Bananer på pinne

chocolate-covered-bananas-14

Tips vad man kan göra med bananer som ett bättre dagar. 

 

chocolate-covered-bananas-4

 

Halloj på er,

Jag har ju tidigare berört detta med matsvinn, och att vi alla måste försöka ska ta tillvara på all mat, och kasta så lite vi bara kan. Här är ett tips på vad jag brukar göra med bananer som börjar bli lite väl övermogna, och som ingen här hemma vill äta längre.

Bananglass på pinne 🍌 Både barnen och jag uppskattar dessa små läckerbitar. Är ju dessutom ett lite ”nyttigare” alternativ till vanlig glass. Riktigt smarrigt är det, och särskilt gott smakar ”glassarna” om man som jag försöker undvika allt vad socker heter på veckorna. Då kan en sådan här liten rackare sitta väldans fint mellan varven och smaka helt ljuvligt. Och nu när det snart förhoppningsvis blir varma vår- & sommar dagar är det perfekt att ha ett gäng färdiga i frysen, redo att plocka fram till sugna barn (och vuxna).

.

chocolate-covered-bananas-7

.

imagehandler.ashx-12_2
.

Ingredienser

4 st mogna bananer
170 g mörk choklad
(finns ju sockerfri variant om man så önskar)
3 msk kokosolja

Förslag på topping

Mandelspån
Hackade nötter
Frystorkade hallon
Strössel
Krossad choklad
Kristyr
Kokosflingor
Flingsalt
Jordnötssmör

Gör så här: Skala och halvera bananerna. Stick en glasspinne i varje halva (glasspinnar brukar vi spara när vi ätit köpeglass, diska av och återanvända, finns annars glasspinnar att köpa på typ Panduro, Clas Olson annars kan man även använda grillpinnar). Lägg bananerna på en bakpappersklädd plåt och ställ i frysen i ca 2 tim.

Förbered tallrikar med toppingen. Strax innan du tar ut bananerna så smälter du chokladen ihop med kokosoljan i mikron eller en kastrull. Häll chokladen i ett smalt, högt glas. Doppa bananen i glaset med choklad och rulla därefter direkt i valfri topping. Chokladen kommer stelna nästan direkt så var snabb.

Ät direkt eller förvara i frysen, så mumsigt!

.

chocolate-covered-bananas-6

Är ju inte bara smarriga, utan blir ju så himla fina att titta på!

Testa nu detta om ni inte redan gjort det! Passar lika bra till vuxna som barn, bara att variera toppingen beroende på om det är stor eller liten som ska äta ”glassen”. Ha nu en bra tisdag. Här är askallt, barnen fick faktiskt åka iväg i sina vinteroveraller igen i morse, då dom hade frusit massor igår i skalkläderna, stackarna  🥶

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

  1. åh det ser så gott ut, jättegott och superfint!! Tack för en bra idé.

    1. Ja testa, det är enkelt och smarrigt blir det!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..