Första mars

2019-02-28 023

2019-02-28 005
.

.

Välkommen mars och ”min månad”, du är riktigt efterlängtad! Dessutom är det fredag idag, och fredagsmyset med familjen väntar inom bara några timmar ♥

Spana in blombuketten som står på soffbordet. Är den inte ljuvlig så säg?! Detta med snittblommor alltså, så fint. Dock köper jag inte buketter varje vecka, tyvärr är det jäkligt dyrt och det kanske det ska vara också, har ingen uppfattning om det är rätt prissatt eller inte… Men känner att det inte alltid är ekonomiskt försvarbart för min egna plånbok att släpa hem blommor för flera hundra kronor i veckan.

Jag saknar inte alls att inte bo kvar i Stockholm, men Hötorget och dess torghandel med alla olika lite ”roligare” blommor till en spottstyver, det saknar jag väldigt ofta!

.

2019-02-28 056

.

Dock är det ju toppen med att det nu är populärt igen med torkade blommor, (och då tänker jag inte på dom där torkade rosbuketterna man hade på väggen hängandes upp och ner under 90-talet, haha!) utan menar strån som dessa, och annat som är hållbart.

Jag kör vass jag plockade själv förra året i naturen lite här och var. Perfekt dom ser exakt likadana ut som när jag plockade dom, och blir det inte helt tomt dom veckorna jag inte handlar snittblommor.

,

2019-02-28 048

Mars som sagt, men tänk när det är juni och man kan gå ut och plocka in ett fång syrenkvistar från trädgården igen, längtar! Denna vecka får jag nöja mig med en köpt liten syrenkvist :P

Köper ni en blombukett varje vecka?

Trevlig fredag och helg!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 1. Mia skriver:

  Hej! Vackert men undrar hur miljövänligt det är att flyga buketter fr bl a Nederländerna…

  1. Nej det lär ju inte vara miljövänligt överhuvudtaget, tur då att jag inte handlar blommor varje vecka :)

 2. Marie skriver:

  Visst är det härligt med snittbuketter, det blir lite mer mysigt och städat då.. lite vardagslyx. Dock köper jag bara 2-3 per månad. Tack för din uppriktighet om att du inte alltid har färska snittblommor hemma. Många bloggare/ på insta med fina inredningshem likt dig har ofta blommor och de är lätt att tro att de har det jämt och man känner press så verkligen TACK för att du säger att du inte har det jämt. Älskar din blogg för den känns ärlig och inte ”vinklad” likt många andra inredningsbloggar /instagramkonton. Ha en fin helg <3

  1. Ja det är verkligen härligt med blommor, men jag gör ju som du, köper några ggr i månaden ”bara” Tror många gör så, trots att man ser i sociala medier där det ser ut som folk köper uppsättningar för tusentals kronor i månaden :) Tack för dom fina orden, dom värmde gott! Ha en fin start på veckan! Kramar

 3. Malin skriver:

  Ett tips angående torkade blommor, en bukett med torkad hortensia och eukalyptus är fin i flera månader (eller år). Har en torkad hortensia som jag haft i 3,5 år. Nu börjar den bli gul och ryker nog snart, men till hösten skall jag nog torka fler hortensior och sprida ut hemma.

 4. God eftermiddag,
  Du resonerar så klokt! :) Ibland köper vi snittblommor, men har nog faktiskt blivit längre mellan gångerna numera. Dels är det inte billigt som du skriver, och dels tycker jag ofta de har så tråkigt utbud på de butiker vi brukar ha ärende till (eller är i närheten av). (T.ex. har vi löjligt nära till Plantagen men jag är så trött på samma samma där…) Däremot hade vi jättefina vårlökar i kruka (från mataffären) som höll sig länge. Tror det blir fler sådana framöver. Och snart kan man ha påskliljor ute! Längtar!!! :)
  Återigen; Trevlig helg! :)
  Massor kramar!
  Rebecca

 5. Carina skriver:

  Så himla fina snittisar. Jag bruka köpa ibland. Men hinner jag inte har jag jättefina plastblommor som ser ut som riktiga som jag byter mot.
  Men alltså WOW så himla fint du har det. Är så imponerad med tanke på att du har barn. Ja det är klart man väljer vinkel hur man vill ta ett kort men jag tror verkligen inte du kan ha det stökigt. Ja menar hemma hos mig ligger det leksaker ÖVERALLT trots att jag springer och plocka i tid och otid. Ibland skiter jag i de för jag känner att jag inte kan springa benen av mig. Och vår soffa 🙈 den är mer kojbygge än en skön soffa. Försöker tjata på mina barn men det är som att jag tjatat för mkt och nu hör de inte mig 😊
  Kan inte du komma med lite ”så här gör jag”
  Jag är som du, mestadels själv med barnen och när min trötthet kommer orkar jag inte bråka med barnen. Hur hantera (hanterade) du situvationer när barnen är gnälliga och du är själv hemma?

  Hoppas du orka läsa och svara 🙏🏻

  1. Ja du, visst är mina barn också stökiga och leker med grejer, men dom får plocka upp efter sig när dom byggt kojor och liknande. Det var jag sträng med redan när dom var mindre att ”så gör man” 😅 Ibland städar dom upp efter lekarna självmant, ibland måste jag påminna, och ibland blir det tjat, tjat och tjat och till sist exploderar jag och gapar då högt om dom verkligen inte lyssnar. Dom stunderna känner jag mig ofta som en idiot när man står där och gapar så man tror grannarna ska höra, men ja då lyssnar dom i all fall 🙈 Det sistnämnda slipper jag allt som oftast som tur är, men visst tjata får man ju göra mellan varven, det är ju barn.

   Tycker det funkar väl med ett stjärnsystem, alltså med en belöning i slutet av veckan om ”man sköter sig”. Här får barnen endast ha I-pads på veckoslutet, alltså inte måndag fram till fredag (dom får ha den från fredag em fram till söndag). Så sköter man sina morgonrutiner, får man en stjärna. När man kommer hem har vi andra rutiner då får man sköta dom för att få ytterligare en stjärna, och så likadant med kvällsrutinerna. Då ritar jag stjärnor under varje barns namn så sitter det på kylskåpet. Så brukar jag lägga upp det hela så att ”gör ni detta”, ”så får ni detta” i slutet av veckan (Ipads då i vår fall men kan ju vara vad man nu tycker). Då blir det en positiv sak, än att hota med att säga ”om ni inte gör detta” så ”får ni inte detta”. Alltså att man lägger upp det positivt istället för att det blir ett negativt ”hot” fast innebörden är ju den samma egentligen SKÖT ER ONGAR 🤣 Fattar du hur jag menar? Så Tips från coachen alltså, bara positiva ”hot” fungerar i längden 😅 Men just stjärnsystem funkar ju inte på riktigt små barn, utan lite större som mina som ju är 4, 6 och 8 år.

   Sen tycker jag nästan det fungerar bättre när jag är ensam med barnen. Blir bättre rutiner då, än om vi är alla hemma 😅 På helgen är det mer hakuna matata än vanligt fast kanske blir så för det är just helg 🙈

   Kramar!!

   1. Carina skriver:

    Så smart med stjärn sytem! Det ska jag fundera på till min stora!
    Men när dina barn kommer hem efter förskola/skola vad hittar de på då?

    När min stora kommer hem från förskolan så bruka han vilja titta på sin iPad och jag bruka tycka det är ok, han har hållt igång hela dagen så jag förstår att han vill sitta ner, slappna av och kolla film på sin iPad. Ibland bruka jag ge minstingen min mob så han kan få kolla på babblarna medans jag laga mat.
    Jag tjata och tjata på mina barn med!

    1. Dom får leka med varandra när vi kommer hem, och så brukar dom få hjälpa till med middagen många gånger. Du vet duka bordet, skära grönsaker osv. Sedan efter middagen leker dom och sen så brukar dom kolla på tv en stund innan dom somnar. Mina barn blir så jäkla ”inne i” i-paden så tycker dom somnar sämre om dom använt den. Jag märker en enorm skillnad på tv och Ipad-använkning, tv funkar bättre. Men det är väl inget fel att låta barnen använda Ipaden en stund heller, men vårt ”system” fungerar just för vår familj!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..