Att känna feelgood

2018-11-08 028

2018-11-08 021

.

Tjingeling,

Hur har ni det? Jag känner mig full av inspiration och energi i dessa dagar. Livet går upp och ner, och humör och känslor likaså. Men för egen del så har det just nu med att göra att jag lärt mig säga ; Tack men nej tack till saker som inte känns ”rätt”. Testa själva om ni likt mig i grunden är en jasägare fast ni ibland inte vill. Ordet nej kan faktiskt vara en befrielse ibland. Som sagt testa nästa gång munnen vill säga ja bara för att, men hjärtat säger något annat :)

Tror dock inte endast energin hos mig just nu beror på att säga nej till en massa saker, haha! Utan det är såklart många olika små parametrar som spelar in. Men en beror på att jag sedan en tid tillbaka äter nyttigare och mindre socker. Jag märker direkt på mitt humör när jag känner mig tillfreds med kroppen. Och det där går fort att från att känna mig uppsvullen och trött till att känna mig nöjd.

Handlar för min del inte om kilo som vågen visar. Vi äger inte ens en våg i detta hushåll, så har ingen som helst aning om vad jag väger, och det bryr jag mig inte om heller. Men slarvar jag med maten, äter jag mycket ”skräp” (en längre tid, jag äter skräp också men får ju inte bli hela tiden) så samlar jag på mig vätska och känner mig direkt svullen som en gris. Äter jag nyttigt på vardagarna och drar ner på socker då har jag inte den där uppsvällda känslan och det räcker för mig för att känna mig glad med extra energi!

 

2018-11-08 023

Det här är något jag äter ofta till lunch. En sallad med massa nyttigheter! Inspirationen till salladen är från en restaurang här i stan som heter ”Helenas kök”, men jag brukar köra lite vad jag nu har hemma i min ”hälsosallad” Och en sådan här goding kan man lätt ha med som matlåda till jobbet ju för er som inte arbetar hemifrån.

Just i denna är det bland annat bladspenat, avokado, ugnsbakad lax (serveras kall), morötter och frön (pumpakärnor, och linfrö). Den blir vansinnigt gott, och så brukar jag göra en lime-creme till. Lite creme fraich med rivet limeskal och lime juice i, plus liten nypa salt, klar!

Jag brukar försöka ha kallrökt lax hemma i kylskåpet, då går salladen ännu fortare att fixa ihop, då slipper man ju dom minuter laxen tar att bli klar i ugnen.

2018-11-08 019

Så nu var den mindre uppsatsen slut :P Har ni läst ända ner hit ska ni ha en eloge, tack fina ni för att ni klickar er in här och tar del av mitt svammel dag ut och dag in ♥

Ha en fortsatt fin torsdag!

2BD76A55-5A5A-40DD-863E-245797E76408

 1. Lina skriver:

  Åh, fick lite välbehövlig pepp av detta inlägg då jag har en längtan att komma ur mitt sockerberoende. Och känna mig lätt och pigg. De första dagarna när man tar tag i det tycker jag är jättejobbiga vilket gör att jag ger upp.. Men jag vet ju att det går över. Jag skulle verkligen uppskatta om du ville ge tips på frukost, lunch, kvällsmat en vanlig vardag samt en vanlig helgdag. Behöver lite nytänk tror jag!
  Kram!

 2. Therese skriver:

  Du är grym min fina fina vän – jag hejar på dig i alla lägen och finns ingen som jag kan skratta så mycket tillsammans med som med dig.. Love you babe.. Puss

 3. eva skriver:

  tycker så mycket om din blogg….eftersom den ger allt från mat till vardag….det är ju så vi alla lever……och vi behöver se att vi alla har samma underlag till vårt liv….men har olika förutsättningar…så fokusera mer på vardag…..alla kan inte byta ut inredning när man tröttnat….det finns sååå mycket klass-skillnader idag som jag värnar mycket om….och som vi måste minska….vi i barn o ungdomars vardag ser ett sånt glapp med detta välfärdssamhälle som vi måste bromsa…..bara ett tips….ge lite vardag med allt vad det innebär …..

 4. Ida skriver:

  Tack för Din blogg, den är så varierad och bra. I vår familj försöker vi också dra med på socker, både jag och mannen upplever att vi är piggare och känslan av uppblåsthet är bättre.🤗

 5. God eftermiddag,
  Din lunchtallrik såg jättegod ut! Det påminde mig också om att vi måste börja försöka göra laxen i ugnen igen också och inte bara på spisen.
  Jag tycker det är väldans gott med grönsaker och vi har alltid det till maten, men ibland önskar jag att färska grönsaker man köper skulle hålla längre. (Jodå, försöker med en massa knep hemma, men tycker ändå det mest beror på skicket på dem från början och det är inte alltid det finns de där superfina att välja på.) Resultatet blir att vi antingen köpt för mycket grönsaker när vi handlar (1 g/vecka) så man måste kasta, eller att man ska behöva springa och småhandla stup i kvarten (som jag avskyr) för att hålla sig med fräscha grönsaker. (Tycker de där fryspåsarna är så himla tråkiga, så vill gärna ha färska.) Upplever du samma? Kanske har du några smarta sätt att i så fall kringgå problemet?
  Massor kramar!
  Rebecca

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..