En ny liten hörna

2019-02-07 022

Så här ligger Celines rum, det är det första rummet man når när man kommer upp för trappan till höger.

2019-02-07 037

Maileg ♥

2019-02-07 0311111111
.

..

Hej bloggen,

I födelsedagspresent fick Céline en liten skrivbordshörna att sitta vid inne på sitt rum. Hon börjar ju skolan (förskoleklass) till hösten och hon har börjat sitta och rita, skriva, pyssla och pärla pärlplattor jättemycket senaste tiden och hon har då saknat ett ordentligt ställe att sitta vid. Så jag överraskade henne med en liten hörna och den verkar vara en riktig succé, för det första hon gör om dagarna när vi kommer hem är att sätta sig här och greja vid bordet, gullungen!

Och vet ni, jag har inte köpt en enda ny pinal till detta lilla ”projekt”, utan plockat ihop allt av saker vi redan hade hemma sedan tidigare. Benen är från ett gammalt köksbord från Hammarby Sjöstad-tiden, och bordsskivan är egentligen en täcksida till ett skåp som bara legat och skräpat i källaren. Jag skruvade bara fast benen på skivan, och vips blev det ett nätt litet bord att sitta vid. Den gamla tripp trapp stolen har även den bott i källförrådet i flera år och skulle ha sålts för länge sedan egentligen, men istället fick den nu komma upp igen och agera stol att sitta på så att Céline kommer upp i rätt sitthöjd :)

.

2019-02-07 034

Brukar ofta få frågor om väggfärgen när Celines rum skymtar förbi här på bloggen eller på IG, och den heter alltså ”Old Rose”, Alcro!

2019-02-07 011

Dessa L.O.L Suprice Dolls, det är något som Céline just nu leker massor med och också det hon önskade sig när hon fyllde år!

2019-02-07 040

Något som måste göras här uppe på övervåningen inom en snar framtid är att bättrings måla golven. Dom börjar bli bra slitna nu efter snart 4 år i huset. Så ett lager eller två till med färg skulle fräscha upp det väldigt mycket! Just nu tycker jag mest golvet är svårstädat, för man kan torka och torka men ändå ser det smutsigt ut (fast det inte är det) det gillar jag inte!!

Nu ska jag äta spenatsoppa och ett kokt ägg, så himla gott!

På återseende!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 1. God (sen)eftermiddag,
  Jättefint blev det! :) Och att ni hade de där spännbenen från bordet kvar! Jösses! Minns ju det bordet -känns som hundra år sen nu, ju! ;P
  Så kul oxå att det var rent återbruk från början till slut. Och så blev det apsnyggt! :)
  Massor kramar!
  Rebecca

  1. Haha, ja den som spar han har 🤪 Jens är inte överförtjust i att ha en ekorre till fru, haha, men ibland så är det bra om ni ser, haha! Kramkram

 2. Jättefin hörna! Men var 17 gör ni av allt pysselmaterial, exempelvis alla miljoner pärlor och halvfärdiga pysselprojekt? Hos min tjejs skrivbord blir det drivor i en salig röra och inget får slängas 😮

  1. Frågan var ju till Anna men om jag får lov att ge lite tips. Antingen är man supermodig & rensar när barnet är i skolan eller så. :) Slänger en hel del & sparar det allra finaste i en pärm eller en fin låda. Eller så engagerar man barnet och säger typ ”Om vi sitter ihop & rensar skrivbordet och gör fint så kan du få välja någon ny pysselgrej i butiken nästa gång vi är där (alltså någon form av belöning). Jag kör båda varianterna! Ibland tar jag själv tag i det för då blir det verkligen gjort & ibland engagerar jag barnen så att de kan lära sig att rensa, slänga vissa grejer & välja ut det de verkligen vill spara. Mina flickor är 6 och 7 år. Kram!

   1. Toppenbra tips ju om man inte har kattvindar eller annat ställe att förvara saker på!! :) Ha en trevlig helg! Kramar

 3. Louise skriver:

  Så himla bra present!! :) Extra kul när man kan återvinna det som finns hemma. Bra påhitt av dig. Och spenatsoppa och ägg alltså, yummi!

  1. Ja jag tyckte det var rätt fiffig present själv, haha :P Ja spenatsoppa ”kom jag på” häromsistens, att varför gör jag aldrig sådan, sedan efter det har jag nog lagat och ätit det en gång i veckan, så gott och enkelt att koka, mums :)

 4. Men åå vilken mysig hörna. Där kommer hon att trivas och förhoppningsvis göra många läxor :D

  1. Ja jag såg på henne hur glad hon blev över den lilla hörnan, så vi får hoppas hon ska trivas där :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..