När trädgården vaknar

0B67145D-4573-4A85-AEC2-3A3539DE1D74

Väntar på att dom översta pallkragarna ska gråna lika mycket som den under, men går verkligen låååångsamt.. 😆

 

A07DF2A5-CC73-4DB6-AE06-B1E6603B4657

Satt upp ett armeringsnät vid grannens häck, där ska luktärtor förhoppningsvis klättra upp, måste bara plantera dom först, borde man väl kunna göra nu va rakt i jorden?

8FA8DABC-93C4-497E-9B30-79B7CDBF06FF

Syrenen knoppas ♥

6C082782-CAA6-4BE0-876E-57E78CCEC3EE

Den gamla rabarbern kommer den också nu, snart kan man skörda och göra årets första rabarberpaj, mums!

 

DC8ADC79-562B-4D1B-B543-C467A59A6E2E

Gräslöken och myntan kommer år efter år, verkligen lättodlat jag gör ingenting med dom :)

A7EE7FA8-9B82-4C18-85F9-07CC76AB57E5
.

.

Godmorgon,

Mellan äggjakter, tivoli, påskgodis, marknad, gäster, cykelturer och annat under påskhelgen hann vi även med att tömma vår kompost. Riktigt skönt att skriva check √ den punkten. Komposten va verkligen överfull då vi lagt i för mycket stora grenar som egentligen inte borde ligga i en trädgårdskompost då det multnar för långsamt. Så vi tömde den tillsammans hela familjen, och efter den var tömd målade Jens staketet och muren. Grannen hade sedan länge målat sin del medan våran var sååå ful. Nu är det mycket fräschare.

Det ska till mer småsten runt pallkragarna, det ska fixas och planteras i ”odlingshörnan”. Och när det blir grönt i naturen blir allt finare av bara det. Men har uppfattat att ni gärna vill se mer bilder ”under arbetes gång” ibland och inte bara helt perfekta ”färdiga” bilder.

.

 

1DD851C1-65FB-41B0-BC67-2ABAA87D4BBD

.

Flickorna har länge önskat en lekstuga, men pappan i familjen är lite svårflirtad på den punkten. Men under påsklovet fixade jag och flickorna i alla fall ordning i cykelskjulet så dom kan leka där. Succé direkt! Väldigt enkelt såklart, men fyller ju sin funktion ett tag (till det blir regn 😆)

.

C3B62104-F396-4C65-80FC-7EC78C428B71
.

Men vi drömmer fortfarande om en riktig lekstuga, jag för att få inreda den mysigt, och Celine och Julie för lekens skull!!

lekstuga_amalie

Jag tänker att man skulle kunna (om man nu hade varit händig) bygga vidare på den ”stomme” vi har, och att man skulle kunna göra något i stil med detta. Tyvärr är jag inte själv tillräckligt händig som sagt, men kanske ska bjuda hit barnens morfar eller farfar snart så någon av dom kan få bygga lite 😜

Ha en härlig tisdag, vi hörs snart igen!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 1. Jenny skriver:

  Åh härligt! Våra plantor växer inte som jag önskar. Vilket väderläge är det där pallkragarna och rabarberna är?

  1. Ja du jag tror att det är i sydöst men kan ha fel, det är i alla fall mycket soltimmar i den hörnan :)

 2. Eva skriver:

  Jag tror det finns färdigbyggda att köpa som man monterar själv eller lejer bort på byggvaruhus. Men det skall ju passa att ha ngn stans oxå…

  1. Ja det är ju lite så att man behöver en bra plats till lekstugan också, men kanske barnens morfar kommer hit och bygger om/till det befintliga cykelskyddet till en litet hus här framöver :) Ha en fin dag!!

 3. Kul att få se trädgårdsbilder och gärna som du skriver redan före, under arbetet och sen när allt är klart 👍 😃
  Tycker om att få ta del av alla dina smarta ideér och få lite inspiration för egen del.
  Ha en härlig dag! Kram

  1. Tack fina du, kul att det uppskattas!!! Ha en riktigt härlig onsdag, kram!!

 4. God eftermiddag,
  Vilka härliga trädgårdsbilder! Ja, en lekstuga är ju guld när man är liten. Vi hade en när jag växte upp och den ändrade funktion genom åren. Det var tillräckligt stor för att bland annat kunna tjäna som litet klubbhus någon gång och ett tag cykelförråd. :) Ja, ni får nog er lilla stuga till slut; det tvivlar jag faktiskt inte en sekund på. ;D
  Scrollar ner och ser att ni hade en härlig påsk, ni med! :) Vad skönt att ingen mer blev magsjuk och att ”kojv med bjöd”-partyt kunde bli av! (Förlåt, kunde inte låta bli -var ju så gulligt förslag, även om det inte blev det som hamnade på menyn sen!)
  Massor kramar!
  Rebecca

  1. Tack!! Ja lekstuga hade jag också som liten, eller det va en lite större stuga (inte gjord som en lekstuga från första början) och man hade ju jättekul med en sådan!! Ja vi får hoppas det blir en lite stuga här snart, så jag kan få sätta tänderna i och fixa mysigt i den, därför jag vill ha en, haha! ;)

   Ja det va skönt med magsjukan, Maximilian kom dock hem från skolan och sa att han mådde illa, trodde jag skulle svimma av, haha! Men det gick över efter han druckit vatten och ätit middag som tur va, va nog mer lågt blodsocker som spökade i hans fall!!

   Haha, kojv med bjöd-menyn va hur gullig som helst och hon va helt allvarlig, gullhönan!

   Ha en fortsatt fin onsdag, stor kram ❤

 5. Jenny skriver:

  Lekstuga är ju sååå kul! Mins kids lekte jämt där när de var små…så uppskattat! De älskade sitt lilla hus! Ibland var stugan ett hem, ibland affär och café😊 varför vill din make inte det?!

  1. Ja visst är det kul, kan jag som vuxen tycka än idag, haha! Det är ju en sån sak som barn tycker är supermysigt, att ha ett eget litet kryp in! Att mannen inte riktig är med på noterna beror nog på att det ju blir han som får bygga den i så fall jag kan ju inte 🤣🙈🤣 Plus att man i ärlighetens namn inte riktigt vet vart en lekstuga skulle stå (om man inte fortsätter att bygga på denna konstruktion då som vi redan har då 😊 Kram!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..