Tisdagstankar

2019-08-20 016

Snygg omslag på senaste numret av DV måste jag säga, gillar  färgskalan! Så fort barnen lagt sig så ska jag sätta mig och läsa.

2019-08-20 017

 

God kväll,

Haft en bra tisdag? Min har gått i ett, och det gick väldans snabbt att komma in i vardagsrutinerna igen må jag säga. Nästan som om de senaste nio slapp-veckorna aldrig existerat 😆

Idag efter skolan va slut började Celine på simskola. När Maximilian gick i förskoleklass då gick klassen en gång i veckan och simtränade. Nu sedan något år tillbaka, eller två så har skolan som mina barn går på tagit bort det på schemat! Jag tycker det är så otroligt dumt att man plockar bort något sådant viktigt. Alla barn ska få lära sig simma, ju fortare desto bättre. Simundervisning ingår först i undervisningen i klass 2, alldeles för sent tycker jag..

Nu får dom som vill själva bekosta simskolan för barnen, och det går väl ann för alla oss som har jobb, är två vuxna i familjen osv, men det finns ensamstående och andra som kanske inte har råd att betala för simskola, då blir dom barnen drabbade direkt. Jag förstår inte motivet att ta bort det, och dessutom är de inte samma i hela denna kommun utan vissa skolor här har simundervisning kvar i förskoleklass, och andra skolor inte. Borde väl åtminstone vara samma för alla barn i samma kommun kan man tycka..

40839621-8B60-4BFA-9D47-F83BEDB19329

Jaja, Celine har i alla fall börjat idag som sagt. Hon simmade på egenhand i poolen på Mallorca, så lika bra att fånga upp det kände jag så hon blir ännu säkrare!

Hur är det för er med barn i skolan, har ni simundervisning på skoltid som ingår i schemat, eller inte?

Ha en mysig kväll!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 1. Sara skriver:

  Ingår inte i skolundervisningen utan här betalar vi för simningen (Hbg kommun). Det är dyrt och större delen av tiden står de bara och väntar på sin tur. Sen ska det läras ut alla möjliga simsätt, kan tycka att bröstsim borde vara prio men det tar lång tid innan det blir fokus på det. Så dåligt tycker jag!! Tänker på när man själv var liten, då var det simning i skolan och simskola några veckor under en sommar, sen var det klart! Höll definitivt inte på att traggla det i flera år 😩

  1. Ja men tänk att det är så himla olka beroende på vart i landet man bor, borde vara samma för alla, gratis och nått som ingick i skolundervisningen tycker jag!! Jag hade samma som liten simskola i en sjö t o m askallt emn man simmade i ur och skur under några veckor sen kunde man :)

 2. Maria skriver:

  Oj gratis simskola…..en sån lyx! Bor i Skåne, och här får man själv bekosta simskola och göra det på fritiden….på mellanstadiet kollar dom så att alla kan simma…..men lära sig får man göra själv. Hade verkligen varit bra att ha det på schemat!

  1. Håller med, sån lyx att ha gratis simskola, här är det samma som sagt som i Skåne man får bekosta och sköta det på fritiden. Lite orttvist att inte alla barn i Sverige har samma ”rättigheter”, simning borde vara schemalagt från förskoleklass och kanske första klass så himmer alla mogna och fixa simningen!

 3. I vår kommun har man simning 1 gång varannan vecka under hela tredje klass. Sent!! För något år sedan införde man gratis simskola (på fritiden) sommaren innan man börjar förskoleklass samt det året man går just i förskoleklass.

  1. I vår kommun har man 6 gånger under de året man går i förskoleklass sedan är det några gånger i ettan och tvåan och trean.

   1. Låter som en riktigt bra kommun sett utifrån simundervisning för barn :)

  1. Ja i klass 3 tycker jag det är väldigt sent med undervisning, men bättre sent än som i barnens skola, aldrig! Men jättebra med gratis simskola, det finns inte i denna kommun :)

 4. Anette skriver:

  Här i Tyskland har man simundervisning en gång i veckan i en termin i 3:an, lite sent kan jag tycka, Sedan har de återigen 1 gång/vecka under en termin i 7:an. Många familjer kör dock privat simundervisning när barnen är mellan 5-7 år.

  1. Ja det är ju lite sent med 3:an om nu någon motförmodan inte fått hjälp av föräldrar och liknande med simträdning före det! :)

 5. Marie skriver:

  Här har förskoleklass simundervisning 22 dagar i veckan. De åker från skolan 08.00 och eftersom de är 2 mil till badhuset är det där hela dagen. ena halvan av klassen simmar på fm och den andra halvan på em. De får äta lunch och leka på en annan skola. Väldigt uppskattat. 20 ggr har de sim undervisning

  1. Men så himla olika det kan vara, låter ju toppen! Och jag antar att du menade 2 dagar i månaden? :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..