Det är sen gammalt

C791A8BD-2EB6-41ED-98C4-A0B3EF3BE206
0F4CF3AF-15C3-4ABD-9F27-0C2D5CAF145C

Zzzz

Tjingeling!

Jag har ätit mycket gott dom senaste dagarna, (och rört mig minimalt så känner mig uppblåst som en gris 😂 men det är en annan femma 😆) Ätit flera Salade de chèvre chaud, ett måste i Frankrike det är sen gammalt om man nu som jag gillar getost! Gör det hemma ibland och sältan i osten tillsammans med lite söt honung på och knaprigt bröd, såååå bara jäkla gott!!!

Getost har dock inte alltid varit en smak som tilltalat mig men plötsligt en dag när jag testade så va det jättegott. Konstigt det där med smaklökar, men det var väl någon av er här inne som nämnde en gång att man byter smaklökar efter vissa år, sant eller falskt det vet jag inte dock 😊

Gillar ni getost?

zzzz

CAC0BD62-0ECC-4DED-A7B1-B59315FC004B

En getost toast är ju superlätt att göra, och svår att misslyckas med! Testa!!! 

Zzzzz

Chevré Chaud

 

Ingredienser – 4 port

4 skiva(or) toastbröd
smör, till stekning
1 st chevre, 4 st skivor, ca 1 cm tjocka
2 msk flytande honung
80 gram bladspenat, el. annan späd sallad, t ex rucola
1 st röd lök(ar)
12 st cocktailtomat(er)
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
50 gram valnötter
flingsalt
svartpeppar, nymalen

Gör så här: Sätt på ugnen på grillelement och full värme. Stansa ut fyra rundlar av toastbröd som är ungefär lika stora som getosskivorna. Stek brödet på båda sidorna i smör. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter. 

Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

___________

Ha en kalasfin tisdag så hörs vi snart igen!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 

 

  1. Tack snälla, kul att du gillar!!

 1. Den 16 juli satt jag i Köpenhamn Nyhamn o såg dig o din familj när ni gick förbi en restaurang där vi satt., hoppade till, förvånad! Jag är bara en helt vanligt bloggläsare! Har läst din blogg sedan innan du fick barn!!.Kram på dig!!

  1. Men vad kul, du skulle hojtat och sagt hej :) Och vad kul att du följt bloggen såååå himla länge, tack för det!! Stor kraaaam

 2. Louise skriver:

  Älskar getost 😍

  1. Jag med såååå gott särskilt med denna kombon! :)

 3. Älskar också getost, men har precis som du lärt mig det ”på äldre dar”. Märkligt det där… Getost är det enda jag verkligen saknar nu som gravid. Får kanske göra en riktigt bubblande varm chèvre chaud någon dag… det är ju trots allt den godaste av sommarrätter.

  1. Ja det är ju såå himla gott och passar perfekt på sommaren!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..