Årets tredje dag!

2018-12-31 018

Nyårsdukningen 2018

2018-12-31 043

Samma meny som 2017, men serverades 2018 på annat porslin ;)

D529EBF5-4823-4FE3-B8E8-2BCF52668099

Huvudrätt, med oxfilé, potatisgratäng och en himmelskt god pepparsås om man nu kan säga det om sin egna sås utan att låta alltför kaxig, haha!

2018-12-31 080

Dessert mini-pavlova med en blandning av grädde, crème fraiche och lemoncurd, toppat med färska björnbär och hackade pistagenötter och ett tomtebloss, mums!

2018-12-31 023

.

Tjingeling,

Jullovet lunkar vidare här, men snart är det slut på långledighet, dåliga ovanor (som jag dock tycker man kan få ha mellan varven) och det blir lite mer rutiner igen, inklusive barn som kommer i säng om kvällarna. Gaaah, vi har vänt på dygnet totalt känns det som, och kör sovmornar och uppe längre om kvällarna, men är väl dags snart att så smått börja köra vanliga kvällsrutiner igen så barnen inte blir totalt chockade 8 januari när skolan börjar igen.

Idag har vi varit på badhuset. Kan ärligt säga att jag trots att jag nu kommit upp i en ålder där jag borde vara trygg i mig själv och lite klokare, så känner jag mig verkligen ändå inte bekväm med att hänga på ett badhus, och då menar jag rent kroppsmässigt. Men lovat mig själv att försöka 2019 och bli mer bekväm med mig själv, och min kropp för den är ju himla bra att ha om man ska kunna leva vidare :)

Fick dessutom ett glädjande besked i dag med posten gällande min kropp, gjorde en mammografi för 3 veckor sedan, och i brevet stod det att mammografin inte visat upp något tecken på bröstcancer, så jag är sååå tacksam för det beskedet ♥ Förhoppningsvis får man ytterligare ett år att vara frisk och kry på, DET är det allra viktigaste.

.

40BA3040-41CB-489E-A904-6D8A13FB3FDE

Så jäkla roligt gäng, hade skitkul rent ut sagt!

734805F4-F174-4A22-9804-36C245AC3595

Inte bara jag som var skitglad som ni ser även gästerna var på strålande glatt humör!

2018-12-31 065

Barnen hade liten dansuppvisning i källaren mellan förrätten och huvudrätten och även vissa av gästerna var med uppe och shakade loss ett tag, haha!

 

Japp här hade ni alltså några av bilderna från vår nyårsafton förr er som kanske väntat på detta. Vi hade en såååå himla rolig nyårskväll alltså. Blev verkligen allra bästa avslutet på 2018, och den bästa starten dom första timmarna av detta nya år fram tills gästerna gick hem strax efter 04(!)  Sen att hela familjen var riktiga tröttluvor när vi vaknade och sen gled runt mer eller mindre som zombies resten av årets första dag det är ju en annan femma ;)

På återseende!

4E4C8335-C2A5-475D-8224-932BBD78E6CF

 

  1. Jag tar ut dom direkt, men man kan säkert ha dom kvar hel tills ugnen svalnat, men jag lockar ut dom och lägger dom på ett galler.

 1. Hej! Tack för en fin blogg!
  Blev nyfiken på din pepparsås. Skulle du kunna skriva ditt recept? Jag har letat länge efter ett bra recept på en god pepparsås.
  God fortsättning på det nya året!
  Hälsningar
  Lena

  1. Tack själv för du klickar dig in här :)

   Pepparsåsen brukar jag bara koka upp grädde, crème fraiche, kalvfond, droppar i lite balsamvinäger, samt mortlad grönpeppar, jag låter sedan allt sjuda till önskad konsistens, smaka av med eventuellt lite salt. Jag kan inte säga exakt mått här tyvärr, då jag brukar köra på frihand och smaka mig fram när jag gör såsen :)

 2. Hej Anna och god fortsättning! Kassaskåpet du målat om, vilken färgkulör och märke valde du till det? Har ett vitrinskåp jag tänkt måla om i grå färg, tänker mig en mörk grå-ser ut som om denna kulör passar in på mina planer :)

 3. Hej och god fortsättning
  Följer din blogg regelbundet och får alltid inspiration av den !
  Nu skulle jag vilja få receptet på pavlovan och på pepparsåsen

  1. God fortsättning, och det glr mig så glad att höra att du följer mig regelbundet!!

   Brukar göra detta recept till pavlova

   Ingredienser
   Portioner: 8 bitar

   4 äggvitor
   3 dl socker
   1 msk majsstärkelse
   1 tsk citronsaft

   Sätt ugnen på 225°C.
   Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård och går att vända upp och nerpå. Vispa sedan i majsstärkelse, och citronsaften.
   Spritsa ut smeten på ett bakplåtspapper (ca 10 cm i diameter). Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen på varje ”kaka”. Sätt in i nedre delen av ugnen, och sänk ugnstemperaturen till 125°C. Grädda ca 1 timme. Stäng av värmen. Fyll sedan med vispad grädde, creme fraiche och några matskedar lemoncurd som du vispat ihop till en ”smet”, toppa med bär du gillar :)

   Pepparsåsen brukar jag koka upp grädde, crème fraiche, kalvfond, lite balsamvinäger, samt mortlad grönpeppar, låt sedan allt sjuda till önskad konsistens, smaka av med eventuellt salt. Jag kan inte säga exakt mått här tyvärr jag brukar köra på frihand och smaka mig fram :)

   Stor kram

 4. Hej Anna,
  Härliga nyårsbilder!
  Kan du tänka dig att visa bilder från er källare?Tror inte det varit med på bloggen,förutom tvättstugan…?
  Tack för en inspirerande & fin blogg!
  Kram Helén

  1. Tack för dom fina orden om bloggen, glad jag blir! Ja jag ska se till att fota mer i källaren så fort det blir lite ljusare och visa er, tack för tipset! :) Kramar

 5. God fortsättning fina Anna!
  Lite dåligt med kommentarer från min sida under julledigheten, men jag har automatiskt suttit väldigt lite vid datorn. Nu har jag läst mig ifatt på vad ni gjort och ser att ni har tagit det piano och härligt, precis som det ska vara. :) Vi hade förmånen att bli bortbjudna på nyår, tog bilen dit och hem och körde alkoholfritt hela kvällen. (Väldigt lugnt då det även var barn med.) Saknade inte ”riktigt” bubbel ett dugg, men det märks att man (i all a fall jag) inte mår bra av att vara uppe sent.
  Min A jobbade de två mellandagarna som var, men jag var ledig och gick tillbaka till jobbet nu efter nyår. (Med facit i hand hade det nog varit hälsosamt att vara ledig resten av denna vecka oxå, men det är å andra sidan inte alltid lätt att få ledighet beviljat precis när man vill och nu var det dessutom saker som behövde göras och vara klara till nu på måndag.)
  Massor kramar!
  Rebecca

  1. God fortsättning Rebecca!!! Låter som ni fick en fin nyår, skönt att bli bortbjuden också, då kan man ju riktigt slappna av :) Nu är det ju dags för helg igen, och lite ledighet för din del igen då ;) Jag längtar till vardagen och rutiner nu, känns som vi varit lediga i en mindre evighet nu, haha! Trevlig helg!! Kraaaamar

 6. Så fint, gott och lyxigt det ser ut! 🎉 Varifrån kommer ljusstakarna med glaskupa? Tack för en härlig och inspirerande blogg!

 7. Vi fick ju recept på förrätten och jag ( och många fler tror jag) ser fram emot recept även på övriga rätter. Det verkar så oerhört gott.

  1. Ja det blev riktigt gott, här får du recepten på efterrätten och såsen till huvudrätten. Kanske ska göra ett inlägg med allt framöver!!

   Efterrätt Minipavlova:

   Ingredienser
   Portioner: 8 bitar

   4 äggvitor
   3 dl socker
   1 msk majsstärkelse
   1 tsk citronsaft

   Sätt ugnen på 225°C.
   Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård och går att vända upp och nerpå. Vispa sedan i majsstärkelse, och citronsaften.
   Spritsa ut smeten på ett bakplåtspapper (ca 10 cm i diameter). Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen på varje ”kaka”. Sätt in i nedre delen av ugnen, och sänk ugnstemperaturen till 125°C. Grädda ca 1 timme. Stäng av värmen. Fyll sedan med vispad grädde, creme fraiche och några matskedar lemoncurd som du vispat ihop till en ”smet”, toppa med bär du gillar :)

   Pepparsåsen brukar jag koka upp grädde, crème fraiche, kalvfond, lite balsamvinäger, samt mortlad grönpeppar, låt sedan allt sjuda till önskad konsistens, smaka av med eventuellt salt. Jag kan inte säga exakt mått här tyvärr jag brukar köra på frihand och smaka mig fram :)

 8. Fantastiska bilder från en fantastisk fest – tack för att du ordnat allt (utom eldandet) – må 2019 böi bästa året någonsin :-)

  /Jens

  1. Haha, vad gullig du är som skriver här över 😜 och du eldandet kan vi ju ta det lite lugnt med under 2019 tycker jag 😅❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..