Sova på linne

2019-03-06 003333
 
2019-03-06 02000000

 

Tjingeling,

Är inte vissa saker lite roligare (eller mindre roliga) att köpa än andra saker?

Underlakan är en sån produkt som jag personligen inte tycker är lika kul att investera i som själva påslakanet i sig. Underlakan syns ju knappt för det första 😁 Dock behövs även sånt här bytas ut ibland, särskilt när dom gamla börjar få allt fler håligheter som hos oss, inte snyggt! Så det var högtid att satsa på nytt till maken och mig, och det blev underlakan i linne denna gång. Aldrig testat just underlakanen i just det materialet förut, även fast vi har påslakan och kuddfodral i linne sedan tidigare. Jag tycker ju mycket om sängkläderna i linne, så hoppas nu att även dessa underlakan blir sköna att sova på.

Nu har vi ”bara” ett gäng nya handdukar kvar på inköpslistan över saker som är mindre kul att köpa (enligt mig då). Svårt det där, vill ju att handdukarna ska hålla sig fina så länge det bara går. Brukar ofta köra med Lexingtons, dom är bra tycker jag, men nyfiken på något annat märke denna gång.. Tips någon?!

 

2019-03-06 011

Så här ser våra gamla underlakan ut med små hål i numera, lyxigt va? 🤪 Undrar om det kan vara kattens klor som gör dessa hål, eller om det är rent slitage, för dom är tvättade hundratals gånger, minst. Eller läskigaste tanken, om vi har ohyra som gnager kanske 😂😳

2019-03-06 023

Nu ska jag bara tvätta underlakanen innan jag bäddar med dom ordentligt (bara testade på en liten kant här) Kanske är onödigt och icke miljövänligt att tvätta dom först, men har väldigt svårt att bädda med nya sängkläder direkt från sin förpackning, tycker alltid det luktar skumt :) Tvätta eller inte tvätta före användning av nya sängkläder? Hur gör ni?

Strax ska jag hämta Maximilian, han ska till tandläkaren en vända så här mitt på dagen. Dum tid, men viktigt med tandläkaren och särskilt för Maximilian som inte har emalj på sin ena kindtand. Han har fått den behandlad med något som man lagt över tanden för att skydda så gott det nu går. Men därför får han också gå en gång i halvåret till tandläkaren för extra kontroller för att se om det fungerar, annars kommer man bli tvungen att dra ut tanden framöver.

Ha en fortsatt bra dag, på återseende!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 1. Jag tvättar allt innan användning… tänker att de är mycket kemikalier i eftersom de håller sig så slätt.. Gant och Lexington kör vi med.. handdukar i nya fräscha färger kan ju verkligen förändra ett badrum… när man tänker så blir det lite roligare att köpa… tycker iaf jag.. hihi

  1. Ja det är samma som jag tänker både gällande kemikalier i nyköpta sängkläder och vanliga plagg, därför jag alltid tvättar också innan anvädning! Du har ju rätt som tänker att handdukar piffar upp badrummet, så blir det en lite roligare utgift iaf ska börja tänka så också 😃👍

 2. Såna småhål känns igen… Härhemma är det vår katt som gör dem i precis alla underlakan. Återkom gärna med hur det känns just med underlakan i linne?
  Trevlig helg!

  1. Ja visst är det katten som gör dom, jag har misstänkt det precis som jag skrev! Har inte börjat använda dessa i linne ännu, men återkommer :) Ha en fin start på veckan!

 3. Hej!!
  Kan starkt och hjärtligt rekommendera handdukar och badlakan från Växbo Lin! Självklart tillverkade i linne. Hemma använder vi serien ”bubbel” därifrån, finns i många vackra färger, är slitstarka, torkar superduperfort och till på köpet sjukt snygga 🙌!

  Tack för en inspirerande blogg 💗

  1. Tack, kul med ett märke jag aldrig hört talas om tidigare, måste googla!! Hoppas din vecka startar bra, och tack för du klickar in dig här på min blogg. Kram

 4. Det tillverkas svenska linneprodukter hos Vävaren i Båstad. Sängkläder, badlakan, handdukar, dukar och mycket annat. Toppkvalitet!

  1. Åh älskar ju att det tillverkas i Sverige, måste googla på detta! Tack för tips!! Trevlig helg

 5. Jag använder handdukar från H&M, finns ofta lite roliga mönster. Älskar en uppsättning i leoprint som jag har nu. Bra kvalité till bra pris! Har köpt i många år nu.

 6. God morgon!
  Och jag kan tipsa om Jysks serie Kronborg, när man vill ha fluffiga och handdukar av, i mitt tycke, bra kvalitet, men tycker det är astråkigt att köpa. :)
  Massor kramar!
  Rebecca

 7. Jag tvättar alltid sängkläder och handdukar innan användning, skulle kännas konstigt annars. :)
  Kan f ö också rekommendera handdukar från Hemtex och deras Hotel Selection-serie. Underbart fluffiga, vi har haft våra i ett drygt halvår och än så länge som nya. Mycket nöjd och de har ju ofta bra rabatter så att man får ner priset.

  1. Jag måste spana in Hemtex och Gant helt enkelt det verkar vara många som gillar dom båda!! Och ja rabatter är aldrig fel 😉 Tack för tipset!!

 8. Måste säga Gant! Alla dagar i veckan! Köpte en uppsättning för två år sedan på Ellos och de ser fortfarande oanvända ut! Newports egna får en andra plats! Lexington tyckte jag var sådär faktiskt, iaf de jag köpte för några år sedan.

  1. Gant alla dagar i veckan!! Efter att ha haft Lexington i olika färger som oftast bleks snabbt köpte jag Gant. Inte lika fluffiga tycker jag men håller färgen bra(trots att jag använder sköljmedel som de INTE rekommenderade i affären)

  2. Jag måste ju testa Gant verkar vara många som tycker dom håller måttet!! Tack för tipset :)

 9. Vår son som fyller 9 år i år har samma problem med sin tand. Där vet man dock att den inte går att rädda så han kommer tyvärr få dra ut den när de bakre tänderna börjar ”trycka på” för att minimera risken för glugg när den permanenta tanden dras ut. Känner ingen annan som varit med om detta trots att tandläkaren säger att det är vanligt förekommande. Håller tummarna att Maximilian inte behöver dra ut sin tand!
  Tack för en bra blogg!
  Kram Camilla

  1. Då är våra pojkar lika gamla, Maximilian fyller också 9 år i år 😊 Jag hade aldrig heller hört talas om någon annan med detta problem så lite skönt att höra att det finns fler! M har två tänder utan emalj, en längst in i överkäken till vänster och den till höger längst in nertill. Dom röntgade tänderna idag och så ska dom sätta sig och göra en plan för detta,så ska han tillbaka på tisdag då får vi höra vad som ska ske med dom.. känns ändå väldigt bra att dom tar tag i detta redan nu som sagt jag känner ingen eller vet om någon som haft detta problem! Hoppas också hsn ska slippa dra ut tänderna, men det antar jag stt vi får veta på tisdag :)

   Tack snälla, glad jag blir att du gillar bloggen 🖤

   Kram!!

   1. Är relativt vanligt att sakna emalj i någon omfattning och speciellt på dessa tänder, sexorna som de kallas. Funkar det inte att täcka över och skadorna är för omfattande är det absolut bäst att dra ut tänderna precis när man ser på röntgen att tanden bakom (”tolvårstanden”) är på gång. Då glider den tanden ner istället för den utdragna tanden och man slipper ofta en lucka helt och hållet.

    Dessutom får de flesta visdomständer senare och får på så sätt till slut två friska kindtänder i varje sida av käken istället för en lucka + två friska. 👍🏻

    1. Tack snälla för förklaringen, jag har inte riktigt förstått allt runt detta och hur man gör, men klarnade absolut lite nu :) Jag hoppas det löser sig på bästa sätt, vi får väl veta på tisdag antar jag. Ha en fin kväll!

  1. Men åh då låter det som det är dessa jag ska satsa på, älskar när dom är just tocka, gosiga och bra kvalité, dessutom till ett helt ok pris ännu bättre 😃 Kraaaam

 10. Vi har under lång tid haft lexington men de började bli urtvättade och lite fel färger till badrummet sen vi flyttade!

  Var hemma hos mina föräldrar som hade köpt från Hemtex o deras hotel selection serie! Blev väldigt förtjust o de stod på önskelistan till jul, så himla härligt tjocka o fluffiga. Så det är mitt tips o de känns som att Hemtex ofta har sjuka rabatter så de är inte så dyra heller.

  1. Men så bra, dom ska jag spana in i butik, kollade nu på hemsidan, såg härlig ut och ja Hemtex har ju ofta rabatter, och det gör det ju ännu bättre 😉 Tack för tipset!!

 11. Jag tvättar allt nytt innan användning, kläder, sängkläder och handdukar. Mycket kemikalier och sånt tänker jag😊.
  Också känns det bättre när det luktar vårt eget sköljmedel😊

  1. Jag är likadan, tänker att det är en massa läskigheter i tyget som man vill tvätta innan användning 😃

  2. Fick tips av säljare när jag jobbade i inredningsbutik att tvätta nya påslakan i 60gr men utan tvättmedel första gången, dock lite sköljmedel om man önskar. Tar man tvättmedel till första tvätten kapslar det in kemikalierna…. vet inte om det stämmer men gör ffa så med nya lakan 😉😂

   1. Åh gud då har jag sovit i inkapslade kemikalier i 20 år 😂😂😂 Nu måste jag ju börja med detta som du skriver 😂

 12. Ja håller helt med: vissa grejer är bara inte lika kul att köpa som andra. Handdukar är en sån sak som vi bara måååste investera i, men liksom du vet jag inte vad. Jag får hålla utkik här om du får några bra tips ;)

  1. Ja det är svårt med handdukar men hittills har Gant och Hemtex tipsats om, så spana in dom, det tänker jag göra!! 😃

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..