Ät & njut

966318E7-1038-4A8B-82F4-1740A99D9902
2019-08-01 016
2019-08-01 032

.

God eftermiddag,

Precis inkommen från 72 minuter ute i solstolen under äppelträdet tillsammans med Stina Wollter och hennes sommarprat på P1.  Så gripande, lärorikt och fint på en och samma gång. Lyssna, om ni inte redan gjort det. Alla sommarpratare finns ju att lyssna till hos Sveriges radio när man så önskar, tips, tips!

Skönt med fint väder igen, så man kan njuta utomhus, i solen, skuggan eller under en filt om man så önskar det ;) Mina små flickor leker för fullt vid ekstugan, just nu leks det superhjälte och prinsessa, och den lite udda kombon har precis ätit saft och bullar inne i lekstugan. Ingen direkt ordning med måltiderna i dessa dagar, allt är förskjutet, men vad gör det och allt är inte så himla nyttigt vi stoppar i oss heller för den delen, men det stör mig inte snart är det vardag igen och rutiner så vad gör det.

.

2019-08-01 033

Säger som min farmor ofta sa: ”Ät och njut, det kommer en tid när man varken vill eller orkar äta längre”. Min älskade farmor, så klok. I slutet av sitt liv (hon blev över 88 år gammal) så vägde hon inte många kilo, hon var som en sköt fågelunge. Hon som hade varit en liten rundnätt kvinna som älskade mat, men då mot slutet av livet så orkade hon inte äta längre precis som hon sagt så många gånger.. Jag tänker ofta på det, och så njuter jag extra av det där gottiga :)

Vad gör ni denna den första augusti?

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

  1. God eftermiddag,
    Tog en paus nu efter en del pyssel här hemma; har bland annat oljat in trä ute. Man får passa på nu när det är ”kallt” ute. ;)
    Klok farmor du hade! :) Ja, det kan inte vara nyttigt jämt. Passar mig utmärkt, eftersom jag märkt att jag annars kommer till en punkt där jag blir rent utav rädd för att äta det ”onyttiga” mellan varven. Alltså när jag satsat på att äta genomgående väldigt bra, uppstår det fenomenet. Så, jag nöjer mig med att generellt äta bättre än jag någonsin gjort tidigare i mitt liv, men att ÄVEN äta onyttigheter mellan varven. (För jag orkar inte leva ett liv där jag är rädd för maten när jag blir bortbjuden t.ex.)
    Massor kramar!
    Rebecca

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..