F ö r ä n d r i n g

2BDCCF00-BEBA-4F23-920E-0D69BA255E8D
.

Hej bloggen,

Antingen är man som jag, och ens hem är i ständig förändring på grund av ett intresse, som vilket intresse som helst. Eller så tycker man det är skönt när allt ser exakt likadant ut, år in och år ut :) Men kanske känner några av er att nu skulle jag vilja ha lite förändring här hemma. Då ska ni få några tips på relativt snabba, och enkla medel som ger stora förändringar här:

 

85A8F04A-14DF-464C-A189-2F41324E9DE8

DC487318-2B7A-4A42-B840-AE25237537C6

Foto: Linn Herbertsson


.

De flesta element är inte direkt skapade för att tillföra en extra dimension i inredningen i våra hem. Jag kan själv tycka att gamla tjocka element kan vara vackra, men dom modernare varianterna av element är inte speciellt roliga att titta på. Ett elementskydd är ett toppenbra sätt att dölja både element och fula lampsladdar, och gör man som man gjort här på bilden, så får man på köpet en bredare fönsterbräda.

 

883D746F-B4B7-4D8F-81F7-1064644BA125

586f9dcea66cb42ce4fb039c55bab02e
.

Ibland räcker det med att byta gardiner för att ändra känslan i ett helt rum. Därför är det den perfekta inredningsdetaljen när du vill ha en snabb förändring i ditt hem! Har ni hyfsade standardmått i takhöjd har märket Linum ett fint utbud av sammet, linne och en del skirare varianter. Deras längder brukar ligga på 290 centimeter, tips!

 

AD6C30F2-1CD1-4CFF-B221-6A9C623C60C2

Måla-taket-1024x753

Foto: Svensk Fastighetsförmedling

 

Att måla väggarna i en kulört färg är ett roligt, billigt och snabbt sätt att få en förändring i hemmet.Dessutom är färg trendigare än någonsin! När man väljer mörkhetsgrad på färgen är det bra att titta hur mycket ljusinsläpp som finns i rummet. Prova er fram genom att måla direkt på väggen – färgerna ser alltid annorlunda på väggen hemma än på färgprover på ett papper.

Är man riktigt modig, som här målar man in både dörrfoder och golv- och taklister i samma färg, OCH taket :) Superläckert tycker jag!

.

4F79187C-AAED-4C9B-A36F-570CB7D7D115

Foto: Osman Tahir för Nordiska kök

.

Går ni i tankarna att förnya ert kök och är osäker på var ni ska börja? Att lackera om sina köksluckor eller lådfronter är ett väldigt hållbart, effektivt och prisvärt sätt att förnya sitt kök. Köksstommar har ju oftast mycket längre livstid än luckorna. Köp nya snygga handtag eller knoppar & måla eller lacka om dina befintliga luckor så har du snart ett kök som känns nytt & modernt igen.

.

B5F18899-1336-4AE0-949F-5B260D8EC10F

Foto: Claes Dalén

Att inreda med tavlor är banne mig inte helt lätt – men konst kan ge ditt hem ett lyft. Men inget sätt är ju ”fel” så länge du trivs med dina väggar, posters, äkta konst, hötorgskonst eller egenproducerat! Våga prova, flytta om och hänga grupperingar eller solitärer – kanske på otippade ställen, det kan avgöra dynamiken i ett helt rum.

Denna tavla från Luciana Ame hade gärna fått pryda någon av våra väggar här hemma!

_______________

 

Kram på er

/Anna

 1. Louise skriver:

  Bästa inredningstipset fick jag här i bloggen av dig för några år sen: flytta runt på sakerna och låta dem hitta nya ställen i hemmet. Works as a charm och tycker alltid det känns som man har lite ”nytt” hemma 😃

  1. Ja det är faktiskt sant, det är nog det allra bästa tipset, (och mest ekonomiska ;) tycker ofta att det funkar :) Trevlig kväll! Kram

 2. Diana skriver:

  Jag är precis som du, MEN med undantaget att jag gör det inte av intresse som du har, jag gör det av rastlöshet kan man säga, jag behöver ofta förändring, tröttnar lätt och behöver ofta förnya lite i hemmet.
  Gardiner är ett av de bästa tipsen faktiskt och även tavlor. :D
  Billigt och bra höll jag på att säga men billigt är det inte men det blir bättre än att byta soffa för 20.000 kr eller mer. :)

  Kram

 3. God morgon,
  jättebra tips och inspirerande bilder! Vi jobbar på här efter omtapetseringen (som du kanske sett på ett par Insta-bilder) för att få till allting, liksom. Men det går så långsamt. Beror väl mest på att energinivån på oss båda är väldigt låg och man orkar därför så lite fix varje helg (och sedan är det alltid andra saker man ska hinna med). Och några saker har vi inte kommit fram till bästa lösningen på ännu. Men det vore väldigt skönt om vi kunde få det ”klart” snart. Det liksom kryper i kroppen när det hänger i luften. Men man får väl konstatera att det är ett i-landsproblem! ;)
  Massor kramar!
  Rebecca

  1. Tack, och visst är bilderna snygga och inspirerande håller med! Ibland går det mer långsamt än annars, beror ju lite på humör och lust att greja :) Hoppas ni får till det som ni önskar!! Kram på dig <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..