut att ställa tallrikarna direkt på bordet. En smaksak förstås, och jag har inte kommenterat det tidigare, men nu frågade du ju efter åsikter… 😉

    1. Hej Anna,
      Tack! Håller med att bordet blir mer klätt med duk, hade duk när jag gjorde indiska dukningen. Problemet är faktiskt mest bordet, att det är svårt att hitta en duk som passar hela bordet. Måste köpa två och då blir det oftast skarvar.
      Men håller med om att duk är 👌🏼.

  2. Iia skriver:

    riktigt snyggt och inbjudande:-))

  3. Kristin skriver:

    Jättefin dukning, det ser mysigt ut! Det extra roligt att bli bjuden hem till folk som har lagt manken till och gjort det lilla extra. Kan tänka mig att gästerna blev glada över att du hade gjort så fint.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..