Evighetsgöra

18826A5E-FB18-46B0-AAB7-D6E40444B244
D79F5BB0-4111-4FB6-9DAC-68B571B846F8

.

Tjingeling,

Undra hur många timmar av ens liv man tillbringar i tvättstugan.. ? Sånt jäkla evighetsgöra.. Men man kanske inte vill veta egentligen när jag tänker närmare på det, haha! Hos oss tvättar vi för det mesta på helgen. Man matar och tömmer maskinerna, hänger, och torkar ena dagen (lördag) viker och stryker söndag.. Att kalla det ett evighetsgöra är nästan i underkant..

Ändå försöker jag verkligen att inte tvätta i onödan, vi slänger inte kläder per automatik i tvättkorgen efter en användning. Strumpor, underkläder och T-shirtar åker direkt ner i tvätten, men om den stickade tröjan eller byxorna inte är smutsiga är det ju fullkomligt onödigt och ett resursslöseri att köra dessa i en timme eller mer i tvättmaskin ”bara för att”. Men det blir ju ändå en massa tvätt med fem i familjen!

Hur ofta tvättar ni?

.

C2E0BEF2-610E-4B59-A331-81BFAE1ECBA6

På tal om något annat, detta med lysrör, så sjukt fult 😆 Men vad sjutton ska man ha här nere istället? Vi har så lågt till tak här i tvättstugan så kan inte ha spottar och lampor som hänger ner minst lilla ens.. därför lysrören överlever månad efter månad..

Finns det något annat.. Tips någon?

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 1. Sån lyx med en sån tvättstuga! Här har vi en sån liten tvättstuga att där inte finns plats att hänga tvätt ens, så här står alltid en torkställning uppställd i ett annat rum. Hade verkligen behövt några kvm till 🙂 här känns det som att vi får tvätta nästan varje dag, 2 vuxna och 2 barn. Men jag är väl den största boven, så det blir nog annat när jag börjar jobba igen och mest använder arbetskläder.

 2. Karin skriver:

  Så fin och praktisk tvättstuga!
  Måste tipsa om Ifös klassiska porslinslampor! De har bl a en modell, Ifö cool low http://www.ifoelectric.com/cool.html, finns i svart och vitt, som vi satt i vår tvättstuga som också har lågt i tak. De är också fina att komplettera med tex Ifö basic porslinssockel till tex källartrappan. Passar i gamla hus!

  1. Åh tack för tipset, dom va jättefina!!!

 3. Sandra skriver:

  Så fin tvättstuga nu har Anna!
  VI är också 5 i familjen varannan vecka, annars 4 st.
  Jag tvättar minst 1-2 maskiner om dagen. Skall försöka ändra mitt tvättmönster då jag slänger allt i tvätten efter en dag i skolan. Även byxor. Som du säger egentligen slöseri både med miljön och min tid.
  Bra tanke där!
  kram och ha en fin onsdag <3

 4. Outi skriver:

  Vilken fin tvättstuga 😍 Där skulle jag ÄLSKA att tvätta 😃
  Vi bor i lägenhet och jag försöker tvätta 1 gång/vecka 😊 Och jag håller med dig till 100%!! Inte behöver man tvätta tjocka tröjor och jeans/byxor så ofta om det inte är smutsigt 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..