Sova på linne

2019-03-06 003333
 
2019-03-06 02000000

 

Tjingeling,

Är inte vissa saker lite roligare (eller mindre roliga) att köpa än andra saker?

Underlakan är en sån produkt som jag personligen inte tycker är lika kul att investera i som själva påslakanet i sig. Underlakan syns ju knappt för det första 😁 Dock behövs även sånt här bytas ut ibland, särskilt när dom gamla börjar få allt fler håligheter som hos oss, inte snyggt! Så det var högtid att satsa på nytt till maken och mig, och det blev underlakan i linne denna gång. Aldrig testat just underlakanen i just det materialet förut, även fast vi har påslakan och kuddfodral i linne sedan tidigare. Jag tycker ju mycket om sängkläderna i linne, så hoppas nu att även dessa underlakan blir sköna att sova på.

Nu har vi ”bara” ett gäng nya handdukar kvar på inköpslistan över saker som är mindre kul att köpa (enligt mig då). Svårt det där, vill ju att handdukarna ska hålla sig fina så länge det bara går. Brukar ofta köra med Lexingtons, dom är bra tycker jag, men nyfiken på något annat märke denna gång.. Tips någon?!

 

2019-03-06 011

Så här ser våra gamla underlakan ut med små hål i numera, lyxigt va? 🤪 Undrar om det kan vara kattens klor som gör dessa hål, eller om det är rent slitage, för dom är tvättade hundratals gånger, minst. Eller läskigaste tanken, om vi har ohyra som gnager kanske 😂😳

2019-03-06 023

Nu ska jag bara tvätta underlakanen innan jag bäddar med dom ordentligt (bara testade på en liten kant här) Kanske är onödigt och icke miljövänligt att tvätta dom först, men har väldigt svårt att bädda med nya sängkläder direkt från sin förpackning, tycker alltid det luktar skumt :) Tvätta eller inte tvätta före användning av nya sängkläder? Hur gör ni?

Strax ska jag hämta Maximilian, han ska till tandläkaren en vända så här mitt på dagen. Dum tid, men viktigt med tandläkaren och särskilt för Maximilian som inte har emalj på sin ena kindtand. Han har fått den behandlad med något som man lagt över tanden för att skydda så gott det nu går. Men därför får han också gå en gång i halvåret till tandläkaren för extra kontroller för att se om det fungerar, annars kommer man bli tvungen att dra ut tanden framöver.

Ha en fortsatt bra dag, på återseende!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 1. Marie skriver:

  Jag tvättar allt innan användning… tänker att de är mycket kemikalier i eftersom de håller sig så slätt.. Gant och Lexington kör vi med.. handdukar i nya fräscha färger kan ju verkligen förändra ett badrum… när man tänker så blir det lite roligare att köpa… tycker iaf jag.. hihi

  1. Ja det är samma som jag tänker både gällande kemikalier i nyköpta sängkläder och vanliga plagg, därför jag alltid tvättar också innan anvädning! Du har ju rätt som tänker att handdukar piffar upp badrummet, så blir det en lite roligare utgift iaf ska börja tänka så också 😃👍

 2. Marie skriver:

  Såna småhål känns igen… Härhemma är det vår katt som gör dem i precis alla underlakan. Återkom gärna med hur det känns just med underlakan i linne?
  Trevlig helg!

  1. Ja visst är det katten som gör dom, jag har misstänkt det precis som jag skrev! Har inte börjat använda dessa i linne ännu, men återkommer :) Ha en fin start på veckan!

 3. Ann skriver:

  Hej!!
  Kan starkt och hjärtligt rekommendera handdukar och badlakan från Växbo Lin! Självklart tillverkade i linne. Hemma använder vi serien ”bubbel” därifrån, finns i många vackra färger, är slitstarka, torkar superduperfort och till på köpet sjukt snygga 🙌!

  Tack för en inspirerande blogg 💗

  1. Tack, kul med ett märke jag aldrig hört talas om tidigare, måste googla!! Hoppas din vecka startar bra, och tack för du klickar in dig här på min blogg. Kram

 4. Det tillverkas svenska linneprodukter hos Vävaren i Båstad. Sängkläder, badlakan, handdukar, dukar och mycket annat. Toppkvalitet!

  1. Åh älskar ju att det tillverkas i Sverige, måste googla på detta! Tack för tips!! Trevlig helg

 5. Jag använder handdukar från H&M, finns ofta lite roliga mönster. Älskar en uppsättning i leoprint som jag har nu. Bra kvalité till bra pris! Har köpt i många år nu.

  1. Tack för tipset, då ska jag spana in dessa också!! Trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..