Sommartid

.

2019-06-11 029
2019-06-11 030
2019-06-11 032
2019-06-12 126

 

God förmiddag!

Så är sommarlovet igång, och vi startade med en liten sovmorgon. En halvtimma längre i sängen än vanligt blev det, sen tyckte någon att det var dags att kliva upp och äta frukost. Pappan i familjen har dock fått knata till jobbet som vanligt, och får göra i några veckor till innan det är dags för en gemensam semester på fem veckor!!

Jag drog runt en vända i trädgården igår kväll med kameran i högsta hugg, och kunde konstatera att det frodas på väl och växer så det knakar i alla hörn. Helt annat än förra sommaren, då allt hade blommat över vid denna tid och det mesta var så torrt och hängigt, bättre i år på så vis så man hinner med att njuta av allt vackert.

.

2019-06-13 005
636929F6-363A-4762-8161-AA183CDD3B81

.

Favoriterna i det lilla blomsterlandet är dom vita doftpionerna, och den orientaliska vallmon som precis spruckit ut. Så vacker tycker jag!

Min pappa säger alltid att Vallmo är ett riktigt ogräs, men jag hoppas den frösår sig själv och sprider sig i trädgården för som sagt den är så vacker med sin rosa färg, stora fladdriga kronblad (eller heter det kronblad, blomblad?)

.

2019-06-13 006

Stjärnflocka är en annan favorit i blomsterlandet

2019-06-11 037

I den lilla köksträdgården med pallkragarna så växer det på bra också just nu, jag sådde ganska sent men ändå har det kommit upp fort.

89DF9A04-EAE1-4DB1-AD4E-49B0DB965B97

Plocksallad, mangold, salladslök, rädisor, svartrot och morötter samsas i en pallkrage. I  en annan har jag bara sått blommor som jag kan plocka in fram i augusti, men dom har inte kommit så långt ännu, däremot växer sockerärtor väldans snabbt.

Gräslöken kommer varje år, i en annan pallkrage, för att inte tala om myntan, har både en pepparmynta och en chokladmynta som kommer lydigt varje år. Här snackar vi ogräs, kommer inte sakna mynta när det är dags att göra Mojito i sommar om jag säger så, det är ett som är säkert ;P

 

2019-06-11 034

Bästa med dagen hittills förutom sovmorgonen och det lite lugnare tempot än annars, är att ställningsbyggarna är här idag och har börjat plocka ner den gigantiska byggnadsställningen runt huset. Ska bli så skönt när den är borta, slippa titta genom ett grönt säkerhetsnät när man kikar ut. Tror den stått här 6 veckor nu, kanske t o m längre än så, men snart är den en minne blott.

Ha en fin dag, här ska jag packa resväskorna. Barnen och jag drar på en liten tripp söder ut imorgon, mer om det då!

På återseende!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 

 1. Pröva att pressa några Stjärnflockblommor om du inte redan gjort det. Dom blir magiskt fina pressade. Har gjort bokmärken med pressade blommor som jag plastat in. Så fina. Ett tips.

  1. Nej det har jag aldrig testat, tack för tipset då ska jag göra det 😍 Ha en fin söndag!! Kram

 2. God eftermiddag,
  Så inspirerande och roligt att se status i er fina trädgård! :) Åh, pioner, min absoluta favorit (det och Austinrosor)! Måste plantera det i en tom del av vår lilla rabatt. :)
  Massor kramar!
  Rebecca
  Ps. Har svarat på ditt svar i nedanstående inlägg oxå. :) Ds.

  1. Tack, vad kul att du gillade inlägget 😊 och ja, pioner är såååå fina, och doftar ljuvligt!! Austinrosor är jättefina, har inga rosor i vår trädgård kanske ska göra som du och plantera detta när vi är hemma igen! Stor Kram

 3. Louise skriver:

  Åh vad magiskt med allt som växer i trädgården. Sån lycka att kunna plocka sig en egen bukett också. Ha det så trevligt på er lilla tripp :)

  1. Ja det är lyxigt att kunna plocka blommor från egna trädgården 😍 Hoppas du haft en fin helg!! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..