Årets tredje dag!

2018-12-31 018

Nyårsdukningen 2018

2018-12-31 043

Samma meny som 2017, men serverades 2018 på annat porslin ;)

D529EBF5-4823-4FE3-B8E8-2BCF52668099

Huvudrätt, med oxfilé, potatisgratäng och en himmelskt god pepparsås om man nu kan säga det om sin egna sås utan att låta alltför kaxig, haha!

2018-12-31 080

Dessert mini-pavlova med en blandning av grädde, crème fraiche och lemoncurd, toppat med färska björnbär och hackade pistagenötter och ett tomtebloss, mums!

2018-12-31 023

.

Tjingeling,

Jullovet lunkar vidare här, men snart är det slut på långledighet, dåliga ovanor (som jag dock tycker man kan få ha mellan varven) och det blir lite mer rutiner igen, inklusive barn som kommer i säng om kvällarna. Gaaah, vi har vänt på dygnet totalt känns det som, och kör sovmornar och uppe längre om kvällarna, men är väl dags snart att så smått börja köra vanliga kvällsrutiner igen så barnen inte blir totalt chockade 8 januari när skolan börjar igen.

Idag har vi varit på badhuset. Kan ärligt säga att jag trots att jag nu kommit upp i en ålder där jag borde vara trygg i mig själv och lite klokare, så känner jag mig verkligen ändå inte bekväm med att hänga på ett badhus, och då menar jag rent kroppsmässigt. Men lovat mig själv att försöka 2019 och bli mer bekväm med mig själv, och min kropp för den är ju himla bra att ha om man ska kunna leva vidare :)

Fick dessutom ett glädjande besked i dag med posten gällande min kropp, gjorde en mammografi för 3 veckor sedan, och i brevet stod det att mammografin inte visat upp något tecken på bröstcancer, så jag är sååå tacksam för det beskedet ♥ Förhoppningsvis får man ytterligare ett år att vara frisk och kry på, DET är det allra viktigaste.

.

40BA3040-41CB-489E-A904-6D8A13FB3FDE

Så jäkla roligt gäng, hade skitkul rent ut sagt!

734805F4-F174-4A22-9804-36C245AC3595

Inte bara jag som var skitglad som ni ser även gästerna var på strålande glatt humör!

2018-12-31 065

Barnen hade liten dansuppvisning i källaren mellan förrätten och huvudrätten och även vissa av gästerna var med uppe och shakade loss ett tag, haha!

 

Japp här hade ni alltså några av bilderna från vår nyårsafton förr er som kanske väntat på detta. Vi hade en såååå himla rolig nyårskväll alltså. Blev verkligen allra bästa avslutet på 2018, och den bästa starten dom första timmarna av detta nya år fram tills gästerna gick hem strax efter 04(!)  Sen att hela familjen var riktiga tröttluvor när vi vaknade och sen gled runt mer eller mindre som zombies resten av årets första dag det är ju en annan femma ;)

På återseende!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

 1. Hur länge ska de st kvar i ugnen efter att man stängt av.

  1. Jag tar ut dom direkt, men man kan säkert ha dom kvar hel tills ugnen svalnat, men jag lockar ut dom och lägger dom på ett galler.

 2. Maria skriver:

  Så fin fest. Vad är det för kulör på väggen?

 3. Lena skriver:

  Hej! Tack för en fin blogg!
  Blev nyfiken på din pepparsås. Skulle du kunna skriva ditt recept? Jag har letat länge efter ett bra recept på en god pepparsås.
  God fortsättning på det nya året!
  Hälsningar
  Lena

  1. Tack själv för du klickar dig in här :)

   Pepparsåsen brukar jag bara koka upp grädde, crème fraiche, kalvfond, droppar i lite balsamvinäger, samt mortlad grönpeppar, jag låter sedan allt sjuda till önskad konsistens, smaka av med eventuellt lite salt. Jag kan inte säga exakt mått här tyvärr, då jag brukar köra på frihand och smaka mig fram när jag gör såsen :)

 4. Anna skriver:

  Hej Anna och god fortsättning! Kassaskåpet du målat om, vilken färgkulör och märke valde du till det? Har ett vitrinskåp jag tänkt måla om i grå färg, tänker mig en mörk grå-ser ut som om denna kulör passar in på mina planer :)

 5. Hej och god fortsättning
  Följer din blogg regelbundet och får alltid inspiration av den !
  Nu skulle jag vilja få receptet på pavlovan och på pepparsåsen

  1. God fortsättning, och det glr mig så glad att höra att du följer mig regelbundet!!

   Brukar göra detta recept till pavlova

   Ingredienser
   Portioner: 8 bitar

   4 äggvitor
   3 dl socker
   1 msk majsstärkelse
   1 tsk citronsaft

   Sätt ugnen på 225°C.
   Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård och går att vända upp och nerpå. Vispa sedan i majsstärkelse, och citronsaften.
   Spritsa ut smeten på ett bakplåtspapper (ca 10 cm i diameter). Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen på varje ”kaka”. Sätt in i nedre delen av ugnen, och sänk ugnstemperaturen till 125°C. Grädda ca 1 timme. Stäng av värmen. Fyll sedan med vispad grädde, creme fraiche och några matskedar lemoncurd som du vispat ihop till en ”smet”, toppa med bär du gillar :)

   Pepparsåsen brukar jag koka upp grädde, crème fraiche, kalvfond, lite balsamvinäger, samt mortlad grönpeppar, låt sedan allt sjuda till önskad konsistens, smaka av med eventuellt salt. Jag kan inte säga exakt mått här tyvärr jag brukar köra på frihand och smaka mig fram :)

   Stor kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..