Måndag

2019-05-27 035
2019-05-27 017

 

Tjingeling,

Det är svårt med växter tycker jag, och vad man ska ha inomhus, det har jag nämnt förut. Jag är rätt kräsen och har många gånger svårt att fastna för det jag hittar i butikerna. Men denna lilla söta rackare gillar jag, men den är inte köpt, utan räddad från vår grusgång där den hade frösått sig helt på egen hand. Så jag grävde upp den och planterade den i en kruka, fin tycker jag!

Om bara värmen kommer tillbaka (hallå nu får det bli lite skönare väder, det är slutat av maj och borde vara som finast nu) så ska denna lilla få stå ute på vårt lilla ”utekök” för tror den trivs bättre utomhus.

.

2019-05-27 024lkjhjklkjhbjklö

På tal om utomhus, just nu håller vår ganska dolda del av trädgården som ligger vid sidan av huset där barnen haft både studsmatta, sandlåda och gungställning på att förvandlas i snabb takt. Vi har nämligen snickare här denna vecka, som lägger ett trädäck. Det blir ett väldans stort sådant och jag kan knappt bärga mig tills det är klart. Hejdå säger jag till jord och lera, jag kommer inte sakna er!

Tanken är ju att golvet ska behandlas så det grånar snabbare, någon som kan tipsa på bra medel?! Sioox har jag hört talas om, är det någon av er som använt detta för altan? Om, är det att rekommendera?

Hoppas ni fått en bra start på veckan!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 

 1. Fia skriver:

  Vi har ett 160 kvm stort däck, siox skulle kosta en bra bit över 20 000 på två år eftersom det måste behandlas 2 år på raken. Vi blev rekommenderade organowood som är ganska ny på marknaden. Ska vara precis lika bra om inte bätttre än sioox. Man behandlar det en gång sen väntar man 3-4 år innan nästa strykning kostade ”bara” 7000kr så bra mycket billigare👍🏻 Och när man behandlar det gång nr 2 så behövs inte två olika medel så då blir det halva priset mot första strykningen.
  Lycka till!

  1. Åh tack snälla för detta tips, det måste jag spana in, bra med billigare om det finns :) Ha en fin söndag!!

 2. Sandra skriver:

  Vi kör Sioox! Det är toppen! Altanen blir väldigt mjuk och len att gå på! KRAM <3

  1. Ja vad jag läst mig till så är det just att det blir mjukt och lent att gå på, förutom att det blir så himla snyggt också :) Tack för input!! kramar

 3. Helen skriver:

  Spännande med ny altan! Får vi se före och efter-bilder?

  1. Ja det ska bli så skönt, att äntligen få morgonsol och förmiddagssol att sitta i utan att sitta på en gräsmatta som vägrar leva så det bara är jord och lera runt :) Och ja jag håller på att föreviga alla stegen just nu med arbetet, före, under tiden och slutresultatet så det kommer framöver är tanken!!

 4. Louise skriver:

  Åh kul med trädäck. Hoppas vi får se lite före- och efterbilder 😍

  1. Japp det kommer, jag flänger runt med kameran så fort handtverkarna är borta och förevigar :P

 5. Sara skriver:

  Vi använde sioo sommaren efter att altanen var klar. Det blir en fin grå färg ganska snart. Håller superbra och altanen blir bara finare och finare.

  1. Åhh ja vi måste satsa på detta också känner jag, låg och läste på om det igår kväll, och alla verkar nöjda och extra plus att det grånar snabbt för mig som är rätt otålig och vill se alla resultat pronto, haha!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..