Ett barnrum blir till

ASTON1

Foto: Picasa

.

.

Hej svejs söndag,

Jag börjar nästan alltid mina olika små inredningsprojekt, oavsett om det är för egen del eller åt andra genom att utforma ett s k Moodboard! Det är ju ett slags kollage (som jag helst vill kalla det). Oavsett namnet man föredrar på detta, används det för att visualisera och kommunicera en idé. Man får en överblick hur det ska bli, smart är det!

Man kan samla allt på ett moodboard, foton, texter, skisser, färgpaletter, och materialprover, och det finns en massa olika dataprogram för detta. Jag kör dock med hederliga gamla Paint och klippa och klistra. Jag är väl en av få som fortfarande använder detta gamla verktyg 😅

.

ASTON

.

Så här ser det ut just nu när jag fått i uppgift att sätta ihop ett gäng finheter till ett blivande litet pojkrum. Väggfärgen i rummet som jag fick fria tyglar att välja, blev denna grågröna nyans från Nordsjö ”Deep Paris”. Fantastisk lugn och såååå behaglig kulör.

Rummet var tidigare helvitt, men den fondvägg med bilar på, men jag ville ha ett mer ombonat och mysigt barnrum, så denna nyans blev alldeles perfekt för att få till just den känslan. Nu ska jag bara invänta prylar och liknande så själva inredandet kan börja.

Ni ska få se bilder när jag väl är klar och om det blev som jag tänkte på moodboardet.

.

Foto: Nordsjö

Förresten, när jag ändå nämner väggfärg, har ni sett dessa Colour Test? Dom kom förra året hos Nordsjö, men så smart förpackning med färg och mini-roller i ett när man vill provmåla – Smidigt 👏🏼

Ha en härlig söndag, och njut av helgen!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

  1. Carina skriver:

    Såå fina saker du hittat till att inreda rummet med.¨
    Kan du inte skriva var man kan hitta dessa saker ?? Jag håller själv på att inreda min 3 åriga son rum

  2. Mia skriver:

    Åå, vilken fantastisk egenskap det måste var att kunna hitta saker som passar så fint ihop. Det där barnrummet kommer bli fantastiskt! Jag har här hemma så sakta börjat fila på att inreda ett av våra rum till bibliotek/kontor och jag famlar rätt mycket i blindo. Men jag ska försöka ta till mig ditt tips med moadboards, kanske kan det bli lättare då! Tyvärr svårt att hitta denna typ av inredning online. När jag googlar hamnar jag bara på massa olika bibliotek på slott typ. Tack för en fin blogg!

    1. Det är väl lite så att man är bra på olika saker, jag har nog ganska lätt att visualisera hur saker kommer se ut i huvudet medan det för andra är jättesvårt! Men att just göra ett collage då gör det enklare att se helheten och hur sakerna passar ihop! Just det där med bibliotek/kontor är inte så lätt alla gånger!! Tack för du gillar bloggen, det gör mig glad! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..