Ljus eller ljus

2018-10-30 016
2018-10-30 013

.

Tjingeling.

Är det verkligen dag eller lurar klockan mig denna onsdagsmorgon?

Det är sååå förbaskat mörkt och dystert här i vår stad, så man blir som sagt alldeles tveksam till om det verkligen hunnit bli en ny dag eller inte :D Trött är jag som grädde på moset, men jag lägger mig å andra sidan alldeles för sent om kvällarna. Jag är lite som Alfons Åberg så fort det blir kväll, ”jag ska bara”, ”jag ska bara” ”jag ska bara”, och vips har klockan passerat långt över elva vilket är tiden jag borde sova för att få mina timmars sömn.

Någon som känner igen sig?

Men idag är det bara att hinka några koppar extra kaffe för min del, och försöka vakna till och få gjort det jag har på schemat trots att det drar i ögonen och huvudet känns tyngre än vanligt.

.

ghjklöoiuytrertyuiop

Tända ljus, hör hösten till, och jag är storkonsument denna tid på året. Har någon av er tips på bra ljus som är bra även för vår miljö?

Har inte riktigt fattat (eller tänkt på det) att det är lite si och så med med olika ljus man köper. Jag har ju bara köpt och trott att allt är same, same när det kommer till just ljus..

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe till.

2BD76A55-5A5A-40DD-863E-245797E76408

 

 

 

 1. Och så jag som alltid köper mina långa vita ljus på Lagerhouse.
  Gillar också Tgr som har bra ljus. Men kanske måste tänka om. Inget av dessa rinner.

 2. God morgon,
  Jag gick för några år sen över till att bara köpa ljus helt i stearin för hälsans skull och har sett att de ofta är märkta med Svanen. Liljeholmens är bäst i min smak. Till på köpet fick jag ljus som inte rinner eller luktar illa, när jag gick över till endast stearin.
  Vad gäller lägga sig på kvällen, är jag duktig med att lägga mig i tid, eftersom jag går upp rätt tidigt. Dock somnar jag ofta ändå ofrivilligt sent och måste slita och släpa mig igenom nästa dag. Inte alls kul, men tyvärr inte så mycket jag kan göra ngt mer åt (än jag redan gör). (Inre stress över saker som står utanför min kontroll.)
  Massor kramar!
  Rebecca

 3. Jag tycker om att du belyser miljöfrågor! Tillsammans kan vi öppna ögon och upptäcka nya, mer hållbara sätt att leva! Enligt Naturskyddsföreningen finns det Svanenmärkta ljus. Jag har inte köpt det själv, men ska nu titta efter det. Så tack för att du belyste frågan, gör det gärna oftare!

  https://m.naturskyddsforeningen.se/julknep

 4. Oj shit så sent, hade jag aldrig orkat! Jag stiger upp mellan 05-06. Är helt slit på kvällarna så det är inte ovanligt att jag somnar i soffan vid 20-21. Sen vid 23 lägger jag mig i sängen 😴😴

 5. Liljeholmens ljus är absolut de bästa! Brukar beställa från deras Webshop, eftersom jag har svårt att hitta dem i ”vanliga” affärer. Alltid snabb leverans. Tack för en fin och inspirerande blogg👍👍!

 6. Jag köper bara stearinljus från Liljeholmens ljus både när det kommer till värmeljus och kronljus..
  Paraffin ljus innehåller så mycket gifter och är inte bra för oss eller för miljön.
  Det är dyrare med stearinljus men det är det värt anser jag och luktar inte illa när man släcker 😉
  Kramis

 7. Stöp dina egna ljus vetja! Så här inför advent kan man göra det på många ställen och det är superenkelt att göra! Priset varierar säkert men det brukar bli mycket billigare än köpta ljus. Man kan dessutom göra fina kronljus och annat både till sig själv och som ge bort-present. Själv har jag stöpt ljus i säkert fem år och ger alltid bort ett stort kronljus till svärföräldrarna, mycket uppskattat!

  Det är verkligen busenkelt och avkopplande! Kram på dig från en trogen läsare. =)

  1. Det låter avancerat att stöpa sina egna ljus, men det kanske det inte är 😀 Måste allt ta och googla och se hur man kan göra, kul tips!!! Och tack för du troget kikar in här!! Kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..