S j u k s t u g a

2018 10 03 015dfghj

Här i sängen ligger idag en liten sjukling, så inte fullt lika väl-bäddat är det i verkligheten, men nästan då rummet storstädades i helgen som gick. Före det var det KAOS här inne, på riktigt!

2018 10 03 018

Klart att ”Apis” också ska ha en egen säng att sova i, tror även att han  är sjuk idag precis som sin lillmatte :)

2018 10 03 011

.

Godmorgon,

Hade varit roligare att skriva att vi vaknat upp till en fin start på onsdagen, men istället verkar magsjukan vara här och hälsa på :/ Julie kom in till sovrummet tidigt i morse och klagade på magont, och jag såg på henne direkt att det var ”illa”, vit som ett lakan i ansiktet. Tycker sååå synd om henne, man vet ju själv hur fruktansvärt nedsatt och svag man blir. Men får man säga att tajmingen ändå var rätt bra, inga möten eller annat inbokade varken idag eller imorgon så kan vara hemma utan att det påverkar andra människor.

Nu hoppas vi att det går över snabbt, och att det ”bara” är någon bakterie hon fått i sig, och inte magsjuka som smittar, så att resten av familjen klarar sig..

.

2018 10 03 014

Denna kristallkrona i Julie rum tycker jag mycket om (den borde putsas dock, hur gör man det enklast? Husmorstips någon?!). Den satt i huset när vi köpte det, undra om lampan alltid suttit här inne, eller om den kommit dit på senare år. Tänk ändå om dessa gamla väggar kunde tala, såååå spännande det hade varit!

Nu ska jag ta hand om min lilla sjukling här ♥ På återseende!

Kramar Anna

 

 

 1. Emelie skriver:

  Åh vad jobbigt med magsjuka för den lilla :( Hoppas hon kryar på sig snabbt <3
  Lampan var ju verkligen underbart fin, så kul att ha nått sånt som funnits i huset långt före er tid. Ser att du fått mycket tips, det enda jag kan tillägga är att mässingsputs enligt mig är ett elände att få bort från mässing med såna där krusiduller.
  Önskar er en trevlig helg trots sjukstuga :)

  1. Tack hon är piggelin idag!! Tack för tipset, jag kan tänka mig att mässingsputs är svårt at få bort, så hoppar det!! Tack det samma!

 2. anna skriver:

  Hej

  Krya på er! Hoppas det är något snabbt övergående.

  Jag gör det väldigt enkelt för mig.

  Dammar självklart först.

  Tar sedan plastfolie kring själva lamporna (elen) så att ingen spray kan leta sig in. Hänger ett paraply under och sprayar rengöringsspray på. Blir alltid toppen.

  1. Det lär ju superenkelt, tack för tipset!! Och lillsnorpan är bättre idag!

 3. Ola skriver:

  Lilla sjuklingen får krya på sig nu, massa glass har jag hört hjälper :))
  Här är lite bra tips Anna :)

  Gör så här:
  1. Antingen låter du ljuskronan hänga kvar eller så tar du ned den. Väljer du att låta den hänga kvar, häng ett paraply under kristallkronan om kristallerna skulle råka ramla av, den fångar även upp vätskan. Lägg även handdukar eller tidningspapper på golvet under.

  2. Tar du ned lampan kan du lägga den på tidningspapper eller handdukar på golvet där den får stå och torka efter att du sprayat den. Lägg kronan försiktigt i en medsols rörelse så att kristallerna ligger åt ett håll. Säkerställ alltid att lampan är fullständigt torr innan du hänger upp den igen. Det kan ta flera dagar.

  3. Om du planerar att ta isär ljuskronan rekommenderas att du först gör ett diagram över, eller märker bitarna så att du vet var de ska sitta när den ska monteras ihop igen.

  4. Börja alltid med att damma av innan. Då slipper du få allt damm på trasan när du påbörjar den riktiga rengöringen. Ett vanligt sätt är att ta en kristall i taget och torka av med fuktigt sämskskinn. Eller så använder du en dammvippa.

  5. Om du använder en sprej, se då till att strömmen är avstängd och undvik att spreja på kablar och andra elektriska komponenter. Låt sedan kristallerna dropptorka. Dock kan kupade delar behöva blöttorkas och större prismor torkas med mjuk trasa.

  6. Det allra bästa sättet att rengöra en ljuskrona är att använda bomullshandskar (finns att köpa billigt på apoteket), gärna vita för att då ser man hur mycket smuts som lossnar. Gnid kristallerna med den handske som är fuktad och torka sedan med den andra handsken som är torr.

  7. Många glömmer att torka av glödlamporna. Men de ska inte torkas med något vått eftersom det kan få dem att gå sönder.

  1. Ola skriver:

   Kom på att glass inte är så bra vid magont, bättre att vila magen ordentligt och äta glass när det är bättre :)

   1. Ja det är nog bättre vid feber ;)

  1. Wow vilka bra tips för att få ren kronan, tack snälla du!!

 4. C skriver:

  Hua, kanske nån på kalaset som smittat. Tar ju 2-3 dygn innan det bryter ut. Krya på er!

 5. God middag,
  Nä usch, det är verkligen inte roligt och vi hoppas som sagt det inte är smittsamt! Krya på dig Julie!
  Massor kramar!
  Rebecca

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..