Små tortillapizzor

2018-10-23 131hjhjhjhh
2018-10-23 128ölk

.

Hej bloggen,

Fredagsmys var det här, men det har vi ju haft hela veckan, men så är det ju lov också för vår del. Regntung himmel, mörk inne så man får tända ljus och lampor fast klockan är mitt på dagen. Just nu är det relativt lugn här, barnen leker på övervåningen och pärlar pärlplattor, alla tre tillsammans (kors i taket). Om en kvart är det säkert något annat i lekväg som hägrar, och kanske även kiv, nämligen snabba vändningar med det mesta när det gäller barnen ;)

Små minipizzor till fredagsmyset, kan det vara något? Jag brukar servera dessa små godbitar tillsammans med charkuterier, och annan plockmat. Enkelt och blir supergott. Man kan såklart ta på vad man nu än gillar på sina små pizzor. Jag gillar marinerade kronärtskockshjärtan och en smakrik ost!

.

.

2018-10-23 107
2018-10-23 113
2018-10-23 122
2018-10-23 134

 

DE030D56-F125-4964-86E7-B3A365A12995

Ingredienser

I burk krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
salt + peppar + ev lite socker
1 msk tomatpuré
Riven smakrik ost
marinerade kronärtskockshjärtan

Gör så här:

Tomatsås: Hacka vitlök fint, och fräs den i olja utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med under omrörning en minut. Häll i tomatkrosset. Låt koka ihop på svag värme utan lock till en tjock sås, ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en nypa socker.

Pizzorna: Placera tortillabröden på en plåt med bakplåtspapper, bred på tomatsåsen, och lägg på kronärtskockshjärtana (jag brukar dela dom lite före) och sen på med riven god smakrik ost. In i ugnen på 200 grader i några minuter tills pizzorna fått fin färg och osten smällt. Låt svalna och dela i bitar. Godast att serveras ljumna.

____________

Ha en härlig fredag och helg, vi hörs!

Kramar

 

 1. God eftermiddag,
  Vad fint du hade dukat upp där på er fina gamla vedspis! :) Ser både trevligt och gott ut!
  Kikade igenom lite i ditt arkiv här igår för att få lite mer inspiration till hemmet. :) Tack också för tips om Jotex (via skålen i tidigare inlägg). Var längesen jag skickade efter där och då brukade det mest vara ngt i textilväg, men såg att de fått lite bättre dekorationssaker nu för tiden. Känner att vi rensat väldigt bra hemma och man har inte så mycket kul att byta med. Har knappt köpt några rena dekorationsprylar alls på senare år, men kommer nog blir tvungen att investera i något för att få till det lite bättre i vardagsrummet. Behöver få in värme och struktur och behöver några få, men större saker.
  Trevlig helg!
  Massor kramar!
  Rebecca

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..