M ö r k r ä d d

2019-08-27 001

Älskar vårt gamla hus, men när åskan går om nätterna då kan det vara rätt läskigt med alla stora rum..

2019-08-27 003
.

.

God middag,

Alltså idag är jag trött, sovit som en kratta. Vi hade ett extremt åskoväder som drog in här runt 21-tiden igår,  sedan höll det på till, ja gud vet vad klockan var egentligen när det väl slutade blixtra, men i alla fall fram till kl 02. Aldrig vart med om så mycket blixtar och dunder förut under så lång tid. Vi pratar om 4-5 timmar, till och från så sjukt konstigt. Regnet fullkomligt öste ner stundtals, och så slutade det tvärt mellan varven, och då blev det så extrem tyst, på ett konstigt vis. Sen drog åskan igång med sitt enorma dunder igen , så det flera gånger skakade i fönsterrutorna, när man precis hade fått upp hoppet om att det var över för denna gång.

Jag är inte en ”rädd” av mig egentligen, men igår tyckte jag det var riktigt obehagligt. Jens är på konferens nere i Karlskrona, så jag, barnen och katten låg allihop i vår dubbelsäng tätt ihop, och såg alla blixtrar, över himlen och så räknade vi ”1001, 1002, 1003” osv efter varje blixt, precis som jag gjorde som liten.

Jag älskar vårt hus i vanliga fall, men just inatt tyckte jag det var läskigt här hemma, med alla stora rum i mörkret som lystes upp av alla blixtar. Tyckte jag såg spöken överallt 😱

Är ni mörkrädda?

.

2019-08-29 002

.

Denna morgon har jag ”roat” mig med att vara på cellprovstagning hos gyn. Aldrig kul att sätta sig i den där gynekologstolen med benen i vädret, men jag går alltid på dessa kallelser oavsett hur otrevligt det nu än känns. Hoppas ni gör det också, viktigt att gå på dessa regelbundna kontroller när man får sina kallelser!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 1. Sofie skriver:

  Så fint du har det :-) Gillar dina gråa fåtöljer jättemycket! Var har du hittat dom?

  1. Tack ☺️ Dom är från danska SofaCompany, heter ”Betty” 😁

   1. Sofie skriver:

    Tack! Var det länge sedan du köpte dom? Kan inte hitta dom på deras danska sida…

    1. Beställde dom förra vintern sen hade dom jättelååång leveranstid, så kom inte innan slutet av våren, men hörde nån annan som sa att dom inte hittade dom på hemsidan nu heller, så kanske r det så att dom inte finns kvar.. :(

 2. Emelie skriver:

  Usch ja, gårdagsnatten var inget kul. Läste att här i Östergötland hade varit uppåt 700 blixtnedslag och flera tusen urladdningar och det märktes kan jag lova. Hela Norrköping var strömlöst flera timmar och sömn det blev det nästan ingen alls.

  Inte kul med cellprov men som som du skriver; så himla viktigt. Slarvade själv under några år och det gör jag aldrig om, oron när man befarar att man drabbats av något är hemsk och inget jag vill uppleva igen. Så cellprov och mammografi hoppas jag också verkligen att alla går på.
  Önskar dig och familjen en fin fredag och helg, kram!

  1. Ja nä fy och vi ade en släng här i går em igen med åska, men inte lika läbbig när det är på dagen, men inte kul då heller så klart! Här gick ockås strömmen igår (inte då på natten) men den var bara borta några minuter på em!

   Nä Cellprov är så där kul, att gå till gynekolog överhuvudtaget är väl aldrig nått man skuttar och gör, känner ju sig väldigt utlämnad när an liggr där, men jättebra att det finns. Och barnmorskan som jag mötte igår var jättetrevlig och bra och gjorde så det inte kändes så jobbigt ändå :) Ja hoppas också att alla går på dessa kallelser, det r ju ett privilegium att få gå och testa sig helt utan kostnad!

   Tack det samma, stor kram!!

 3. Älskar din blogg! Ska måla om och undrar vad heter din väggfärg? Tacksam för svar.

  1. Åh tack, vad glad du gör mig!! Färgen heter ”Flattering Stone” från Nordsjö!! :) Trevlig helg!!

 4. Sofie skriver:

  Åh, håller med dig! Tycker också att åska kan bli otäckt under rätt omständigheter!

  1. Ja fy, jag kände mig som jag var barn en stund och såg både lysande ögon och annat i mörkret, haha!

 5. Maria skriver:

  Hej! Så fint du har det! Var kommer fåtöljerna i rotting ifrån? Tack för en härlig blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..