En tradition

skorpor

Foto: dvbassetsprod

 

Tjingeling,

Nu blir det mycket julsnack här inne, men det blir så i december av naturliga skäl, ni får stå ut ;) Tror att det mysiga med julen är att varje år är det mesta samma, samma som det alltid varit. Traditioner helt enkelt. Här hemma är en sådan bland många andra att baka ett gäng julig saffransskorpor, eller biscotti om man nu vill låta lite fiiiinare ;) Men jag kallar dessa godbitar för skorpor! Enkla att baka, söta, knapriga med saffran och pistagenötter, Perfekta att bjuda på till glöggen för att ta ett av alla ”användningsområden”

Jag bakar alltid efter detta gamla recept från en gammal Buffe (Icas medlemstidning ni vet!) skorporna blir verkligen jättegoda, så ni måste testa! Man kan ju ge bort ett gäng också när man ska gå bort istället för en blomma. Lägg i ett gäng i en fin påse, klart!

.

Saffron-Pistachio-Swedish-Skorpor-Christmas-Biscotti-1

 

A5063C1B-FE65-4716-8829-AB94BEABCD65

Ingredienser – ca 40 st

100 g smör
1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl pistagekärnor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175˚C. Smält matfettet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda saffranet med matfettet. Häll det i en bunke och låt svalna. Rör ner äggen och sockret. Blanda mjöl och bakpulver. Hacka nötterna grovt. Rör ner nötterna och mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.

Dela degen i 4 delar. Rulla varje del till en längd ca 40 cm lång. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem svalna lite. Sänk temperaturen till 100 grader.
Skär varje längd i ca 10 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt. Torka biscottin mitt i ugnen cirka 1 timme eller tills de känns torra. Låt ugnsluckan stå på glänt.

Redo att avnjutas!

__________________

2BD76A55-5A5A-40DD-863E-245797E76408

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..