Söndag & svenskt vin

2019-05-05 025
2019-05-05 014
2019-05-05 015

 

Tjingeling,

Jag älskar att fylla på bokhyllan här hemma i vårt lilla ”bibliotek”, och såna här typer av böcker går jag igång på att läsa. Ni vet när man lär sig något nytt, oväntat och blir lite så där härligt fascinerad av det man läser. Om jag ska vara helt ärliga visste jag inte att det faktiskt finns svenskt vin och svenska vingårdar. Men det har jag lärt mig nu 👏🏼

Och lärt mig att det finns svenska viner för både middagstallriken och ostbrickan, och jag blir ju vääääldigt nyfiken på att smaka svenskt vin. Någon som smakat? Jag bara måste leta upp ett och köpa och testa här i sommar, skulle även gärna besöka en svensk vingård 🍇

 

2019-05-03 002fghjklöäölkjhgfd

Foto: Picasa

I boken kan man alltså läsa om svensk vintillverkning, hur man kan kombinera svenska viner med mat, vad som krävs för att odla vin i vårt nordiska klimat och framtiden för det svenska vinet. Den har dessutom jättemånga vackra bilder, en riktigt kul faktabok!!

Hoppas ni har en härlig söndag, vi hörs!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 1. Jag drack vin fr Klagshamn – ett vitt vin. Gott men lite mer ett dessertvin

  Besök ästads vingård i Halland- fantastisk anläggning med spännande produktion, sagolika hus o spa

  1. Så spännande med svenska viner, Ästad ligger ganska nära därifrån jag kommer insåg jag nu när jag googlade på det, kanske får bli ett besök där i sommar :) Tack för tipset!

 2. Ullie skriver:

  halloj
  rät kallt idag o blåst tråkdag
  vi e dåliga på vin den blir kvar stående men ja böckr e nog skoj om man lär sej o kan
  hoppas nni fått en fin söndag kramar

  1. Ja fy vad kallt det är nu, sån skillnad från 20 plus till bara några få grader, burr!! Hoppas du har en fin vecka, kram!

 3. Anne skriver:

  Hej
  Det finns en fin svensk vingård nere i Skåne. Klagshamns vin och vars viner finns på Systembolaget . De har vunnit en hel del priser och jag kan varmt rekommendera deras vita viner.

  1. Jag bara måste köpa en flaska och testa av detta, tack snälla för tipset!!

 4. Frida skriver:

  Vi hade vår bröllopsfest på en vingård i Skåne. Flädie mat & vin, supermysig vingård lite norr om Malmö. Så på vårt bröllop var allt vin, även bubbel och glüwine (fördrinken på gården innan vi anlände, var ett vinter bröllop) svenskt. ☺️🥂

  1. Åh så romantiskt, och vackert det låter!! 😍

 5. Annie skriver:

  Det visste inte jag heller innan i somras, det är så häftigt!
  Det finns en vingård som heter Arilds vingård utanför Helsingborg/Höganäs. Jag var där i somras, supermysigt ställe! Man kan bo där och de erbjuder även guidning, smakprov osv. Några av deras viner finns att köpa på Systembolaget, jag tyckte det var jättegott 😍

  1. Ja det är faktiskt häftigt att det ens går att odla druvor och göra vin här i norden! Arilds vingård är med i boken 😍 Måste testa deras vin, tack för tipset!! Ha en fin dag, kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..