Välkommen första maj

2019-04-30 029
   
2019-04-30 034
2019-04-30 031

.

Välkommen första maj!

Är det några av er som är trötta i håret idag? Själv firade jag sista april med bubbelvatten i glaset, så inga trötta ögonlock här inte. Vi ska åka till Kolmården strax hela familjen.

Vad tycker ni om att mötas av mastiga matbilder före kl 09? Haha! Förstår att det kanske känns så där, särskilt om man är halvsliten från igår :P Men detta gårdagens Valborgsmässoaftonsmiddag här hemma som blev lite a´la American style med Baby back ribs, klyftpotatis, majskolvar och Coleslaw som vi intog på balkongen, samtidigt som vi invigde nya balkongbordet som jag skruvade ihop dagen innan. Inväntar ett gäng balkongstolar till. När allt är på plats och klart ska ni få se några bilder tänkte jag!

.

Foto: Anders Norrsell

.

Grilla rökiga back ribs

.

Ingredienser – 6 portioner

1 1/2 kg kamben/revbenspjäll
1 gul lök
2 msk äppelcidervinäger
3 msk liquid smoke
1/2 tsk salt
2 lagerblad
Några kryddpepparkorn

GLAZE:

2 stjärnanis
1 tsk mald kryddpeppar
5 hela kryddnejlikor
2 rivna vitlöksklyftor
1 tsk mald kanel
1 dl hoisinsås
1 dl ljus soja
3 msk äppelcidervinäger
4 msk flytande honung

Gör så här:  Lägg kambenen i en stor gryta. Häll på vatten så att det täcker. Skala löken och dela den i klyftor. Tillsätt lökklyftor, vinäger, liquid smoke, salt, lagerblad och kryddpeppar i grytan. Låt sjuda under lock tills köttet känns mört, i cirka 1 timme. Köttet ska lossna om du skär med en vass kniv mellan benen. Tag upp köttet och låt det svalna.

Glaze: Blanda samtliga ingredienser till glazen och pensla revbenen ordentligt med den. Grilla köttet på grillen i 3–5 minuter. Pensla med extra glaze runt om under tiden.

Receptet ursprungligen från tidningen Lantliv

_____________________

Ha en skön första maj allesammans, på återseende!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

  1. Pia skriver:

    Åh jisses så gott med revben! Låter som ni hade en skön Valborg! Tänkte tillbaka på de ofta regniga och svinkalla valborgsmorgnarna då man skulle envisas med champagenfrukost i slottsbacken i Uppsala. Det var väldigt få tillfällen då det faktiskt var bra väder på just Valborg! Men visst är det en fin och speciell dag, särskilt som student. Ha en underbar dag på Kolmården! Kram!

    1. Ja det är himla gott ibland :)

      Ja fy så kallt det ofta brukar vara på Valborg men i år hade vi tur :) Ja som student är det ju väldigt speciellt med Valborgsfirandet, jag pluggade i Lund och där va det massa firande precis som i Uppsala! Hoppas du får en fin dag, kramar Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..