Den blomster tid nu kommer

2019-04-28 022
2019-04-28 024

.

Hej lördag,

Bara för att senare delen av april var så himla solig och varm så tror man ju nästan att det gått längre fram på året än det faktiskt gjort. Det är bara 11 maj idag, och jag har inte planterat allt ännu i våra pallkragar. Inte varit väder för det nu det senaste då det varit så kallt, och t o m frost vissa nätter. Men blir lite stressad att grönsakerna inte är i jorden ännu, men tänkte råda bot på det som sagt här i helgen.

Jag har sedan några veckor tillbaka i alla fall planterat en mängd med luktärtor som förhoppningsvis ska växa och klättra upp i armeringsjärnen jag satt upp mot grannens häck som är lite gles på sina ställen. Så nu tänkte jag råda bot på glesheten med just luktärtor i blandande färger. Hoppas det blir lika fint som jag tänker.

.

2019-04-28 025

Blandade luktärtor blir det som sagt mot grannarna vid pallkragarna, och så ska jag planerat en låda med sommarblommor. Gjorde det förra året och det var så härligt att både se och kunna gå och knipsa och ta in ett gäng och sätta i vas. Så det blir en repris även i år.

Plus då sallad, morötter, sockerärtor, salladslök, rödbetor och chili :)

Odlar ni något?

__________________________

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 1. Inspirerande! Jag ska odla i pallkragar för första gången, har tänkt sommarblommor i en, örter och grönsaker i en och jordgubbar i en:). Har du några generella tips för en nybörjare? Tack för en trevlig blogg!

  1. Jag skulle säga att mitt tips är att inte köpa den billigaste jorden till pallkragarna utan satsa på lite bättre kvalité, fråga i butik, och så lite gödsel i också så det blir bra näring i lådorna, annars är det bara att odla på tycker jag. Enkelt i pallkragar och kul att följa hur det växer!!! :) Tack snälla, glad jag blir att du gillar bloggen 😍 Kramar

 2. Louise skriver:

  Tomat! Vi hade tomater i överflöd förra sommaren och behövde inte köpa något från butiken alls. Magiskt! 😍

  1. Ja men gud jag har ju glömt tomater!!!!!!! Tack för du nämnde det, måste köpa frön!! Kraaam

 3. Pia skriver:

  Det finns ju inget mysigare än att skörda från sin egen trädgård, eller ta in färska blommor! Vi har vackra bouganvileabuskar ute och försöker alltid ta in några kvistar! Maken brukade odla chili förut, han köpte frön när han var ute och flög och vi hade ett helt växthus fyllt av olika chiliplantor och även andra grönsaker. Sedan torkade han dem och gjorde chutney och andra såser. Jag är inte alls lika aktiv i trädgården, men uppskattar en vacker trädgård. Luktärt är en av mina favoritblommor! Ha en fortsatt underbar helg! Kram!

  1. Nä men precis, det är jättemysigt att kunna gå ut och hämta sig lite sallad och t ex morötter! Fast förra året åt barnen upp morötterna innan dom hann få en anständig storlek, haha! Vad gott det låter med det som din maken gjorde, chutney och såser!! Har ni trädgård i Dubai, om måste det väl vara enkelt att odla där eller kanske är fööör varmt och soligt? :) Ha en härlig söndag, kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..