En omöjlighet att få stjärnorna att hänga rakt?!

2018-11-28 042

Snöblomman på plats!

.

Hallå på er,

Här är jättedimmigt idag, var riktigt läskigt att köra till skolan tidigare i morse, såg knappt mer än någon meter framför sig.

Kom på nu när jag sitter här och skriver att jag vill ge ett tips till er alla, i all välmening; Snälla, snälla ta på er massa reflexer, eller bättre upp en reflexväst när ni är ute och går så fort det skymmer! Jag blir i dessa dagar nästan varje eftermiddag arg på folk när jag är ute och kör i mörkret. Dom flesta går mörkklädda rakt ut i vägen utan något som reflekterar, och NI SYNS INTE, även om man kanske tror det för att det finns gatubelysning. Så bästa julklappstipset till dom du älskar, köp reflexvästar. Det är en billig livförsäkring ♥

 

2018-11-28 050

Eldig på plats i köket!

Är det någon av er som har lyckats få en adventsstjärna att hänga rakt? Om, vill jag gärna få reda på hur du har burit dig åt 😁

Adventsstjärnorna här hemma lever ett alldeles eget liv. Ena dagen hänger dom åt höger, en annan åt vänster. Samma visa varje år. Jag vrider, vänder, fram och tillbaka, upp och ner och en gång till. Så hänger stjärnan plötsligt rakt tycker jag, men så fort jag kliver ner från stolen som jag måste stå på för att nå, så vips hänger stjärnjä%&#* snett igen 😂

Finnas det något fiffigt knep?!

2BD76A55-5A5A-40DD-863E-245797E76408

 1. Mina höll på att åka ner… vred sig hela tiden, tills jag satt en ståltråd mot sladden… nu hänger dom spikrak och lyckan är total😁

 2. God morgon,
  Jag retade mig på det där förut och hörde talas om den där twistern, men jag har faktiskt ännu inte köpt nån, då den (åtminstone enligt andra) mest tar bort problemet om själva sladden vrider sig. Jag upplever att stjärnorna rör på sig av en massa annat också; fönsterdrag, att de puttas till direkt eller av någon gardin eller persienn osv. Så jag har gått över till att inte orka bry mig så mkt. ;P Är väl mest noggrann när jag hänger upp dem och sen rör de lite på sig ändå och jag ids inte hålla på. ;)
  Vad gäller reflexer håller jag helt med dig och jag är stolt bärare av ”töntvästen” som jag kallar den (för den är ju inte så vacker kanske). I år har jag äntligen fått tag på en rosa och den har jag faktiskt fått en hel del komplimanger för! ;D Inte bara att jag bär den, men för att färgen är lite extra kul. Och jag har i alla år tyckt att relexväst för med sig ett häftigt fenomen (särskilt i vår stad eftersom folk alltid kör som galningar med devisen ”jag först”). Jag kallar fenomenet ”the power of the vest”: Folk visar nämligen mer hänsyn; stannar mer villigt vid övergångsställen osv. Det beror väl på att man syns så bra. :) Så på med bra reflexer; gärna väst. Har märkt att de pyttesmå blinklamporna inte syns bra på håll; så då bör man komplettera med något mer, så man verkligen syns.
  Massor kramar!
  Rebecca

 3. Mina stjärnor måste hänga spikrakt – jag är närmast allergisk mot sneda stjärnor. Enklaste sättet är fiskelina och tejp som fästs i fönsterkarmen och stjärnan. Syns inte och går att justera och få perfekt. Har även såna där twisters, men den rättar inte om det blir snett i höjdled och måste justeras om det råkar läbli lite tvärdrag eller om man råkar peta på stjärnan.

 4. Just därför har jag bara stående belysning. Men med en sån grej kan jag sätta upp en stjärna igen. Tack för tipset. Bästa på länge ni som skrev om twister.

 5. Som flera skrivit så är det en Twister som behövs. Blir inte alltid bra på en gång med den heller men till slut så… :)

 6. Twister är ett måste, får dem aldrig att sitta rakt annars. Vilket sken har du i dina stjärnor? Köpte en eldig men jag tycker skenet är så gult? vill ha ett vitt sken. Kan det bero på vilken lampa man har i ?

 7. Jag tar och snurrat sladden åt motsatta hållet som stjärna drar åt! Sedan hänger jag mina i en krok som jag vrider också på så stjärnan hamnar rätt. Har funkat här hemma i alla år!!

 8. Fast jag har köpt den där twistern och jag får ändå inte den till att funka, jag frågade vaktmästaren som är händig, han vred och vred på den där twistern och vi fick inte det till att funka

 9. Åh vilka supertips!! Måste oxå ha en twister och det snarast. Är perfektionist tyvärr så har ej kunnat med att ha stjärnor på många år pga detta 😜😂

 10. Hej! Tips för att få stjärnan att hänga rakt heter ”twister”från Mark Slöjd. Finns hos Clas Ohlson. Har fungerat hos mig. Lycka till.

 11. Liknande finns på Clas Ohlsson också. Beställde i morse och hoppas få dem till helgen då stjärnorna ska upp.
  Min man lär värre än en borstbindare då han hänger stjärnor, men ändå… inte jag som ska upp på stolen :)

 12. Japp hahahah har samma problem jag med. Men såg kommentarerna nu och bara måååste hitta en twister. :D :D
  Meddela gärna om du hittat och har en för att se hur den ser ut och om den funkar :D
  Kram

 13. Det finns ju en sak som man sätter på sladden som man sen vrider så hänger stjärnan rakt. Finns att köpa lite överallt.
  Den heter Twister eller Hänga rakt.

 14. Köp Twister! En liten grej man sätter på sladden sen vrider man den tills den hänger rakt. En jättebra liten grej😊Jag köpte mina på Rusta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..