Italien möter skogens konung

2019-01-14 020

.

Hallå,

Rensa ur frysen -projektet fortsätter här hemma, och längst ner i en av lådorna fann jag häromdagen ett halvt kilo älgfärs som vi fått av bonussvärfar. Sökte då efter ett recept på lasagne (då det är en av barnens matfavoriter här hemma) på just älgfärs och hittade detta från Norrmejerier som jag nu delar med mig av här, då det blev riktigt, riktigt gott!

Så har ni en liten bit med älgfärs över i frysen som ni inte vet vad ni ska göra med den, testa detta! Receptet lär ju funka även med vanlig nötfärs tänker jag, så har ni istället det så ta detta istället.

.

2019-01-14 022

Lasagnen har jag gjort här i min fina ugnsform i emalj från klassiska Kockums Jernverk som jag fick i julklapp! Försöker nämligen även platsbanta här hemma. Jaaaaa jag vet, jag är så jäkla ”redig” just nu, så några av er säkerligen vill spy, men det bjuder jag på 😂😂😂

2019-01-14 024

.

8D0DF26E-5D53-4A5B-9365-7E94497EF2DE

.

Ingredienser4 portioner

500 g älgfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 msk rapsolja
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1,5 tsk salt
2 tsk svartpeppar
2 tsk torkad timjan
3 dl mjölk
3 dl grädde
2 msk maizenamjöl
3,5 msk vatten
1 paket färska lasagneplattor
1,5 dl riven Västerbottensost

Gör så här: Sätt ugnen på 185 grader. Fräs älgfärs och hackad gul lök och vitlöken i smör och olja under omrörning i ca 3 minuter, slå på krossade tomater, tomatpuré, salt, svartpeppar, timjan, mjölk och grädde. Låt småkoka i ca 15 minuter. Rör ut maizena med vatten och blanda ner i grytan för en lite tjockare konsistens. Smörj en ugnsfast form och varva älgfärssåsen med lasagneplattor, avsluta med att strö över osten på toppen och grädda i ca 40 minuter.

Vi serverar alltid våra lasagner oavsett om den är gjort på älgfärs eller inte tillsammans med en sallad med färska grönsaker, det är allra allra godast tycker jag! Smaklig måltid,

_______________________

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 1. Maja skriver:

  Du är inte redig, utan tänker helt korrekt och rätt i tiden!

  1. Tack, så är det ju men känns som jag försöker slå mig för bröstet men så är det inte!

 2. Du är helt rätt Anna !
  Kram

  1. Tack Marianne 😊 Kram!!!

 3. Ha ha ha – jag gillar ”redigt” :))
  Kan nog med uppfattas som väldigt pretto, men det bjuder jag med på ;)
  Lasagne, sååå gott! Det får det bli imorgon till middag. Idag blir det fiskgratäng här.
  Ha en fin dag!
  Kram Anna

  1. Skönt med fler pretton 😅😅😅 Kramkram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..