Tapettankar

2018 09 13 023
.

Vad tycker ni om beige kudden med flamingos? Gullig tycker jag! 

2018 09 13 032

Dagens första kopp kaffe är utan tvekan den godaste!

2018 09 13 007

Hej bloggen,

Hoppas ni har det bra, antar att det är fullrulle. Vardagen brukar ju tendera att vara sådan, ekorrhjulet ni vet :)

Hur många av er kör med tapeter hemma hos er?

Jag tycker det kan vara sååå himla snyggt, men är lite rädd att jag tröttnar om tapeten har ett mönster (och helt enfärgade känns ju som att då kan man lika gärna måla). Kan ändå inte riktigt släppa tanken på att ha en varmt, välkomnande tapet i vår hall här hemma. Jag tycker själv om att komma till hem som känns ombonade och just välkomnande när man kliver in genom ytterdörren. Och en tapet kan göra mycket för just den känslan.  Vi har ju stora ytor här, så vore nog inte så dumt med nått mönster ändå kanske…

.

2018 09 13 018

.

Tapeten Bamboo Garden från Engblad & Co (som är här på framsidan av senaste numret av Residence) är väldans fin med sina blad. Den finns även i tre andra varianter, och den med blågrått bladverk mot en dovt midnattsblå botten är riktigt härligt murrig!!

.

Stol 6351

Annars är denna tapet, en snygg kandidat med mindre iögonfallande mönster. Kanske passar mig bättre egentligen. Den heter Classic Royal för den som undrar det.

Härligt väder har vi denna torsdag den 13 september. Det slog mig nu när jag skrev dagens datum, att min barndomsvän Linda fyller år. Måste slänga iväg ett grattis på direkten innan jag glömmer!!

Kram på er

/Anna

 1. Hur kan ni veta att ni inte kan om ni aldrig provat?:)
  Klart ni klarar av det Anna jag lovar!
  Köp tapeter där du ska sätta limmet på väggen direkt o inte på våderna.
  Då ”målar” du bara limmet på väggen med roller o sen upp med våden. ”Måla” för nästa våd o så upp med den.
  En vass tapetkniv att skära av uppe o nere vid tak o golvlist behövs.
  Ni kan inte misslyckas!
  Testa! Ta det lugnt o stressa inte, så kommer du o Jens fixa detta galant, jag lovar!

  Kraaaaam Nettan

  1. Fast vi har testat jag och Jens att tapetsera ihop, haha 2003, och det vart inte bra alls :P Men kanske skulle gå bättre nu, men svårt om det är mönsterpassning också.. Kanske får leja bort jobbet ändå om det blir aktuellt ;) Hoppas du haft en fin helg, kram!

 2. Hej,

  Vi har målat på stora öppna ytor hemma hos oss men i rummen tapeter med mönster.
  Älskar det, det blir så ”hemtrevligt” och mysigt. Har inte tröttnat:)
  Vart har du köpt flamingokudden och den gråa sammetskudde? Letar efter sammetskuddar men tycker inte att jag hittar någon fin grå.
  Ha en fin dag!
  /Janina

 3. God morgon,
  Eftersom vi hyr (och bostadsföretaget är.. eh, ja,, lite ”efter” kanske?) så är det tapeter som gäller. Hade hellre haft målat överallt och andra bostadsföretag runt omkring har anammat målade väggar för längesen. Vi ska iaf äntligen få omtapetserat efter att ha bott här i ca. 9,5 månader. Avskyr röran som blir, men skönt att äntligen få det gjort. (Undrar oxå hur vi ska få plats med alla möbler ihopfösta..?) Ska bli intressant att se om de två tapeter vi valt ens finns kvar i sortiment, eller om vi måste panikvälja något nytt. (Hände förra gången.) Vi har valt ljust/vitt, skimrande och en annan ljus/vit med ”liv”, då vi alltid föredrar en ”vit canvas” som ”bakgrund” i hemmet. Vi har inte alls hakat på det här murriga som kommit på senare år. ;) Nästa vecka drar de igång iaf.
  Massor kramar!
  Rebecca

  1. Spännande med nytapeterat, hoppas nu bara tapeterna ni valt inte utgått. Blir ju aldrig bra att behöva panikvälja en sån sak ;) Vitt kommer ju aldrig vara fel, alltid en bra grund tycker jag!

   Ha en superhärlig helg!!

   Stor kram

 4. Jag ÄLSKAR tapeter hos andra 😂.
  Har man en man som köper konst som andra köper disktrasor, så blir tapeter ett överflöd däremot.
  Vi tapetserar väggarna med konst från golv till tak.
  Men mönstrade tapeter älskar jag. Allra helst gammelsvenska i rätt miljö.

  1. Haha, jag är ju lite som du fint hos andra men jag har i alla fall fått för mig att jag tröttnar snabbt 😂 ”Tapetsera” med konst låter ju alldeles förträffligt som ett alternativ! Men jag är även där sån som tröttnar på tavelmotiv så vete sjutton om det är något för mig att ”satsa” några större pengar på men man vet aldrig ;)

   Ha en härlig helg, kram

 5. Vågar du så vågar jag ;) Jag har nämligen också börjat kika på tapet till just hallen. Fick lite mersmak på lite mer ”vågat” efter den gröna ommålningen, haha! Har spanat på Sandbergs olika tapeter, tycker de är himla fina! Kram

  1. Ja men ska vi köra då, vi får väl hålla varandra i handen genom cyberpace, haha! Ja Sandbergs har en masa fint, håller med!! Trevlig helg, kraaaam

 6. Jag har ju skrivit till dig förut att jag tycker du ska tapetsera i ditt fina hus, tapet tapet TAPET!! Våga 😉 kolla in William & Morris leaf tapeter, sååå fina. Själv ska jag snart tapetsera sovrummet med Engblads dancing crows blåvita 🙂

  1. Alltså Engblads Dancing crane (för det är den du menar va? ;P) i blå/vitt är bara såååå himla fin kommer bli hur fint som helt i ert sovrum!! Varken jag eller Jens kan tapetsera själva, så blir ju lite så att man måste ta in hantverkarhjälp för sånt, och ja det tar ju emot, haha! Vill kunna själv så man kan göra det på stört :P Men jag är himla sugen, hallen är inte så stor del som skulle tapetseras så känns som ett bra ”test” att börja just där kanske! Kram

 7. Jag har tapet i alla rum, till och med i köket!
  Brassar på med mönster som tilltalar mig just då och driver min systerson (extremt upptagen med egen byggfirma) till vansinne då Moster bara ”behöver” tapetsera om vart annat år…

  Så med detta sagt, våga prova! :)

  1. Men så härligt, och det är ju toppen om man har någon i sin närhet (eller bättre upp om man kan själv) som kan tapetsera. Varken jag eller Jens kan det så blir ju lite så att man måste ta in hantverkarhjälp och då springer ju alltid kostnaderna iväg, gah! Men jag är himla sugen, och hallen är rätt liten del som skulle tapetseras så känns som ett bra ”test” att testa just där ;) Kram på dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..