Mörkrädd

2019-05-10 008dfghj
2019-05-10 003sdfg

Foto: Picasa

 

Hej bloggen,

Julie har blivit mörkrädd ♥ Från att ha sovit hela nätter och somnat som en liten duvunge, så har hon plötsligt blivit en liten räddhare 🐰 och ser spöken och hemskheter, i garderoben, under sängen och ja vid alla tänkbara ställen. Och hon vill absolut inte ha sin dörr till rummet stängd numera som hon alltid haft tidigare.

Men jag känner igen detta, då Maximilian var likadan under en period. Och ja han vill än idag somna med sin lilla robotlampa tänd i fönstret. Celine däremot har inte haft denna mörkräddhet alls, hon somnar och sover alltid i sin egna säng som en lite gris, medans både Maximilian och Julie kan komma tassandes in till oss vuxna på nätterna. Det gör Celine väldigt, väldigt sällan, så olika det är!

.

DE02FA9C-C20E-4BD8-B89B-B92F72352C17

Nöjd liten tjej med sin fina lilla nattlampa.

80DF3E05-A050-4FF5-BE36-C48277BDFD61

Även om jag vet att mörkräddheten är en övergående fas, så vill man ju hjälpa barnet så mycket man kan, så dom kan känna sig trygga på sitt rum. Så dels har jag lärt Julie ramsan från Alfons; Stick du stygga spöke, för du finns ju inte! och så har vi investerat i en söt liten nattlampa i form av en stjärna som lyser om kvällar och nätter. Går på batteri, eller med sladd! Finns HÄR, för den som undrar.

Har ni barn som varit/är mörkrädda?

_______________________

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 1. M skriver:

  Jag har varit galet mörkrädd från 17 års ålder. Är nu 42… Nu är det dock bättre får jag väl säga, men en period runt 30 gick jag i terapi för det pga att jag tyckte det begränsade mitt liv. Jag var inte rädd för mörkret i sig, men för att någon skulle bryta sig in eller liknande. Har försökt att på alla sätt inte smitta mina barn! Deras mörkerrädsla går i perioder tycker jag. följer ofta utvecklingsfaser och små kriser, som typ när de blir mer medvetna om omvärlden och dess faror, eller när det dröms mycket mardrömmar.
  Mina föräldrar är noll och inget mörkrädda, men min storasyster var panikrädd, och vi växte upp i ett stort gammalt knarrande hus ute på landet, KOLmörkt på kvällar och nätter😆 Tror hon skrämde upp mig… 🙃

 2. Helen skriver:

  Vi har 2 barn – det ena är mörkrädd och det andra inte. Vet inte riktigt vad det beror på…? Ett tag ville sonen inte ens gå upp på ovanvåningen själv på kvällen men det har gått över. Jag själv är också ganska mörkrädd men jag försöker att inte ”föra över” det på barnen. Man vill ju inte att de ska känna obehag av mörkret…
  Tror nattlampa är bra och att titta in i de mörka hörnen tillsammans för att visa att det finns inget där.

  1. Jag undrar också vad som gör att vissa är mörkrädd och att andra inte. Här är det jättetydligt att det finns både ock, även fast vi bor under samma tak, och barnen gör ju samma saker, så är två varit/är mörkrädda och en inte. Jag själv kan känna obehag för mörker ibland, men det ä ju bara hjärnspöken dom gångerna egentligen det vet jag ju :) Ha en fin start på veckan! Kramar

 3. Marie skriver:

  Om hon är rädd så låt henne somna (och sova!) i eran säng. Vår son sover fortfarande i våran säng och det inte för att han är mörkrädd utan för att han tycker det är mysigt och sover så bra mellan oss.. och han är mååånga år äldre än Julie kan jag säga 🙈
  Och vi tycker oxå det är mysigt, så bara o passa på. Kommer nog snart en tid då han absolut inte vill sova hos oss 😂😂

  1. Både Maximilian och Julie kommer och lägger sig hos oss om nätterna, så vet precis hur ni har det 🙈 och jag håller med det är mysigt oftast när man får plats 😂 Ha en fin start på veckan! Kram!!

 4. Hanna skriver:

  Funderar bara att det finns ju även vuxna som är mörkrädda.Är det också övergående?Har tidvis haft liten nattlampa som man sätter i uttaget i barnets rum.Men nej minns ej att skulle vara mörkrädd.Dock vet jag att jag själv tidvis varit mörkrädd om jag varit i hus ensam tex..Men det är ju mera hjärnspöken som man själv påverkar..Hoppas det går över snabbt hos er!Kram!

  1. Ja men jag tror absolut att det kan vara så att även vuxna kan känna obehag i alla fall av mörker! Ja vi hoppas det går över fort. Önskar er en fin söndag!! Kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..