Uppskattning

B84D720B-524A-4ED7-8BC1-363074A86539
BFD3EC11-7CF5-4A5A-99CC-9CBB5E92CECC

.

God middag bloggen,

Börjar bli lite småtrist att kika in här och se att så få lämnar ett avtryck. Få trycker på hjärtat under varje inlägg som är en värdemätare om inläggen uppskattas eller inte. Tycker man om en blogg och personen bakom så är det yttersta formen av uppskattning att trycka ett ”gilla”, alltså att trycka på hjärtat under inlägget här under. Det kostar ingenting, och det tar bara en knapptryckning efter man läst klart, men betyder mycket för mig och för att jag ska kunna fortsätta att hålla på med det här.

Sen förstår jag att man varken har tid eller lust att lämna kommentarer stup i kvarten, det behövs inte även om det såklart gör att det blir en positiv spiral för mig, men trycka ett ”gilla” det borde inte vara tidskrävande alls. Det är här jag menar👇🏼👇🏼👇🏼

.

uppsk

Sociala medier är ju mitt jobb, och levebröd. Det är ibland kanske svårt att förklara och för vissa man träffar att förstå. Men det blir väldigt lätt att man ifrågasätta sig själv och att man får riktigt prestationsångest mellan varven. Jag är där nu, när jag känner hur luften liksom sakta, sakta går ur mig..

Men jag tror faktiskt att dom allra flesta känner lite samma emellanåt att man inte får den uppskattning man behöver. Samtidigt kanske vi själva inte alltid säger de där positiva saker vi tycker och tänker om människorna i vår närhet. Jag gör det inte men det slog mig nu när jag själv ”gnäller”..

.

6DAC8A99-BA6B-43F6-BA4A-148B15ABA459

 

Men det är ju faktiskt ganska enkelt att göra människor glada genom små ansträngningar. Här är några saker man kan tänka på och göra för en annan människa, och det mesta av tipsen kostar inget alls 👏🏼

.

En liten tack-lapp

Skriv en liten rad på en post-it eller annan pappersbit och lämna t ex vid  kollegans dator när du känner att personen gjort något du uppskattar, det kan vara litet som stort man uppskattar med personen. Eller varför inte lämna en liten lapp i partnerns jobbväska, ficka eller på huvudkudden. Blir garanterat uppskattat ♥

.

Le mer mot din omgivning

Ett leende kan göra så mycket. Det kan låta simpelt, men testa att le mot så många som möjligt, och du kommer märka att det funkar på dom allra flesta människor. Du ger både andra och dig själv en härligare dag, vem vill gå runt och se sur ut!

,

 

Överraska med en gåva

Det måste inte vara något dyrt, köp din partners, vän eller kollegas favoritsnacks eller ta med dig blommor nästa gång ni ses bara så där spontant. Att ge någon en liten gåva visar att man har lagt ner tid och energi på att hitta något som gör personen glad, och man känner absolut av uppskattningen.

Berätta vad du uppskattar

Visst dom flesta av oss tycker om presenter, men att faktiskt få höra hur mycket vi betyder för någon annan är ändå det allra viktigaste. Gäller inte bara partners emellan, utan även i familjen, och bland vänner. Bli bättre på att berätta för dina medmänniskor hur mycket du uppskattar och tycker om dem.

__________________________

Är du duktig på att visa din omgivning uppskattning? Jag lever inte själv som jag lär, men ska genast börja på att bli bättre på detta!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 1. Anna skriver:

  Hej Anna, har likt många andra läst din blogg länge. 9 år tror jag :) Alltid lika mysigt att kika in, varje dag!! Har haft problem när jag ska kommentera men klickar alltid på hjärtat. Stor kram

 2. Ullie skriver:

  ja jag kan erkänna jag är dålig på kommentarer man tycker med egen blogg att man läser o sen ”måste viddare” så man inte tar sej tid.
  sen säger jag som innan men försår det tar tid för dej .JAG svarar alltid inne i den andras blogg tillbaka för att både se de hänger med och få bra samtal

  du är bra o ja har ”känt” dej länge ändå är man dålig på att svara :D

 3. Malin skriver:

  Så bra att du säger till! Har inte reflekterat över hjärtat eller förstått att det har någon innebörd liksom.. en sån enkel grej ❣ Ska bättra mig! För utan dig i bloggvärlden skulle det bli väldigt tomt. Tack fina du för arbetet du lägger ner! Kram

 4. Linda skriver:

  Uppskattar att jag alltid fått svar från dig här, oavsett om jag ställt en fråga eller bara kommenterat något, så tar du dig alltid tid att svara 💖

 5. Är dålig på att kommentera men kan lova dig att jag inte missat ett endaste inlägg sedan du började blogga på Bloggfamiljen. Ibland tar det några dagar emellan varje gång jag läser inläggen men då läser jag alltid ikapp. <3
  Din blogg är fantastiskt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..