Stenar

E7be98c4 726a 4862 ac48 1286af7d9a4d

.

Godmorgon lördag,

Vaknat upp efter en sovmorgon, eller ja sovmorgon det låt det, men vi har i alla fall legat längre än om man jämför med när vi annars kliver upp. Så japp sova fram till 07:45 är även det en liten sovmorgon :P

Svärfar är här sedan i torsdags och hjälper oss att sätta sten ut mot gatan. Vårt hus ligger i en korsning med två sidor av huset direkt ut mot trottoarerna. På ena långsidan, har det fram tills igår varit ett land med ett gäng otuktade rosbuskar som såg sina glansdagar redan för x-antal år sedan. Jord som alltid rann ut på trottaren när det regnade häftigt och ja det va inte praktiskt. Nu är landet ett minne blott och det läggs istället vacker kullersten.

 

3313c8d0 bbe6 4ccb b4ad 536576100e16

 

Det ska in någon speciell sand mellan stenarna, så dom ”låser” fast sig i varandra, så det är inte klart ännu, men det blir verkligen jättefint. Så ”cleant” och levande med dom stora oregelbundna vackra stenarna. Extra plus för att det även blir underhållsfritt :)

Och tänk den dagen det blir klart att vi får putsa huset så som det såg ut en gång i tiden. Man satte på tegel på huset någon gång under årens lopp.

.

Huset 1920 talet

Jag kan aldrig riktigt bli helt sams med teglet, det må vara tåligt, men jag tycker det ser så dystert ut, men en dag så kanske det återfår sin forna glans med ljus puts.

Ha en kalasfin lördag!

Kramar Anna

 

 1. Supersnyggt!
  Och, precis som du skrev, underhållsfritt, rätt skönt då det ju oftast finns tillräckligt att göra ändå med hus.
  Jag håller med Ingela här ovan, din svärfar ser ung ut.
  Trevlig vecka!

 2. Huset är jättehärligt, har följt dig sedan ni flyttade till Sjöstaden och det känns verkligen att ni hittat hem nu. Förstår din längtan att återställa husets ursprungliga putsade fasad, även om jag tycker teglet också är fint. Ha det bra, kram!

  1. Ja huset i sig är jättefin och härligt, älskar det! Tänk så länge du följt mig, tack fina du <3 Ha en fin start på veckan!! KRAM

  1. Ja visst blir det fint och ja svärfar ser nog yngre ut, men fyller 70 nästa år :) Han tackar dock och blev bra mallig när vi läste upp din kommentar för honom ;)

 3. Fint det blir!
  Men hur är det med buller från trafiken? Är eran gata en gata man passera om man ska in till samhället/byn?

  1. Det är ingen väg man behöver passera för att komma till torget, vi bor mitt i staden men ändå lugna gator runt oss. Det är 30 dessutom så bilarna (dom flesta finns ju fartdårar ibland) kör inte fort så det är ingen större trafik.

 4. Kanon med stenen ju! :) Jag har en liten förkärlek till tegelhus men kan förstå vad du menar med dystert – men puts eller icke, ert hus ser fantastiskt ut. Får även passa på att tacka för tipset om färdiga ”äppelpajspåsar”. Hela morgonen har jag skalat och skivat ner äpplen i fryspåsar. Phu, tar lite tid men tror jag blir nöjd en regnig dag i oktober när suget faller på ;) Kram och ha en fin helg!

  1. Ja men exakt, du kommer tacka dig själv där i oktober/november när du kan plocka fram och göra en äppelpaj ;) Jag kan också tycka tegelhus är fina, men färgen på vårt tegel är sådär :P Tack det samma, kramar

  1. Det är noll och ingen insyn för huset är såpass högt, så man kan inte gå utanför på gatan och se in om man inte är 3 meter lång eller går på styltor, haha!

 5. Det ser inte ut att vara kullersten (Det är sån som man brukar ha på vägen om det ska vara pittoreskt) utan istället natursten. Ser jättefint ut dock!

  1. Tack, ja det blir riktigt bra! Och detta är kullersten, det du menar och som folk brukar kalla för ”kullersten” som ser pittoreskt ut på gamla gator heter egentligen Storgatsten. Googla får du se :) Trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..