Torsdagstankar & en lampa

2019-03-14 014
.

.

Tjingeling,

Tack för allt pepp under förra inlägget, jag är allt lite positivare idag :) En av anledningarna är nog att vi äntligen fått brev från kommunen att Celine kommit in på samma skola som Maximilians går på till hösten. När Maximilian började skolan 2016 då tillhörde vi den skola han går på. Förra året ritade dock kommunen om skolgränserna (gränsen går precis på metern utanför vår tomt) så numera tillhör vi en annan skola här i stan.

Vill ju helst ha alla barn på samma skola, så plötsligt blev det en oro när vi inte tillhörde den gamla skolan längre. Såg för mitt inre hur framtida luciafirande, picknickar och skolavslutningar krockade med varandra, samt lämna och hämta barnen på flera olika ställen, ja ni fattar! Ingen syskonförtur används här heller, så jag har varit lite nervös, men igår kom alltså det positiva beskedet.

Så nu kan jag pusta ut ett år framåt, tills det är dags för minstingen att göra sitt skolval inför hennes skolstart 2020 :)

.

2019-03-14 021

 

Nog om skolans värld. Jag har äntligen fått upp papperslampan med sin lite lustiga form (därför jag gillar den så mycket) som legat i sin ask och bara väntat alltför länge. Redan efter jul när adventsstjärnan försvann härifrån har jag funderat på att sätta en lampa just här, och ja så här blev det och jag gillar´t :)

 

2019-03-14 023

Blir ett väldigt fint och mysigt sken från lampan, inte så gult som det lätt kan bli med papper, utan lite mer åt det vita hållet. Kanske inte syns här dock, men så är det!  Från märket ByOn för det som eventuellt undrar det!

Simma lugnt, så hörs vi!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 1. Hej! Förstår oron. Vi har alla våra barn på tre olika skolor men det är utifrån barnens olika behov och vad vi tror är bäst för var och en av dem så det är ett aktivt val vi gjort men jag kan lova att logistiken inte alltid är rolig 😀dock får vi mkt hjälp av farmor och farfar med hämtningar och lämningar annars hade det nog aldrig gått 😀.
  Tack för en fin blogg.
  Kram

  1. Ja är det så att barnen behöver olika skolor för sina behov då förstår jag att det är bra att det går att lösa så, även om då logistiken inte kan vara rolig alla dagar 😀😀😀 Skönt dock med bra hjälp från släkten som ni har det underlättar ju! Den hjälpen kan vi ju inte få i samma utsträckning eftersom vi bor så långt ifrån båda mormor/morfar och farmor/bonusfarfar och farfardärför hoppas jag på att alla tre hamnar på samma skola!! Tack själv för du vill kika in här 😍 trevlig helg, kramar!!

 2. Så skönt med skolan! Vi fick äntligen båda barnen på samma sida vattnet efter att fått tag på en förskoleplats i Sjöstan till lillebror. Var inte lätt att lämna av två barn när man skulle åt ena hållet till skolan och till andra hållet till förskolan och så en liten färjetur däremellan. Tog tid att ta sig till jobbet då. :)

  Tänk att småttingarna börjar skolan nästa år! De kom ju nyss. :) Har lätt ångest inför det – bara stora barn! Tycker inte det var länge sedan som Maximilian och Ingemar var små pluttisar.
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..