Morgon i trädgården

.

Morgonljuset en tidig varm morgon i augusti ♥

Min blomsterlåda med egenodlade blommor som jag sådde i våras.

Nu kan man plocka in ett gäng blommor när man så önskar.

Vill man inte plocka in blommor, kan vi erbjuda mynta! Galet vad dom breder ut sig i ena pallkragen.. Man ser inte dill, basilika och oreganon som finns där bland allt grönt som doftar mint lång väg. 

För att inte tala om persiljan, den är så stor så vet inte vad jag ska göra av allt, kan man frysa in tro? Eller tips på annat man kan göra med dessa mängder?

Rabarbern är inte så dålig den heller, tror jag ska baka en rabarberkaka idag!

Nä vad skådar mitt öga här, plötsligt dök en liten tiger fram framför kameran. Ta kort på mig sa den ;)

.

Tjingeling fredag,

Idag vaknade jag tidigt för ovanlighetens skull. Denna semestern har  nämligen alla i familjen sett till att sova länge på mornarna (t o m katten), men idag vaknade både jag och Julie tidigt. För att inte väcka dom andra tassade vi upp och började denna ljuvliga augustimorgon med en vända i trädgården. Jag tycker om vår trädgård. Den är verkligen inte perfekt sett ur en trädgårdsmästares ögon, men den ligger inbäddad och är ganska insynsskyddad mitt inne i stan. Lummig med gamla knotiga träd och häckarna är höga runt om.

Knäppte några bilder och kan konstatera att regnet som föll likt en monsun häromdagen har fått gräsmattan att ta sig igen, från att ha varit nästintill helt torrt gul när vi kom hem från Västkusten börjar den nu återigen gå mot sin rätta gröna färg.

 

Alltså älskade ungen min ♥

Dessa söta blommor jag sådde i våras. Dom håller superlänge när man tar in dom som snittblomma. Dock har jag kastat fröpåsen så minns inte vad dom heter, någon blomexpert som vet?

Pallkragarna är fulla med olika frösådda växter och nej jag gjorde inget åt dom påbyggda pallkragarna som ni ser. Dom får gråna av tidens tand, ja la energin på annat håll där i våras :)

Hoppas ni får en fin fredag och helg!

Kramar Anna

 1. Hanna skriver:

  Som så många skrivit redan – hacka och frys in! Och nu när den är färsk, passa på att göra en massa god tabouleh med tomat, persilja, citron, lök osv… Så gott och fräscht tillbehör/röra i sommar. Kram och tack för en fin blogg!

 2. Som många här ovan kommenterat så funkar det jättebra att frysa in persilja.
  Jag fryser alltid in både persilja och dill så jag har hela vintern.
  Hackar dom fint och fryser in i mindre fryslåda, sen när jag behöver till matlagningen tar jag fram lådan och bara krafsar ut den mängd som behövs.
  Används ex. till eget örtsmör, piffa upp potatismoset, strössla över grytor/soppor innan servering.
  Känns så bra att kunna servera något till sin familj som en odlat själv. Plus att det oftast är så mycket mer smak i den egenodlade.
  Har du egen dill också så ta vara på den. Det är jättegott att göra ett enkelt örtsmör till fisk. Bara smör, dill och liten riven Västerbottensost. Mums!

  1. Tusen tack för alla tips, ska frysa in både persilja och dill så fort som möjligt, underbart att plocka fram i vinter :) Och det där smöret med dill och lite västerbottenost, mama mia vad gott, ska testas!! Ha en fin lördag! Kram Anna

 3. Sofia skriver:

  Fryser in bär, kryddor etc på samma vis. Tar en stor fryspåse och lägger i lite, drar tight och på med påsklämma. Sedan i med en ny näve av det man nu fryser in och en ny påsklämma. Blir som ett långt pärlband av klumpar och så klipper man loss en varje gång. Resten ligger kvar, snyggt förslutna med den högsta påsklämman.

  1. Vilket smart tips, det ska jag prova med blåbären i höst. Göra ”portionsklumpar” med blåbär till smoothie. Tack! 👍

  1. Men sååååå himla smart, detta ska jag verkligen göra, urfiffigt!! Tack :) Ha en fin lördag, kram

 4. Louise skriver:

  Magisk trädgård! 😍 Vi bor ju i lägenhet mitt i stan så är fantastiskt när vi kommer ut till sommarstället och jag får påta runt med mina små odlingar. Kände mig som Ernst idag när jag barfota gick ut (i den numera gula halmen till gräsmatta haha!), klippte av stora fång av mynta, persilja och timjan och knöt ihop i små buketter och har hängt för att torka. Ha en fortsatt fin semester nu!! Kram

  1. Tack <3

   Haha, ja det blir ju lite Ernst varning varje gång man är ute och plockar in örter och annat, haha! Tack det samma fina du! Kraaaam

 5. Vilken härlig trädgård du har! Och en söt liten tiger 😊! Det går superbra att frysa in persilja! Jag tycker det blir bästa att hacka den först och frysa in i mindre burkar. Funkar öven med dill och gräslök. Har testat att frysa in mynta men det blev inte bra. Tack för en mysig blogg!

  1. Tack, ja jag gillar den. Som sagt ingen ”perfekt” trädgård med hundra olika välklippta rabatter (hade gärna haft men vet inte hur man får till det så, haha) men den funkar för oss, inte särskilt mycket jobb med den som det är just nu. Synd att mynta inte går att frysa in, typiskt ;) Tack snälla för dom snälla orden om bloggen, glad jag blir <3 Fortsätt njuta sommaren, och lördagen! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..