Grillpremiär!

Foto: Missfoodie

 

Hej på er,

Igår kväll hade vi grillpremiär för detta året (om man bortser från att jag grillade lammfilén snabbt på påskafton). Det måste vara en av dom bästa dofterna som finns, när grilloset lägger sig över trädgården, då är det sommar på riktigt!

Älskar doften både då den kommer från den egna grillen, men lika bra går det från grannarnas.  Jag kan bara sitta och lukta ut i luften lite likt Ferdinand gör på sina blommor i sagan!

.

Peach-Halloumi-Skewers-with-Basil-Sauce-5-of-8

Här ska ni få en smarrigt grill tips på grillade spett med haloumi och nektariner. Så gott att servera till både grillat kött, och fågel, eller bara som dom är för ett vegetariskt alternativ för dom som inte äter kött! Tycker också det är ett extra fint sätt att servera haloumin på!

.

Grillade spett med halloumi & persika

.

Ingredienser:

Grillspett
2 mogna persikor
1/2 rödlök
halloumi
1 matsked olivolja
1/4 tsk havssalt
1/4 tsk svartpeppar
Flytande honung
Citron

.

Gör så här:

Låt träspetten ligga i vatten i minst en timma före ni gör spetten. Skär persikor, rödlök och halloumi i ungefär lika stora bitar. Trä på växlande persika, halloumi och lök. Pensla med olivolja och strö med salt och peppar . Grilla ca 2-3 minuter per sida, ringla över lite honung och citron innan servering, mums!

__________

Idag står det ett barnkalas för en kompis till Céline på schemat, så när Celine är på kalaset, tar vi en sväng och kikar på golv till köket! Ikväll bänkar vi oss framför Eurovision finalen och hejar på John Lundvik!!

Ha en riktigt härlig lördag oavsett vad ni ska hitta på!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 1. Mia skriver:

  Åh vad set ser smarrigt ut!! Måste jag testa. Håller med om att grill doft är såå härlig!

  1. Ja det är jättegott, och ja grill-os, vilken god doft!!! :)

 2. Lotta skriver:

  Hej Anna!
  Tack för smarrigt recept, älskar dem!!!

  Till en annan fråga! Är på gång och ska byta kök och kollar på samma grå lucka som du har. Är du nöjd med ditt kök?! Tål den klibbiga barnhänder?! Hade du valt samma idag!
  Ser fram emot att se vilket golv du väljer jag kanske köp copy paste på det oxå!;)

  Kram

  1. Ja visst blir det gott!!!

   Ja jag är väldigt nöjd, och kan säga att INGEN skit syns på så du behöver inte oroa dig för kladdiga avtryck. Nu kanske det dock beror på att vi har ljusinsläppet främst bakifrån eller hur jag ska säga, vi har ju fönstren över köksbänkarna och inte så att ljuset kommer rakt på luckorna, men vet inte om det spelar ni! Jättenöjd i alla fall! Ja golvet får vi se vad det blir, tydligen är det gamla så jäkla ojämnt så kanske inte blir så enkelt som vi tänkt oss, men hantverkare ska återkomma :) Kraaam

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..