Fullt hus & goda bullar

2019-07-01 011
2019-07-01 009

.

Tjingeling,

Idag har jag fullt hus här, barnen har små vänner på besök, så det är kids lite överallt skulle man kunna säga. Mysigt ändå, känner mig som en riktigt bullmamma denna onsdag, som tassar runt här och försöker inte ”störa”, men om en stund ska jag knacka på och bjuda på hembakta bullar och saft tänkte jag. Precis som jag minns att min mamma gjorde till mig och mina vänner när jag var barn ibland.

Jag och Celine bakade dessa kanelbullar i tisdags. Fick ett ryck och bara kände när vi vaknade; ”Varför har vi inga bullar i frysen, det är ett måste på sommaren ju??!” Så vi bakade en dubbelsats, och nu ligger det nästan 50 st bullar (vi hann äta ett gäng nybakade med iskall mjölk i tisdags också, så sjukt mumsigt) i frysen och snart ska jag tina upp ett gäng till barnen här som sagt. Jag ska mumsa i mig en bulle jag med, är det sommar så är det!

.

2019-07-01 013urfg

Foto: Picasa

Jag är förresten himla nöjd med denna söta lilla bricka i Bambu fsom jag hittade på Jysk häromsistens för 85 kr. Ett prisvärt litet fint och användbart fynd kan man kalla den, min lilla bricka :)

2019-07-01 014

Är ni sugna på att baka egna bullar, här är receptet som jag använt mig av med kardemumma i själva degen, och med fyllning av kanel.

Mumsiga Kanelbullar

.

Ingredienser – ca 25 st

Deg

1/2 paket jäst (à 50 g)
50 g smör
3 dl mjölk
1/2 dl socker
1 krm salt
1 msk mortlad hel kardemumma
8 dl vetemjöl

Fyllning

100 g smör
4 tsk malen kanel
1 dl socker

Pensling

ägg
pärlsocker

Gör så här:

Deg: Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, kardemumma och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.

Fyllning: Rör ihop rumstempererat smör med socker och kanel. Ta upp degen på arbetsbänk och kavla ut degen. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna i bullformar.  Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min.

Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 6 min. Låt kallna på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock.

Såååååå gott med ett glas kall mjölk!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 1. Så himla trevligt med bullar! Så självklart fika. 🤗 Bakar inte själv så värst, men fick en rejäl påse av svärmor ❤️

 2. Dom ser supergoda ut! Bakade bullar förra veckan jag. Hälften vanilj och hälften kanel/kardemumma. Har alltid massor av fika i frysen, men man känner sig så nöjd när man fyllt på frysen med just bullar 🙂

 3. Mimmie skriver:

  Så mumsigt! Ska prova ditt recept 😍 Brickan var också superfin, kanske ska fynda en jag med! Kram fina du

 4. God eftermiddag,
  Var ett tag sen jag gjorde bullar nu. Är faktiskt dålig med att göra det på sommaren… Men jag bakade annat istället när jag var ledig förra veckan. :)
  Låter som ni har härliga dagar. Hur får du ihop med jobb på sommaren när kidsen är hemma, förresten? Ja, jag ser ju att du uppdaterar här, så den delen kör du ju på med. :D Men alla fotningar och annat du gör? Och stylingjobb? Och administration och sånt? Får du det att fungera med barnen hemma på lov, eller har du så att säga lov från den biten? :)
  Massor kramar!
  Rebecca

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..