Ny vecka igen!

BCFBA9AF-EED3-4776-831E-909ECDCEDE06

Julie läser för sin morfar ♥

7F3F9CD2-1864-46A8-A381-449AF8B34355

..

Godmorgon på er,

Hoppas ni haft en riktigt fin helg, det har vi haft. Jättemysigt att umgås med mamma och pappa en sväng, men det blev också några tysta dagar här inne på bloggen som några kanske märkte. Skönt ibland att helt koppla av från sociala medier även om jag aldrig är helt ”hysterisk” med det även om det är en inkomstkälla. Nu har vi vaknat upp till en fin, solig måndag. Visst kallt är det med flera minusgrader, men ändå oerhört vackert ute med inte ett moln på himlen.

Jag bara måste få skryta lite om Julie, 4 år gammal som i dagarna har knäckt läskoden 😍 Maximilian var aldrig intresserad av varken bokstäver eller siffror innan han började skolan, men denna lilla har kunnat alla bokstäver i alfabetet och vilka namn som passar med första bokstaven i namnet ganska så länge.

.

51939F1A-13C9-4258-B500-FA43A0548192

.

Klicka på denna länk cdfb3525-ebcb-418e-9190-9df42282b6b9 så får ni se en liten filmsnutt när hon läser för sin morfar 😭 Så gulligt!

.

7F3F9CD2-1864-46A8-A381-449AF8B34355

 

Kan säga att storasyster Celine bröt ihop totalt häromdagen över att lillasyster fattat galoppen före henne. Försökt förklara att det varken är en tävling, eller någon brådska att kunna läsa. Även sagt att hon kommer kunna läsa framöver och att vi gärna kan träna om hon nu vill det. Men jag kan samtidigt förstå hennes känsla, men alla är vi ju olika. Maximilian kunde inte läsa innan ganska lång in i första klass. Men jag måste ju säga att jag är imponerad av Julie, för vi har inte direkt övat. Så nu är det slut med skrytandet för denna gång, och ni kan sluta må illa 🤣

Nu kör vi så det ryker och tar tag i denna vecka! Vi hörs snart igen!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 1. Jag skryter också om mina 3 vuxna barn😃👏👊 Dom är grymma och du med🙌💚💫 Tack för att du delar med dig! Ha en fin tisdag🤗 Sari

 2. Typiskt för en lillasyster tänker jag! Mina äldre syskon lekte skola med mig så jag läste och skrev meningar i samma ålder som din lilla. Bara man fick hänga på storasyskonen så 😊 Men jag förstår verkligen mellansyster, fy vilken pina att lillsyrran kör om liksom…! 😂🙄

  1. Ja det spelar nog mycket in att hon är lillasyster 😊 Hon suger ju åt sig allt som en svamp, och hon har varit tidigast med allt, men inte så konstigt hon ser ju och hör syskonen konstant med allt. Ja det är en pina för mellansystern att mini kör om, haha!! 😂

 3. Vad härligt när de är intresserade av att lära sig. Det kommer att vara en tillgång för henne också i framtiden ♥️. Hälsningar Åsa

 4. Äsch såklart man måste få skryta om sina älskade små ungar! Min Axel är lika gammal som din Julie och han är också så intresserad av bokstäver, han har inte riktigt knäckt läskoden än men däremot har han knäckt skrivkoden, ljudar och skriver vilket ord man än säger, så himla roligt när man ser hur dom lyser av stolthet <3

  1. Ja visst måste man kunna få skryta om dom, känner samma 😊 Ja visst är det kul, och dom är ju ååå stolta och malliga, urgulligt!! 💓

 5. Men åh då duktig hon är 😃👍
  Såklart man får skryta om sina barn, förstår att du är stolt 😊
  Kram och ha en findag ☀️

 6. Äh skryt på Anna!! Folk i vårt land är så förbanant lättkränkta ibland tycker jag så man knappt kan skriva eller säga någonting utan att man måste ha förklaring på förklaring på förklaring vad man menar/tänker… Klart du ska kunna skriva detta och vara superstolt över det! Vi har en Maximilian hemma som är jämngammal med er Julie och han har senaste månaden blivit superintresserad av bokstäver osv så här hemma ”tränas” det en massa på att skriva och läsa, kul! stor kram fina du!

  1. Ja det är verkligen sant att man i detta land är så otroligt lättkränkta, det där med att man måste ha förklaring på förklaring på förklaring vad man menar/tänker är s typiskt man ser det lite här och var 😂😂😂 Ja visst är det skoj när dom visar ett intresse, då vill man ju gärna uppmuntra det och öva!! Ha en kalasfin dag, stor kram

 7. Så underbar fin stund tillsammans❤️ Man får ”skryta” om sina barn. Du är ju stolt över alla dina barns framsteg i livet oavsett vad det är! Och viktigt att poängtera, som du gör, att vi är olika och har olika lätt för saker och ting! Kram på er!

 8. Härligt att kunna läsa tidigt! Det kommer hon att ha nytta av längre fram. Jag tycker du tacklar det bra med att förklara att det kommer när det kommer till storasyster kanske det dock blir en morot för henne att träna. Sen tycker jag att du kan malla dig över barnen om inte du är stolt vem skall dåvara det? Kram

  1. Ja det är ju framförallt roligt för henne själv att kunna :) Ja antingen blir den en morot för storasyster, eller så blir det totalt tvärtom. Men verkar vara en morot för Céline frågor och är nyfiken och vill att man ska bokstavera ord så hon kan säga vad det är. Och ja helt sant, vem ska inte vara stoltast om föräldrarna 💗 Ha en fin dag! Kramar

 9. Såå söt där hon sitter och läser för morfar.

  Så skönt att läsa när du skriver alla barn är olika. Det är så viktigt.

  1. Ja visst är det gulligt. Hon går runt och frågar alla hon känner och träffat om vi/dom vill att hon ska läsa lite 😂 Ja gud ja, det är superviktigt att förstå att vi alla, barn som vuxna är olika och att det INTE är en tävling om vem som är snabbast över att börja läsa för att bara ta ett exempel. Maximilian har inte haft superlätt för just läsningen, han lärde sig under andra terminen i ettan. Han var mest förbannad hela tiden när han inte kunde och ville inte öva heller så han och lillasyster är väldigt olika!

 10. Haha.Inte mår vi illa av det.😂Va roligt!Att kunna läsa som fyraåring.Det kunde min syster också.Min son lärde sig det i ettan.Gick förvånansvärt fort.Tyckte jag.Ha en trevlig dag!Kram!

  1. Det finns alltid folk som stör sig, så tänkte förekomma dessa genom att skriva det med att må illa så slapp dom själva 😂😂😂 Maximilian har inte haft superlätt för just läsningen, han lärde sig också i ettan, tror nog det var under andra terminen. Han var mest förbannad hela tiden när han inte kunde och ville inte öva heller 😂 Tack det samma önskar jag dig, hoppas solen skiner även där du bor!! Kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..