En spännande julklapp

la_filmer

.

Tjingeling,

Vet ni vad jag fick i julklapp av tomten (läs av mannen min ♥) en resa tillsammans med honom till Los Angeles. Där har han hyrt en bil så vi ska åka runt en vecka nu i februari medan barnen ska bo med sin farmor och bonusfarfar här hemma. Vi har inte åkt iväg tillsammans på tu man hand en endaste liten gång sedan Maximilian föddes, så det är över 8 år sedan sist med andra ord, men nu är det alltså snart dags och jag ser mycket framemot denna resa.

Har velat se och åka till Kalifornien sedan jag var liten, och nu ska jag alltså få göra det. Blev såååå överraskad av denna julklapp och glad även om jag kommer längta ihjäl mig efter barnen…

los-angeles-skyline-wallpapers-66570-5717381

 

Vet ju att ni brukar sitta inne på ovärderliga tips många gånger. Är det någon/några av er som varit i Kalifornien och har tips på allt möjligt man ska tänka på, göra och inte göra när man kommer till LA med omnejd (vi kommer som sagt ha en hyrbil)

Tipsa jättegärna ♥ Tack på förhand!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 

 1. Linda skriver:

  Tips är att läsa om Åses ”56kilo” resa till LA. De var inte heller borta jättelänge men verkar ha maxat resan rejält…. 😃

  1. Åh tack, det fanns ju en massa bra tips!! :)

 2. Susanne skriver:

  Hej,
  Vilken rolig resa ni har framför er. Jag brukar vara i LA i mars varje år och har några tips.

  1. Köp melatonin på första bästa CVS (apotek). Det är naturliga insomningstabletter som motverkar jetlag.

  2. Åk till Venice. Turistigt men värt det.

  3. Restauranger som fortfarande är klassiska är Joans on Third (brunch), The Ivy på Robertson boulevard, Sur (kul för Vanderpump-fans), Sunset Tower (dinerat bredvid J Lo där), Nobu (underbar sushi) och i farten In n out burger.

  4. Shopping: Melrose avenue, Beverly Center, The Grove (där Farmers Market också ligger. Här finns även The Cheesecake Factory som någon tipsade om). För barnen spana in Pottery barn. För barn, dig och maken – J Crew.

  5. På söndagar är det en fantastiskt marknad på Melrose Trading Post. Där kan man gå i timmar.

  6. Bara för känslan måste du åka till rodeo Drive som avslutas med hotellet där Pretty Woman spelades in.

  7. Ta en biltur upp på Mulholland Drive.

  8. Åk upp i hillsen till en av utkiksplatserna nedanför Hollywood-skylten.

  9. Åk till Malibu.

  10. Hajka på Runyon Canyon.

  Men framförallt njut!!!

  1. Vilka kanontips, tack sååååå himla mycket!!! Ska skriva ut din lista och ta med i packningen 😉 Du som är där varje mars, vad för kläder bör man packa med sig, det tycker jag är svårt, ska väl vara runt 20 grader om jag fattat det rätt, är väl säkert lite varmare i mars men tycker att det är väldigt svårt att veta vad jag ska packa med mig för typ av plagg 😁 Tusen tack igen för alla tips!

   1. Susanne skriver:

    Kul att du gillar tipsen! Bara att mejla om du behöver fler. Är där med en TV-produktion varje vår.

    Det brukar vara varmt på dagarna men kyligt på kvällarna. Så jag brukar ha en tunn dunjacka (till klackar 😊) eller tjockare kavaj/skinnjacka med varm sjal. En varm sjal med lite ull i, typ By Malene Birger, är guld värd och räcker långt på kvällarna.

    Och du, jag har också tre barn. Kom ihåg att det är jobbigast för er att resa iväg. Barnen är kvar i sina rutiner hemma och mår toppen så de hinner knappt märka att man varor borta en vecka. Och så kommer du hem lite gladare och full med energi och nya intryck 💖

 3. Ulrika skriver:

  Åh vad kul! Vi var där i februari förra året, typiskt svenskt sommarväder hade vi, soligt och skönt men inte jättevarmt.
  Vi bodde nära Farmers market( på ett hotell Jennie Hammar tipsade om, och som vi var väldigt nöjda med) som vi tyckte var jättemysigt, fanns massor av mysiga matställen där, bla en fransk restaurang( längst in i hörnan) där vi åt väldigt gott.
  Vi cyklade mellan Venice och Santa Monica, missa inte kanalerna i Venice, det är jättefint. En dag gick vi på hike i bergen, fantastiskt utsikt och härligt att komma ut lite i naturen.
  Jag hittade massor av tips på bloggar, Jennie Hammars och Cecilia Blankens, titta där.
  Ha en trevlig resa!

  1. Tack snälla för tipsen, och måste spana in Jennie Hammars och Cecilia Blankens bloggar med tips!! Kram

 4. Malin s skriver:

  Vilken underbar julklapp! Jag har varit i los angeles under fem dagar och vi såg massor och funkade alldeles utmärkt trots tidsskillnad. Jag var dock typ 18 år då så har dessvärre inga aktuella tips på restauranger och dylikt :) kram!!

  1. Ja visst är det härligt, låter ju bra att man kan hinna med saker även om man är iväg en kortare period, fast jag är ju i o f s inte 18 längre 😀 men tror det funkar ändå! Kraaaam

 5. Åh vilken underbar resa ni har framför er. Var där med min familj för exakt ett år sen och vi planerar redan vår återresa. Vi var där i 2,5 vecka och bilade längs highway 1 från LA till San Fransisco, en magisk tripp full med underbara upplevelser och roliga stopp längs vägen. Naturen där är helt fantastisk. Vi åkte sen söderut igen och spenderade sista veckan söder om LA i San Diego och New port beach vilket blev favoritstället för oss. LA är häftigt att uppleva men ett par dagar där räckte för oss. I LA kan jag rekommendera er att besöka Hollywood och Beverly Hills, riktigt häftigt att se. Kul att se ställen man sett på film i verkligheten 🙂Ni kommer ha det riktigt bra men förbered er ordentligt på tidsomställningen. Första dagarna somnade vi vid 18-19 tiden på kvällen och vaknade vid 03-04. Första morgonen åt vi frukost på IHOPE kl 04 😀 Kan rekommendera frukost där om ni vill uppleva en riktigt stor och maffig amerikansk frukost. Åh finns så mycket att se och uppleva där, är övertygad om att ni kommer ha det underbart.

  1. Tack snälla för tipsen, tar med mig dom i packningen!!! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..