F r e d a g m y s

2019-04-25 058
2019-04-25 046
2019-04-25 042
.

     Godmorgon,

Det här med korta veckor då någon dag eller två faller bort på grund av helgdag är ju på gott och ont :) Absolut bästa som finns att få extra tid med familjen, men samtidigt blir det ett litet extra stressmoment när vardagen väl är tillbaka då man ska ta igen den förlorade arbetstiden. Men ja så är det ju för dom flesta, och japp nu är det fredag igen och jag tänker inte hänga läpp för att jag kanske inte riktigt kommer hinna allt jag hade planerat 😊

Fredag= fredagsmys  och uttrycket är verkligen väl använt sedan flera år tillbaka i denna familj. ”Fredagsmyset” är något som det pratas om redan på morgonen varje fredag redan vid frukostbordet. Och oj så mycket förskolepersonalen vet om våra fredagsmys 😅 Dom får vissa fredagar rena föreläsningar från tjejerna vad vi ska äta och göra väl hemma :P Fröknarna brukar skratta ibland när man hämtar och säga att ”Vi exakt vad ni ska hem och göra nu” 😂

.I fredagsmyset ingår naturligtvis alltid extra gott att äta på kvällen. Pasta äter jag inte jätteofta numera, älskar det verkligen, men tycker att jag blir så uppsvälld i magen många gånger när jag hade ätit det. Men när jag väl lagar pasta blir det oftast på just en fredag, mums!

ö

2019-04-25 043

Denna väldigt enkla pastarätt har räddat mig många gånger när man inte hunnit handla, det enda man behöver är egentligen spagetti, olivolja, vitlök och chili. Ibland tillsätter jag även ett gäng med räkor om det finns hemma.

.’

Spagetti med vitlök & chili

.

Ingredienser – 4 pers

..500 g spaghetti
4 st vitlöksklyftor
1-2 st färsk röd chili
1 dl olivolja
4 msk finhackad persilja
ev. salt..

Gör så här:

Skiva vitlöksklyftorna, och värm upp oljan i en stor stekpanna. Fräs vitlök och chili varsamt i oljan utan att de tar färg, ca 10 minuter.

Koka samtidigt pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Någon minut eller två innan pastan är klar så lägger man i ett gäng skalade räkor i oljan och låter dom steka med för att få smak. Lägg sedan över pastan i stekpannan (avrunnen) och strö över persilja. Blanda väl. Smaka av och salta om det behövs.

Servera spaghettin varm och NJUT!

_____________________________

Jag vill önska er alla en riktigt härlig helg, och här i krokarna verkar vädret hålla i sig!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 1. Mia skriver:

  Prova glutenfri pasta. Lika gott men noll svullen mage. Bönpasta och andra alternativ är ok men inte om du vill ha vanlig pastasmak.

  1. Ja men varför har jag alrig tänkt på det förut att det finns glutenfri!!! Tack för tipset 😎

 2. Anna skriver:

  Vart är glasen ifrån? Verkligen superfina :) Tack för en inspirerande blogg!

  1. Hanna skriver:

   Newport.😎

  1. Ja dom är precis som Hanna skriver, Newport :) Och ta för komplimangen, gör mig glad att läsa!

 3. Halloj i lunchtimmen,
  Det blir inte mycket pasta hos oss heller. Inte för att magen protesterar, men för att vi helt enkelt inte tycker det är så himla gott eller nyttigt. ;P När vi väl kör pasta, har det blivit bönpasta, men nästa gång ska vi definitivt prova Johannas tips här i kommentarsfältet. :)
  Ja, så olika det där. Hos oss har vi aldrig haft tradition på fredagsmys -fredagkvällen brukar vara fullspäckad med annat och avslutas med veckohandling. Men vi är ju bara två vuxna och så får vi också helgen mera fri sen. :)
  Trevlig helg!
  Massor kramar
  Rebecca

  1. Här hade vi aldrig fredagsmys före barnen heller, haha! Men nu är det uppladdning redan på fredagsmorgonen och det är mysigt i sig faktiskt.. Kommer ju en tid när kidsen inte vill hänga med oss längre :P Trevlig helg till dig också!! Stor kram Anna

   1. Ja man ska ta vara på tiden med barnen, när man har har glädjen att vara förälder. :) De blir ju stora fortare än kvickt! Helgkramar tillbaka! :)

    1. Ja men exakt, och ja jäklar va tiden går kvickt, lite läskigt ibland nästan! Hoppas du haft en fin lördag, kramar

 4. Tips! Det finns jättegod pasta gjort på rismjöl från tex Biori, testa det så blir du nog inte svullen och kan fortsätta att njuta av goda pastarätter :) Kram

  1. Åh finns det? Det måste jag googla på och spana in, svullen mage är nämligen ingen hit, särskilt inte på sommaren när jag inte kan gömma den lika lätt under kläder, haha! Ha en fin helg, kraaam

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..